Forskningsansvarlig Overlæge, Gyn/Obs, Herning Hospitalsenheden Vest Overlæge Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Regionshospitalet Herning
Forskningsansvarlig overlæge
Stilling som Forskningsansvarlig overlæge ledig til besættelse pr. 1. februar 2022 eller efter aftale.
Er du til faglige udfordringer, gode kollegaer og et stærkt tværfagligt sammenhold?
Kan du lide at udfordre vanetænkning og gå nye veje?
Vil du med ud på vores nye hospital i Gødstrup?
Du er velkommen på vores hold!
Vi søger en Forskningsansvarlig overlæge med dokumenteret erfaring inden for gynækologi og obstetrik, og interesse inden for almen gynækologi.
Overlægen vil i sin kliniske del af ansættelsen være tilknyttet det operative gynækologiske team.
Ved ansøgning til overlægestillingen skal der gøres opmærksom på, at ansøger skal have 5 års ansættelse som speciallæge for at komme i betragtning, uden der skal søges dispensation
Faglig og organisatorisk profil
Gynækologisk/obstetrisk afdeling ledes af den ledende overlæge og chefjordemoderen.
Gynækologi:
Afdelingen har alle gynækologiske forløb på Regionshospitalet Herning. Der er ca. 15.000 ambulante besøg/år. Afdelingen varetager, ud over den kirurgiske behandling af de benigne gynækologiske sygdomme, herunder robotassisteret kirurgi, urogynækologi, og gynækologisk endokrinologi. I ambulatoriet er der en velfungerende ambulant mini-hysteroskopi funktion.
Obstetrik:
Der er årligt godt 3.200 fødsler i Herning og Holstebro. Alle risikofødsler fra graviditetsuge 28+0 er samlet i Herning. Fødslerne samles på Regionshospitalet Gødstrup ultimo 2021/primo 2022, når hospitalet er indflytningsklart.
Der er ca. 20.000 ambulante obstetriske besøg/år.
Afdelingen har et tæt samarbejde med børneafdelingens neonatalafsnit.
Afdelingen er karakteriseret ved et usædvanligt godt arbejdsmiljø, hvor tværfaglighed og respekt for vores samarbejdspartnere er i højsædet. Vi arbejder systematisk med kvalitetsforbedring i henhold til retningslinjerne fra Dansk Selskab For Patientsikkerhed.
Forskning og Uddannelse:
Vi er et stort ambitiøst akuthospital, der skal tilbyde en nær og fagligt stærk sundhedstjeneste til en befolkning på omkring 300.000 mennesker i Midt- og Vestjylland. Det er derfor afgørende, at hospitalet rummer og udvikler gode vilkår for forskningen. NIDO|danmark skal være med til at sikre, at uddannelse og undervisning er baseret på den nyeste pædagogiske viden, at det formidlede indhold baserer sig på anerkendt viden og forskning, og at det nye hospital i Gødstrup bliver en af landets mest attraktive uddannelsesinstitutioner. NIDO|danmark kommer til at være samlingspunkt for uddannelse og forskning på tværs af afdelingerne på hospitalet.
Arbejdsopgaver og ansvarsområde
Den forskningsansvarlige overlæges rolle er at koordinere og promovere forskningen i afdelingen og sikre en sammenhæng til hospitalets forskningsstrategi og andre forskningsaktiviteter.
Den forskningsansvarlige overlæge er sammen med afdelingsledelsen ansvarlig for at formulere afdelingens forskningsmål og satsningsområder i en forskningshandleplan.
Den forskningsansvarlige overlæges rolle er at prioritere, vedligeholde og udvikle afdelingens forskningsaktiviteter og bidrage til implementering af forskningsresultaterne i det kliniske arbejde.
Den forskningsansvarlige overlæge er ansvarlig for ledelsen af afdelingens forskningsafsnit. Forskningsafsnittet er i modningsproces til at kunne søge om status som universitetsklinik inden for benign gynækologi med særlig fokus på forskning inden for celleforandringer på livmoderhalsen. Afdelingen driver både egne projekter samt deltager i multicenterstudier. Der en deltidstilknyttet professor til afdelingen, samt 2-3 ph.d. forløb forankret i afdelingen. Afdelingen har tæt samarbejde med NIDO|danmark.
Den forskningsansvarlige overlæge vil i modningsperioden til Universitetsklinik få tildelt 50 % af sin arbejdstid til forskningsledelse.
Universitetsklinikstatus opnås af et forskningsafsnit med særdeles stor erfaring, robusthed og mangeårig videnskabelig aktivitet på højt niveau efter indstilling fra hospitalsledelsen, forbehandling i Klinikforum, anerkendt international videnskabelig bedømmelse i samarbejde med Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og godkendelse i LUR. Lederen af en Universitetsklinik er professor eller nær professorkvalifikation.
Forskningslederen tildeles 50% af sin arbejdstid til forskningsledelse.
Den forskningsansvarlige overlæge tilknyttes afdelingens gynækologiske operative team i den kliniske del af ansættelsen, og forventes at bidrage ind i udviklingen af teamet
Lægenormering
16 speciallæger og 12 yngre læger heraf fire i hoveduddannelse
Speciallægerne er i tilstedeværelsesvagt i hhv. Herning og Holstebro. Forvagten passes i
Herning af yngre læger i I- og H- stilling. I Holstebro er der en overlæge i tilstedeværelsesvagt.
Overlægen skal være med til at sikre en fortsat høj faglig udvikling inden for det almen gynækologiske område, baseret på evidens og tværfaglighed.
Personprofil
Den forskningsansvarlige overlæge skal være lektorkvalificeret, og uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik.
Den forskningsansvarlige overlæge skal være forskningsaktiv, og forventes at have væsentlig forskningserfaring og relevante publikationer inden for afdelingens forskningsområde – benign gynækologi herunder celleforandringer på livmoderhalsen.
Overlægen forventes at have et internationalt netværk, og derigennem kunne udvikle afdelingens forskningsprofil.
Overlægen skal kunne dokumentere relevante operative kompetencer inden for benign gynækologi.
Lægelige kvalifikationer
De faglige kvalifikationer skal i øvrigt matche den opgavebeskrivelse, der fremgår af stillings- og funktionsbeskrivelsen.
Søges stillingen som overlæge bør ansøgere i ansøgningen forholde sig til speciallægens 7 roller, jf. Region Midtjyllands “Retningslinjer for faglig bedømmelse af ansøgere til speciallægestillinger”, og bør i videst muligt omfang dokumentere sine kvalifikationer inden for disse områder.
Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 kompetenceområder.
Praktiske oplysninger
Du kan få yderligere information om stillingen og Hospitalsenheden Vest på www.vest.rm.dk eller ved at kontakte ledende overlæge Maria Halberg på tlf.nr. 7843 4610.
Ansættelse fra 1. februar 2022 eller efter nærmere aftale. Ansættelse er betinget af en
tilfredsstillende børneattest.
Du kan søge jobbet online ved at klikke på ”Søg job”. Vedhæft din ansøgning og dit CV.
Ansøgningsfrist: 1-9-2021.
”Stillings- og funktionsbeskrivelse for stillingen”
Hospitalsenheden Vest er fem hospitaler med adresse i Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing og Tarm.
Vi er inde i en markant udvikling, hvor vi arbejder målrettet frem mod at flytte fysisk sammen i et nyt og moderne Vestjysk hospital i Gødstrup, nordvest for Herning.
Vi har fælles hospitalsledelse og fælles afdelingsledelser på tværs af husene. Sammen er vi godt 4.000 engagerede og højtkvalificerede medarbejdere, der arbejder for at sikre trygge, effektive og sammenhængende patientforløb af høj faglig kvalitet.
Vi lægger vægt på et godt arbejdsmiljø og tror på, at en åben, tillidsfuld dialog med respekt for hinandens faglighed
giver de bedste resultater.
Organisatorisk består Hospitalsenheden Vest af 13 kliniske afdelinger, 9 kliniske serviceafdelinger og 3 serviceafdelinger. Vi er nærhospitaler for hen ved 360.000 borgere, råder over 550 sengepladser og har et samlet driftsbudget på ca. 2,0 mia. kr.
Læs mere på www.vest.rm.dk
Læs mere om et job med drive, dygtige kolleger og muligheder på vest.rm.dk/job
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.