Klinisk overlæge til Skolebørnsafsnit Team 2, Herning ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, Region Midt En stilling på 37 timer som overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, Skolebørnsafsnit Team 2, Herning, er ledig til besættelse pr. 1. august 2019 eller snarest derefter.
BUA er placeret på tre matrikler i henholdsvis Herning, Viborg og Skejby. I alt er der 7 kliniske enheder med ambulatorier, døgn- og/eller dagafsnit samt en forskningsenhed og et sekretariat. Enhederne ledes af en funktionsbærende overlæge(r) og afdelingssygeplejerske(r). Afdelingens sekretærgruppe er organiseret særskilt med ledende lægesekretær.Skolebørnsafsnit Team 2 består af fem ambulatorier med særskilte funktioner. Afsnittet er placeret på to matrikler, henholdsvis Skejby og Herning, med fælles funktionsledelse.
- Herning børnepsykiatrisk ambulatorie udreder og behandler børn i alderen 7-13 år på hovedfunktionniveau. Det er en blandet almen gruppe indenfor de fleste diagnosegrupper. Der udføres både nonfarmakologisk og farmakologisk behandling.
- ADHD-Ambulatoriet udreder børn i alderen 7-13 år med primær opmærksomhedsforstyrrelser, adfærdsforstyrrelser, specifikke vanskeligheder, ligesom flere har komorbiditet med autisme, angst, Tourettes Syndrom, mental retardering, somatiske sygdomme mm. Der udføres nonfarmakologisk og farmakologisk behandling i forhold til disse lidelser.
- Tourette-Ambulatoriet udreder børn og unge 7-18 (20) år med primær Tourettes Syndrom og samarbejder med de andre ambulatorier i forhold til komorbiditet. I ambulatoriet behandles med Habit Reversel Training (HRT) og Exposure Response Prevention (ERP) og hvis nødvendigt med medicin.
- Der er et specialiseret OCD-Ambulatorium tilknyttet, hvor børn og unge op til 18(20) år med OCD udredes og behandles. Den primære behandling er Kognitiv Adfærds Terapi(KAT), ligesom der behandles med medicin, hvis det er nødvendigt.
- Der er tilknyttet en stor ADHD-Klinik (7-20 år), som varetager efterbehandlingen, primært medicinsk af patienter med hyperkinetiske forstyrrelser fra hele BUA Skejby, som ikke kan udskrives fra udredningsafsnittene. Disse patienter har ofte komplekse problemstillinger. De har komorbiditet og ofte problemstillinger der primært ses i ungdommen.
Afsnittet i Skejby udreder og behandler på hoved- region- og højt specialiseret funktionsniveau.
Den kliniske overlæge skal arbejde på Herning-matriklen og have samarbejde og tilknytning til afsnittet i Skejby.
Overlægen på Herning-matriklen indgår, vedrørende regulering af indtag af patienter og teammøder mm, i samarbejde med specialpsykologen ansat i Herning.
Der er løbende tilknyttet kliniske forskningsprojekter til Team 2, dette sker i samarbejde med forskningsafsnittet på BUA. I afsnittet er der ansat en overlæge med særlig funktion i forhold til forskningsprojekter.
Vi kan tilbyde:
- En spændende og udfordrende stilling blandt dygtige kolleger
- Mulighed for at deltage i efteruddannelseskurser – både hvad angår ledelsesfunktionen og det faglige mht. børne- og ungdomspsykiatri samt specifikt i forhold til målgruppen.
- Mulighed for fleksibilitet og selvstændighed med hensyn til opgaveplanlægning.
- Mulighed for at indgå i forsknings- og udviklingsprojekter
- Et godt arbejdsmiljø
- Tværfagligt samarbejde med ansvar for fagsupervision
- Mulighed for individuel og gruppesupervision hvis det ønskes
I BUA vægter vi faglig og personlig udvikling højt, hvorfor der er en positiv holdning til at give økonomisk støtte og tjenestefrihed med løn til deltagelse i relevant faglig leder- og efteruddannelse.
Dine kvalifikationer
- Du skal være overlægekvalificeret speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri.
- Du skal besidde overblik, gode samarbejdsevner samt lyst og evne til at arbejde med en stor personalegruppe i en kompleks organisation.
- Du skal være udviklingsorienteret, igangsættende og inspirerende.
- Du skal være robust og omstillingsparat.
Der vil blive lagt vægt på, at du har klinisk erfaring med udredning og behandling ( farmakologisk og nonfarmakologisk) af mange diagnosegrupper. Hyppigst ses i ambulatoriet i Herning, børn med ADHD, Autisme, depression, angst og tilknytningproblemstillinger.
Løn- og ansættelsesvilkår
I henhold til overenskomsten indgået mellem Danske Regioner i Danmark og Foreningen af Speciallæger – med mulighed for forhandling vedr. evt. kvalifikationstillæg.
Der er knyttet vagt udenfor tjenestestedet og beredskabsvagt til stillingen.
Lægefaglig bedømmelse foretages på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for de syv kompetenceområder.
Skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer kan ses via nedenstående link. Vær dog opmærksom på, at besvarelserne skal indtastes som en del af ansøgningsproceduren, når stillingen søges elektronisk. Det er altså ikke tilstrækkeligt at vedhæfte skemaet til bedømmelse af lægefaglige kompetencer.
http://www.rm.dk/sundhed/faginfo/uddannelse/sundhedsuddannelser/ansattelse-af-speciallager/
Yderligere oplysninger
- Ledende centeroverlæge Jakob Paludan tlf. 51 27 33 26
- Overlæge i afsnitsledelsen Helle Rasmussen tlf. 21 69 45 26
- Afdelingssygeplejerske Anna-Marie Madsen tlf. 40 13 86 09
Ansøgningsfrist: 22. april 2019
Ansættelsessamtaler 22. maj 2019
Læs mere om Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling.
Du kan alene søge jobbet ved at klikke på ”Send ansøgning” eller lign. link. Vedhæft din ansøgning med oplysninger om uddannelse, tidligere beskæftigelse (CV). De vedhæftede filer skal være i pdf– eller word-format.
BUA er en afdeling under Psykiatri og Social i Region Midt. Vi varetager tværfaglig
udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og
udviklingsforstyrrelse samt voksne med spiseforstyrrelser. I udredning og behandling
inddrager vi også patientens familie, netværk, evt. andre hospitalsafdelinger og
kommuner i regionen.
BUA består af 7 kliniske afsnit fordelt i Skejby, Viborg og Herning samt en
forskningsenhed og et lægesekretærafsnit. Den overvejende del af behandling sker
ambulant. BUA dækker fire hovedområde er: Småbørn, skolebørn, unge samt Center
for Spiseforstyrrelser. Personalet udgøres af læger, sygeplejersker, psykologer,
pædagoger, socialrådgivere med flere. Afdelingen modtager årligt 4.724 eksterne
henvisninger (2018) og der er kontakt med 8.172 unikke cpr.nr. (2018) Centeret har et
nettobudget på 282,5 mio. kr. (2018) og ca. 527 fuldtidsmedarbejdere (2018).
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale