Klinisk assistent til Det Danske Bloddonorstudie og Normalflorastudiet ved Blodbank og Immunologi, Aarhus Universitetshospital Er du læge og interesseret i at arbejde i et professionelt og inspirerende forskningsmiljø, der inkluderer både forskning og drift? Har du erfaring med opsætning og indsamling af data i storstilet projekter? Kan du lide analytisk arbejde med store og komplekse data? Så har vi jobbet til dig.

Dette job er udløbet

Vi søger en klinisk assistent til Det Danske Bloddonorstudie (DBDS) og Normalflorastudiet. Du kommer til at arbejde som en del af DBDS og bliver den primært ansvarlige for understudiet Normalflorastudiet med base på afdelingen Blodbank og Immunologi ved ledende professor Christian Erikstrup.

Stillingen er tidsbegrænset til 1 år og evt. med mulighed for forlængelse. Tiltrædelse pr. 1. maj 2020 eller efter aftale.

Arbejdspladsen tilbyder
Vi tilbyder et interessant, udfordrende, professionelt og inspirerende miljø, der inkluderer både forskning og drift. Du bliver en del af et voksende videnskabeligt fællesskab. Vi har videnskabelige møder på afdelingen og nationale videomøder ugentligt samt større seminarer om såvel studiets drift som videnskab. Vi tilbyder en stor fleksibilitet i stillingen.

DBDS er et stort nationalt forskningsprojekt. Studiet bygger på en af verdens største biobanker med 130.000 deltagere, der kombinerer laboratorieforskning, registerdata og indsamlede fænotypedata fra fx spørgeskemaer. Der forskes i bl.a. genetiske og plasma-biomarkører for sygdom. Normalflorastudiet er et understudie i DBDS, hvori der yderligere indsamles næsepodninger til dyrkning for bl.a. Staphylococcus aureus. Næsepodninger og S. aureus isolater opbevares i en biobank til forskning i bl.a. genetiske og plasma-markører for bærertilstand af S. aureus og risikoen for sygdomsudvikling.

Blodbank og Immunologi ved Aarhus Universitetshospital er Region Midtjyllands specialafdeling i Klinisk Immunologi. Afdelingen har ca. 160 ansatte og varetager produktion af blodkomponenter, transfusionsmedicinske analyser og rådgivning, transplantationsimmunologiske analyser, udredning og rådgivning, testning for hiv og hepatitis, autoimmundiagnostik og udredning af immundefekter. Læs mere om afdelingen her.

Jobbet
For Normalflorastudiet får du en central rolle i alle aspekter af studiet, lige fra rekruttering af donorer til fremstillingen af studiets resultater i videnskabelige artikler og på internationale konferencer. Dette vil være i tæt samarbejde med forskellige personalegrupper på de forskellige matrikler i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland, hvor der rekrutteres donorer til studiet: primært sygeplejersker (der rekrutterer donorer), sekretærer og systemadministratorer. I forhold til den mikrobiologiske håndtering af næsepodninger vil der være et tæt samarbejde med afdelingerne Klinisk Mikrobiologi (Aarhus Universitetshospital) og sektionen for Bakterier, Parasitter og Svampe/Mikrobiologisk patogenese & værtsmodtagelighed (Statens Serum Institut). Desuden er der også udenlandske samarbejdspartnere tilknyttet.

Du skal

  • varetage rekrutteringen og den daglige ledelse af et hold studentermedhjælpere på 8-10 personer
  • være kontaktperson for personalet fra de relevante afdelinger ifm. inklusion af donorer i Normalflorastudiet
  • varetage ansvaret for opsætningen og vedligeholdelsen af elektroniske spørgeskemaer i Normalflorastudiet
  • stå for den komplekse samling og kvalitetskontrol af mikrobiologisk og blodbanksdata i tæt samarbejde med datamanagers i DBDS mhp. klargøring til analyser
  • udføre selvstændig forskning inden for S. aureus bærerskab og bloddonor helbred
  • deltage aktivt i udformningen af dataanmeldelser og etiske protokoller
  • deltage aktivt i møder med udenlandske samarbejdspartnere, der kan forekomme i udlandet.

For DBDS får du forskningsopgaver med særlig fokus på kvalitetssikring og dokumentation af data.

Du skal

  • deltage aktivt i vores ugentlige videomøder omhandlende data i DBDS og forskergruppemøde for yngre forskere
  • deltage i vejledningen af speciale- og ph.d.-studerende i DBDS forskningsgruppen
  • være projektleder på valideringsprojekter.

Vi lægger vægt på følgende kompetencer

  • du er uddannet læge og har erfaring inden for koordinering af større projekter
  • du har erfaring fra arbejde i blodbank
  • du er god til at samarbejde med mange forskellige faggrupper
  • du har solid forskningserfaring inden for S. aureus bærerskab og epidemiologi
  • du har publiceret mindst 2 videnskabelige artikler som førsteforfatter i internationale, peer-reviewed tidsskrifter
  • du kan arbejde med programmeringssprog og analyseværktøjer, f.eks. STATA og R
  • du har erfaring med Danmarks Statistiks registre og analyse-miljø samt arbejdsgange med upload af data
  • du har en høj kvalitetssans, blik for detaljer og kan håndtere mange bolde i luften samtidig
  • du er i stand til både at arbejde selvstændigt og som en del af et team
  • du er struktureret, engageret, har en positiv tilgangsvinkel til arbejdet og er villig til at påtage dig nye opgaver og takle nye udfordringer
  • du har stærke kommunikationsfærdigheder på dansk og engelsk – både i skriftlig og mundtlig form
  • du har kendskab til og forståelse for sundhedsjuridiske problemstillinger og processer
  • erfaring med deltagelse i internationale og nationale konferencer er en fordel
  • erfaring som projektleder og underviser vil være en fordel

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen vil ske i henhold til gældende overenskomst. Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende autorisation.

Tjenestesteder hos Blodbank og Immunologi Aarhus Universitetshospital vil være Palle Juul-Jensens Boulevard 99 og Olof Palmes Allé 38, 8200  Aarhus N.

Ansøgning og kontakt
Ansøgningen sendes via nedenstående link og bedes udformet på dansk og skal være modtaget senest den 23. marts 2020. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 14, 2020.

Ansøgningen skal ledsages af curriculum vitae, komplet publikationsliste og anbefaling fra tidligere ansættelser.

Yderligere spørgsmål til opslaget kan rettes til leder af forskningsgruppen professor Christian Erikstrup på christian.erikstrup@skejby.rm.dk.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.