1-årigt barselsvikariat som afdelingslæge til Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA), Region Midt Det 1-årige vikariat som afdelingslæge i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser er ledig til besættelse pr. 1. marts 2020 eller snarest derefter. Som afdelingslæge indgår man i BUA´s bagvagtslag. Stillingen kan søges af speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri eller psykiatri. Der er endvidere mulighed for at søge stillingen som yngre læge under speciallægeuddannelse, som forventes at opnå speciallægeautorisation inden for den nærmeste tid.
Det er vigtigt for os, at du kan lide at arbejde med vores patientgruppes kompleksitet og finder det fagligt spændende at finde veje i forståelse af patienten som individ og som del af familie og socialt system. At du kan lide at bruge dig selv i en terapeutisk sammenhæng, og at du har lyst til at medvirke til at videreudvikle måden vi arbejder på. Der arbejdes overordnet med vægtøgning i kombination med en mere værdibaseret tilgang. Det er vigtigt for os at du vil være med til at sikre et godt samarbejde på tværs af afsnit, afdelinger og sektorer for at understøtte sammenhængende gode patientforløb.
Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser (PKS)
PKS varetager sammen med Sengeafsnit 3 for Spiseforstyrrelser, den hospitalsbaserede tværfaglige psykiatriske behandling af spiseforstyrrelser i hele Region Midtjylland – uanset alder. Afsnittet varetager undersøgelse og behandling på hovedfunktions-, regionsfunktions- og højtspecialiseret niveau. Fundamentet i behandlingen er psykoterapeutisk, og de psykoterapeutiske tilbud er såvel individuelle som i gruppe. Der arbejdes overordnet med en trinvis indsats, hvor standardbehandlingen kan udvides med hjemmebesøg, mestringsgrupper, spiseværksted, daghospital og endelig døgnindlæggelse.
PKS består af ambulatorier lokaliseret i Skejby og Herning, der dækker alle aldersgrupper. Det ambulante tilbud er delt op i tilbud til børn og unge, hvor der primært arbejdes gennem familier og et tilbud for voksne, hvor der er fokus på en individualiseret behandling, der tager udgangspunkt i den enkelte. Der kan typisk arbejdes målrettet med vægt øgning og/eller en mere værdibaseret tilgang. Vi arbejder med patienten i centrum, med respekt for den enkelte og sikrer reel medinddragelse og medansvar som noget helt grundlæggende. Der er løbende ca. 500 patienter i behandling.
Der er ansat følgende faggrupper: læge, sygeplejerske, psykolog, socialrådgiver, fysioterapeut og diætist, svarende til i alt 48 fuldtidsstillinger.
Vi kan tilbyde:
- En spændende og udfordrende stilling blandt dygtige og erfarne kolleger i et tværfagligt miljø
- Et godt fagligt arbejdsmiljø med fokus på udvikling og innovation
- Længerevarende psykoterapeutiske forløb både individuelt og i gruppe
- Samarbejde med såvel læger som andre faggrupper med lang erfaring med spiseforstyrrede
- Gode muligheder for at deltage i efteruddannelseskurser
- Godt kollegialt sammenhold
- Mulighed for fleksibilitet, selvstændighed og indflydelse på opgaveplanlægning
- Gode muligheder for at indgå i forskningsprojekter
- Samarbejde på tværs af andre afsnit i BUA
Ansøgers kvalifikationer
- Speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri eller psykiatri eller yngre læger under videreuddannelse, som forventes at opnå speciallægeautorisation i første del af 2020
- Ansøger skal besidde overblik og gode samarbejdsevner, samt have lyst og evne til at sikre et højt fagligt niveau
- Skal kunne lide at arbejde med at sikre godt samarbejde internt og eksternt med fokus på overgange
- Være med til at kunne sikre smidig fleksibel arbejdstilrettelæggelse i en tværfaglig medarbejdergruppe
- Være inspirerende og igangsættende
- Ansøger skal have interesse for at tilegne sig viden eller have viden om spiseforstyrrelser, herunder den medicinske, ernæringsrehabiliterende og psykoterapeutiske behandling
- Ansøger skal helst have eller være i gang med en psykoterapeutisk uddannelse, eller have lyst til at gå i gang med en psykoterapeutisk uddannelse, som er relevant for behandling af voksne med spiseforstyrrelser. Der ønskes at ansøger, skal kunne eller på sigt vil kunne supervisere/vejlede egne og andre faggrupper
- Ansøger skal gerne have undervisningserfaring
Hovedarbejdsopgaver:
- Bidrage med en speciallægefaglig vinkling i forbindelse med somatiske vurderinger og henvisninger til somatikken i samarbejde med yngre læger
- Terapeutiske forløb med mulighed for at få supervision af godkendt supervisor psykoterapi
- Håndtere blodprøvesvar og EKG´er for patienterne sammen med de øvrige læger
- Deltagelse i konferencer og relevante supervisions fora
- Udredning af spiseforstyrrelser og psykiatriske comorbide tilstande
- Varetage evt. medicinsk behandling
- Indgå i BUA´s bagvagtslag.
Funktionsbeskrivelse:
Afdelingslæge ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling tilknyttet voksenteamet i Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser
Løn- og ansættelsesvilkår
I henhold til overenskomsten indgået mellem Danske Regioner i Danmark og Foreningen af Yngre læger. Der er mulighed for forhandling vedr. evt. kvalifikationstillæg.
Du vil evt. skulle varetage konsulentfunktioner i forhold til regionale sociale døgninstitutioner, som er tillagt afsnittet.
Yderligere oplysninger
Afsnitsledende overlæge Michala Høgsgaard tlf. 2169 4568, mail: mihoeg@rm.dk (kan evt. kontaktes udenfor almindelig arbejdstid ved at sende en sms til ovenstående telefonnummer, så ringer jeg tilbage når det er muligt)
Afdelingssygeplejerske Malene Coulthard tlf. 2920 8513, mail: Malene.Coulthard@rm.dk
Ansøgningsfrist: 16. februar 2020
Ansættelsessamtaler: 20. februar 2020
Udover en kort motiveret ansøgning bedes ansøger udfylde skema til faglig bedømmelse.
I Region Midtjylland sker den faglige bedømmelse ud fra ”Retningslinjer for faglig bedømmelse af ansøgere til speciallægestillinger i Region Midtjylland” af 10.10.2007.
Skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer kan ses via nedenstående link. Vær dog opmærksom på, at besvarelserne skal indtastes som en del af ansøgningsproceduren, når stillingen søges elektronisk. Det er altså ikke tilstrækkeligt at vedhæfte skemaet til bedømmelse af lægefaglige kompetencer.
Link til: Skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer
Læs mere om BUA Om Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center/ledige job.
Yderligere beskrivelse af centret findes på www.spiseforstyrrelser.net
Du kan alene søge jobbet ved at klikke på “Send ansøgning” eller lign. link.
Vedhæft din ansøgning med oplysninger om uddannelse, tidligere beskæftigelse (CV), evt.
autorisation og speciallæge autorisation (angiv aut. ID). De vedhæftede filer skal være i pdf eller word-format.
Om Børne og Ungdomspsykiatrisk Afdeling (BUA)
BUA er en afdeling under Psykiatri og Social i Region Midt. Vi varetager tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse samt voksne med spiseforstyrrelser. I udredning og behandling inddrager vi også patientens familie, netværk, evt. andre hospitalsafdelinger og kommuner i regionen.
BUA består af 7 kliniske afsnit fordelt i Skejby, Viborg og Herning samt en forskningsenhed og et lægesekretærafsnit i Skejby. Den overvejende del af behandling sker ambulant. BUA dækker fire hovedområde er: Småbørn, skolebørn, unge samt Center for Spiseforstyrrelser. Personalet udgøres af læger, sygeplejersker, psykologer, pædagoger, socialrådgivere med flere. Afdelingen modtager årligt 4.500 eksterne henvisninger (2019) og der er kontakt med 8.784 unikke cpr.nr.(2019) Centeret har et nettobudget på 282,3 mio. kr. (2019) og 522 årsværk fordelt på 632 medarbejdere (2019).
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.