Sundhedsstyrelsen, hvis formål det bl.a. er at overvåge kvaliteten af sygehusbehandlingen i landet, gav for blot et år siden Hæmatologisk Afdeling, Roskilde Sygehus, tilladelse til behandling af akut leukæmi på linje med de øvrige centerafdelinger i landet. Region Sjælland har med et befolkningsgrundlag på godt 800.000 borgere et optageområde af en størrelse, som internationalt er accepteret til at være absolut tilstrækkeligt som grundlag for behandling af akut leukæmi. I Danmark behandler vi akut leukæmi ensartet og i henhold til videnskabelige...
Den nye lov om tilknytning lover godt Det er fantastisk positivt, at behandlerne er så hurtigt ude med forbedringsforslag til det ny indberetningssystem for relationerne mellem læger og industri.
Skriv en kommentarForældet og farlig regulering af udstyr Det nuværende system har så mange muligheder for svigt, at markedsføring af visse produkter som f.eks. kirurgiske implantater ikke lever op til moderne krav om patientsikkerhed.
Skriv en kommentarUnika Vi må øve os i at dokumentere og gøre det målbart, som er hele almen praksis' eksistensberettigelse.
Skriv en kommentar
En skammelig ulige og uklar kirurgisk behandling Det haster med at få udarbejdet en evidensbaseret kirurgisk retningslinje for nyrekræft.
Skriv en kommentarVi undres over ønske om centralisering Behandlingen af AML foregår i dag på et meget højt internationalt fagligt niveau, og organisatoriske ændringer vil næppe føre til forbedrede behandlingsresultater, tværtimod.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
1 kommentarVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
1 kommentar
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar