Specialområde Børn og Unge søger psykolog til nyoprettet stilling, DJURSLAND Specialområde Børn og Unge søger psykolog til nyoprettet stilling, DJURSLAND
Specialområde Børn og Unge (SBU) er ét af de i alt otte specialområder inden for Region Midtjyllands specialiserede socialområde.
SBUs målgruppe er karakteriseret ved både normalt- og ikke normalt begavede børn og unge med komplekse problemstillinger såsom gennemgribende udviklingsforstyrrelser, tilknytningsforstyrrelser, adfærdsforstyrrelser, opmærksomhedsforstyrrelser, specifikke indlæringsvanskeligheder, tvangspræget adfærd og/eller hjerneskader. Afdelingerne er højt specialiserede tilbud, hvor det pædagogiske personale specifikt er uddannet til at arbejde med lige netop denne målgruppe.
Vi har fokus på styrkelse af det faglige arbejde med den enkelte borger, og stillingen er et led i opkvalificeringen af den psykologfaglige vurdering af beboernes behov og af det generelle faglige grundlag for det pædagogiske arbejde. Som psykolog vil du skulle arbejde med en bred og forskelligartet gruppe borgere, typisk med flere forskellige diagnoser, med afdelingernes faglige udvikling og med psykologfaglig støtte til medarbejderne.
SBU har valgt at arbejde ud fra flere fælles faglige tilgange, derudover arbejdes der lokalt med faglige metoder afstemt efter målgruppen. De metoder, som det er relevant at have kendskab til eller hurtigt at tilegne sig viden om er Low arousal og neuroaffektiv udviklingspsykologi. Der arbejdes kontinuerligt med forsknings og udviklingsprojekter, og disse må du forvente at få en central rolle ind i.
Du indgår i den samlede psykologgruppe, som vil bestå af 4 psykologer og tilknyttes organisatorisk SBUs administration i Aarhus, men du vil dække den vestlige del af regionen og have arbejdssted på Kløvhøj i Dalstrup. Du vil derfor også have et tæt samarbejde med den faglige ledelse på den enkelte afdeling.
Du vil blive tilknyttet Kløvhøj og Regensen mm. i Dalstrup, Møllebækken i Fjellerup og Granbo i Allingåbro.
På Kløvhøj er målgruppen børn og unge med psykosociale, kognitive og emotionelle vanskeligheder, fx adfærds- og udviklingsforstyrrelser, psykiske vanskeligheder mv. Kendetegnende for alle er, at de har brug for hjælp og støtte til flere aspekter i hverdagen. Kløvhøj arbejder ud fra metoden Low Arousal.
Regensens målgruppe er kendetegnet ved at have gennemgribende mentale udviklingsforstyrrelser, psykiske, kognitive og emotionelle vanskeligheder. Kendetegnende for alle er, at de har brug for hjælp og støtte til flere aspekter i hverdagen. Regensen arbejder ud fra metoden Low Arousal.
Møllebækkens målgruppe er børn og unge med varig nedsat funktionsevne. Kendetegnende for målgruppen er gennemgribende mentale udviklingsforstyrrelser og fysiske funktionsnedsættelser, tilknytningsforstyrrelser, infantil autisme samt diverse komorbiditeter. Ens for alle er, at de har brug for hjælp og støtte til flere aspekter i hverdagen. Møllebækken arbejder ud fra metoden Low Arousal.
Granbos målgruppe er børn og unge, der er kendetegnet ved at have psykiske vanskeligheder og misbrug som fx autisme, ADHD og OCD. Granbo er specialiseret i børn og unge med opmærksomheds-forstyrrelser og problemskabende adfærd. Det kan også være seksuelt krænkede eller krænkere. Granbo arbejder ud fra metoden Low Arousal.
Dine opgaver
Du vil blive tilknyttet “dine” afdelinger og her medvirke til en faglig velfunderet behandlingsindsats ved deltagelse i arbejdet med beboerne. Sammen med den lokale afdelingsleder vil du have ansvar for at udarbejde og vedligeholde behandlingsmål og -plan for hver beboer.
På baggrund af nye beboeres visitationsmateriale bliver det din opgave at lave behandlingsoplæg til kommunen i samarbejde med det pædagogiske personale, og du vil skulle fungere som tovholder på den faglige indsats for hver beboer. Du vil være medansvarlig for behandlingskonferencer og møder med forældre og andre samarbejdspartnere.
Din rolle vil også indeholde supervision af det øvrige personale, og undtagelsesvis debriefing i forbindelse med særligt belastende situationer.
Formidling og undervisning være en naturlig del af dit arbejde, ligesom skriftligt arbejde og koordinerende opgaver.
Sammen med specialområdets øvrige psykologer vil du indgå i et fagligt fællesskab på tværs af SBU, og deltage i tværgående organisatoriske grupper.
Din profil:
Du er uddannet psykolog og har autorisation eller forventer at blive autoriseret indenfor det kommende år. Du har en særlig interesse for og erfaring med målgruppen og har desuden erfaring med socialpædagogiske problemstillinger, supervision af andre faggrupper og relevante værktøjer.
Som person prioriterer du samarbejde og inddragelse af andre fagområder for at skabe det bedst mulige produkt, og du er god til at formidle din faglige viden til andre faggrupper og relatere den til praksis.
Du har kendskab til neuroaffektiv pædagogik, og til døgnområdet.
Du arbejder selvstændigt og struktureret, men prioriterer det tværfaglige samarbejde.
Du har kørekort til bil og adgang til bil.
Vi tilbyder
Et udviklende miljø med gode kolleger, og muligheden for at sætte dit eget aftryk på stillingen, som er én af 3 nyoprettede psykologstillinger i SBU.
En fast stilling, med løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst mellem AC og Region Midtjylland.
Der er tale om en fast fuldtidsstilling med 37 timer om ugen i gennemsnit og mulighed for flekstid.
Tiltrædelse 15. august 2018 – Samtaler vil blive afholdt i uge 24 og 25.
Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at tage kontakt til administrationsleder Søren Johnsen på telefonnr. 4040 4446 eller til viceområdechef Simon Eg Severinsen på telefonnr. 5045 8101.
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil omplaceringsramte medarbejdere, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.