HPV-bivirkningsfrekvensen er ifølge producenten Merck lidt over tre pct., hvilket svarer til ca. 15.000 bivirkningsramte i Danmark. Bivirkningerne kommer oftest kort efter første vaccination og forværres efter anden, og det går helt galt efter tredje vaccination. Både læger og patienter vidste ikke, hvad der skete, men det er nu klart for alle, at HPV-bivirkningerne eksisterer, men alligevel lukker vi øjnene for deres eksistens. Lægerne kan ikke diagnosticere, og patienterne tror ikke, at lægerne vil give en vaccine, der er så...

Jeg kan berolige Palshof – kirurgien er af højeste standard Hvorfor bragte Torben Palshof ikke sin kritik af den kirurgiske nyrecancerbehandling på banen, da han var formand for DMCG? Og har Sundhedsstyrelsen udvist rettidig omhu med sin kritik i medierne?
Skriv en kommentarDagens Medicin og journalistik Mangelfuld baggrundsviden om hidrosadenitis suppurativa (HS) og indtagelse af mælkeprodukter.
Skriv en kommentarLuk Lif Lif's ensidige fokus på ny og dyr medicin medvirker til at fastholde lægemiddelbranchens image som kold, kynisk og profitdreven.
Skriv en kommentarValue for hvem? Herligt, at Danske Regioner lægger op til noget så nyt som at sætte patienten og patientens livsværdier i centrum. I praksis er det ikke så nyt.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar