Det er velkendt, at statiner sænker risikoen for udvikling af iskæmisk stroke og blodprop i hjertet, men der har alligevel været rejst bekymring om, hvorvidt statiner øger risikoen for hjerneblødning. Det ser derimod ud til, at statiner er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning et hvilket som helst sted i hjernen David Gaist, professor og overlæge, SDU og OUH Den bekymring skyder et dansk studie nu ned, idet studiet viser, at statiner ikke øger risikoen for første...

Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
1 kommentar
GLP-1 ser ud til at beskytte bedre end DPP4 mod alvorligt stroke ved type 2-diabetes Nyt dansk studie peger på, at GLP-1-receptoragonister giver bedre chancer for overlevelse og mindre risiko for et meget alvorligt stroke hos personer med type 2-diabetes. Det er første gang, at vi undersøger den beskyttende effekt af GLP-1-receptoragonister i en national kohorte af patienter med type 2-diabetes og stroke og ikke alle mulige andre hjertekarsygdomme, siger forsker.
Skriv en kommentar
Mange patienter kommer ikke i kolesterolsænkende behandling efter hjerte-kar-tilfælde En meget stor del af de patienter, som har haft en blodprop i hjertet, stroke eller andet hjerte-kar-tilfælde, kommer enten ikke i behandling med kolesterolsænkende medicin efter sygdommen eller hopper hurtigt fra behandlingen igen. Vi har nok behov for at følge patienterne tættere og behandle mere aggressivt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Succes med ny ordning til vurdering af børn med apopleksi I 2017 blev der i Østdanmark opstartet en ny ordning, som skulle sikre hurtig udredning af børn ved mistanke om blodprop eller blødning i hjernen. En evaluering af ordningen viser, at ordningen ikke bare fanger børn med blodprop eller blødning i hjernen, men også børn med andre alvorlige neurologiske sygdomme.
Skriv en kommentar
Dansk forsker kortlægger ny struktur i hjernen Et nyt studie, der er publiceret i Science, ændrer fundamentalt på forståelsen af menneskets hjerne. Kjeld Møllgård, der er professor ved Københavns Universitet og medforfatter til studiet, mener at have opdaget en fjerde hjernehinde.
Skriv en kommentar
Forskere starter første europæiske forsøg med stamcelleterapi mod Parkinsons Sundhedsmyndighederne i Sverige har godkendt det første kliniske forsøg med en stamcellebehandling mod Parkinsons sygdom. Forskerne bag stamcellebehandlingen håber, at den helt kan fjerne de motoriske symptomer på sygdommen.
1 kommentar
Ung læge blev slået af overlæge: Fagforening og ledelse tog det ikke alvorligt Den yngre læge Andreas Thorsen oplevede at blive slået af en overlæge, da han var på vagt. Nu retter han hård kritik mod hospitalsledelsen og Yngre Læger for ikke at bakke ham op. Ifølge mobbeforsker har Andreas Thorsen været udsat for en ‘dobbelt krænkelse’, fordi hospitalsledelsen håndterede hans sag forkert.
12 kommentarerKolesterolmedicin ser ud til at hjælpe mænd med prostatakræft De kolesterolsænkende lægemidler, statiner, kan formentlig forbedre overlevelsen for mænd med prostatakræft, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar