Afdelingslæge i oftalmologi til Øjenafdelingen, Sjællands Universitetshospital, Roskilde Ved Øjenafdelingen Roskilde er en stilling som overenskomstansat afdelingslæge ledig til besættelse 01.05.18.
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i oftalmologi med interesse for medicinsk oftalmologi, herunder børne- og neurooftalmologi.
Efter den organisatoriske sammenlægning af Øjenafdelingerne i Roskilde og Næstved fortsætter afdelingernes funktioner på de to nuværende geografier i Roskilde og Næstved indtil fysisk sammenlægning og indflytning på Sjællands Universitetshospital i Køge. I den mellemliggende periode intensiveres og harmoniseres samarbejdet imellem personalerne i Roskilde og Næstved, herunder lægefagligt samarbejde, ensretning og harmonisering af retningslinjer, arbejdsgange, procedurer med videre
Begge afdelinger varetager alle hovedfunktioner. Øjenafdelingen i Roskilde har regionsfunktioner i højdeskelen, glaukom, børneoftalmologi, anti-VEGF behandling og neurooftalmologi, foruden højt specialiseret funktion i glaukom og skelen.
Øjenafdelingen i Næstved har regionsfunktioner i vitreoretinal kirurgi, tårevejsoperationer, uveitis, børneoftalmologi og anti-VEGF behandling.
Øjenafdelingen har døgnvagt. Forvagten dækkes af yngre læger på begge øjenafdelinger, mens bagvagten varetages af overlæger i Næstved, hvor al akut kirurgi også udføres.
Afdelingen i Roskilde har undervisning af 1-2 hold 3.-5. semester kandidat medicinstuderende på hvert semester. Udover en klinisk forskningslektor er der ansat yderligere 2 lektorer på afdelingen til denne undervisning.
Afdelingen i Roskilde har en forskningsenhed, som består af den forskningsansvarlige professor og flere seniorforskere, ph.d.-studerende, forskningsårsstuderende samt 2 projektsygeplejersker med varierende timetal og en projektkoordinator på fuld tid, som er uddannet optometrist. Forskningsenheden har egne forskningsklinikker, administrationskontorer m.m. Ud over egne forskningsprojekter deltager afdelingen i bl.a. kliniske fase II og III studier.
Kvalifikationer
Stillingen ønskes primært besat med en speciallæge i oftalmologi med overvejende interesse for medicinsk oftalmologi, herunder børn og neurooftalmologi. Der kan aftales andre subspecialer individuelt.
Det er en forudsætning, at ansøger aktivt tager del i afdelingens udvikling og kvalitetsarbejde samt supervision og undervisning af afdelingens uddannelsessøgende læger. Administrative opgaver er ligeledes en del speciallægens arbejde. Der lægges vægt på evne til at indgå i et frugtbart tværfagligt samarbejde.
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge Ditte Erngaard, der@regionsjaelland.dk, 56 51 33 01.
Sjællands Universitetshospital vil være pionerer i det danske sundhedsvæsen og definere en ny bedre og anderledes måde at drive et sundhedsvæsen på. Med overskriften ”Patienten er alt” implementerer sygehusene en ambitiøs strategi, som vil sætte en ny retning for fremtiden. Missionen er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. Inden for de kommende år tager vi en ny sundhedsplatform med helt nye og forbedrede muligheder for både personale og patienter i brug.
Sjællands Universitetshospital indgår i Københavns Universitets Hospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og i Region Sjælland.
Du kan læse mere om Sjællands Universitetshospital på www.regionsjaelland.dk og mere om Øjenafdelingen her.
Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv lægeroller (Medicinsk ekspert/lægefaglig, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator/organisator, Sundhedsfremmer, Akademiker/forsker og underviser, Professionel) i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen – med bedst mulig dokumentation – forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller jævnfør Sundhedsstyrelsens rapport: De syv lægeroller, fra maj 2013 her
Du kan læse mere om rollemodellen (De syv lægeroller) her:
For alle specialer på Sjællands Universitetshospital er opgaven i de kommende år i høj grad at opbygge ekspertise og specialefunktioner, der skal indgå i det færdigbyggede Sjællands Universitetshospital i Køge. Øjenafdelingerne i Roskilde og Næstved er i høj grad involverede i opbygningen og indretningen af den nye Øjenafdeling i Køge. Læs mere om hele byggeprojektet i Køge her
Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kollegaer allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv.
Ansættelsessamtaler finder sted efter aftale.
Sjællands Universitetshospital vil være pioner i det danske sundhedsvæsen og definere en ny, bedre og anderledes måde at drive et sundhedsvæsen på. Med overskriften ”Patienten er alt” implementerer hospitalet en ambitiøs strategi, som vil sætte en ny retning for fremtiden. Missionen er patienten, og visionen er suveræn kvalitet.Sjællands Universitetshospital er etableret som en organisatorisk enhed. Vi er således allerede nu i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne. Når bygningerne i Køge står færdige i 2023, vil regionens specialiserede behandlings-, forsknings- og undervisningsaktiviteter være samlet her. Læs mere om Sjællands Universitetshospital på her.