Kære Morten Østergaard og Astrid Krag, Studenterfaner og sarkastiske bannerslogans vajer højt i disse fremdriftsreformdage — og de lægestuderendes modvilje mod fireårsreglen er i samme ombæring blusset op med fornyet ildhu. Fremdriftsreformen og fireårsreglen berøver nemlig i ledtog de danske lægestuderende for muligheden for selv at sammensætte deres uddannelse — og ikke mindst for friheden til selv at supplere pensumlæsningen med forskning og lægefagligt arbejde. Først kom i 2007 Sundhedsministeriets forkætrede fireårsregel og pressede de lægestuderendes forskning, sygepleje- og lægevikariater,...

Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentarHvad koster det at reducere tvang? Hvis brugen af tvang i psykiatrien skal bringes ned, er der behov for at se nøje på, hvilke alternativer der findes, og hvad de økonomiske konsekvenser vil være. Er finanslovens 50 mio. kr. er nok til at løse problemet?
Skriv en kommentarFireårsreglen skader sundhedsvæsenet På sigt bliver konsekvensen et fantastisk dyrt og sårbart sundhedsvæsen, hvor speciallæger kun mestrer én ting. Det harmonerer dårligt med behandlingen af de mange danske patienter, der lider af flere kroniske sygdomme samtidig
Skriv en kommentarVi gør hvad vi kan Yngre Læger finder sig ikke stiltiende i fireårs-reglen
Skriv en kommentarMinisteren burde skamme sig Astrid Krag talte på Lægemødet om læger som forkælede børn. Hun burde undskylde over for de læger, som er ramt af fireårsreglen.
Skriv en kommentar
Hvorfor finder vi os i fireårsreglen? Strejke, demonstration eller noget helt tredje. Vi må tage mere drastiske metoder i brug for at vise vores modstand
Skriv en kommentar
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar
Debat: En ny retning for psykiatrien – lad os gribe muligheden sammen Vi står med en historisk mulighed for at skabe en mere sammenhængende, tilgængelig og værdig psykiatri. Det kræver, at vi tør tænke nyt og samarbejde på tværs af sektorer. Hos de private psykiatriske klinikker og hospitaler er vi klar. Lad os sammen sikre, at ingen børn og unge skal vente urimeligt længe på den hjælp, de har brug for, skriver Kit Kjærsgaard, direktør for Skovhus Privathospital og Dorthe Mikkelsen, direktør for CPH Privathospital.
Skriv en kommentar
Debat: Digital transformation af sundhedsvæsenet forudsætter en transformation af ledelse og forskning Digital teknologi, forskning og ledelse er ikke adskilte verdener. Hvis vi skal lykkes med den digitale transformation af sundhedsvæsenet, må vi insistere på, at disse tre faktorer integreres fra starten og opretholdes gennem hele transformationsprocessen, skriver Thea Kølsen-Fischer, Kristian Kidholm og Søren Barlebo Rasmussen i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentarUndervisning i palliation bør være obligatorisk DEBAT: Ulighed i adgang til palliation starter i uddannelsen, og den manglende uddannelse i palliativ indsats af læger og sygeplejersker er et farligt signal om prioritering.
1 kommentar