*|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Neuroforskningscenter i verdensklasse skyder i vejret i Aarhus

Frem mod 2026 vil der i forbindelse med Aarhus Universitetshospital blive opført et helt nyt forskningscenter, der bringer forskning i neurologi og psykiatri under samme tag. Centeret skal være med til at cementere dansk hjerneforsknings internationale førerposition

Annonce

Fordommene blev gjort til skamme

Et halvt år i retspsykiatrien er overstået for læge Jesper Nørgaard Kjær, som vi følger i serien ‘Psykiatrien set indefra’. Det har givet ham mulighed for længere forløb med patienter og et indblik i en type patienter og arbejdsgange, han ikke har mødt før.

Annonce

*|END:INTERESTED|*
Annonce

»Vi har sindssygt meget materiale i fryseren«

De mange millioner, der især i foråret 2020 blev uddelt til coronarelateret forskning, havde som primært formål at skaffe hurtige svar på hastende spørgsmål. Overlæge Henriette Svarre Nielsen fra Hvidovre Hospital stod i spidsen for et projekt, der undersøgte effekten af corona på gravide og deres nyfødte børn – nu forsker hun videre i indsamlet biologisk materiale.

Læger med flere kapaciteter skal køre flere lægevagter i Nordjylland

Flere praktiserende læger, som de seneste år har lappet store huller i lægedækningskortet i Region Nordjylland, rammes nu af en markant større arbejdsbyrde i lægevagten. Vagterne skal fordeles mere fair, lyder det fra PLO, som står bag beslutningen. Det er dog ikke alle læger, som kan få øje på retfærdigheden i den nye vagtplan.

Annonce

Udspil til sundhedsreform løser ikke akutafdelingernes problemer

To ledende akutoverlæger mener, at regeringens forslag om 5-10 ekstra akutbiler er uopfindsomt. Mens Christian Skjærbæk fra Regionshospitalet Randers ønsker innovative projekter, der kan bringe akutfolkene ud i borgernes hjem, ønsker Jørn Munkhof Møller fra Aalborg Universitetshospital løsninger som f.eks. én indgang til kommunen. 

Annonce

En kulturel blandingsmisbruger

KULTURKANYLEN For speciallæge Ove Gaardboe er kultur et krydderi på tilværelsen. Han er med egne ord ’blandingsmisbruger’ af alskens kultur. Til daglig arbejder han på at sætte fokus på en anden form for kultur end den, som KulturKanylen sætter fokus på, nemlig alt det, der er imellem os: vores omgangstone, traditioner og historie. Ove Gaardbo arbejder på at ændre vores forhold til døden.

Patienternes egne oplysninger er en nøgle til forbedret kvalitet

I Danmark forsømmer vi at anvende patientrapporterede oplysninger systematisk som et værdifuldt instrument i kvalitetsarbejdet med at forbedre behandlingerne. Måske er en af udfordringerne, at værktøjer som LUP, PRO og PRE bliver mudret sammen, skriver risikomanager og overlæge Mark Krasnik fra Rigshospitalet.

Teknologiens forbandelse

Teknologien kommer, og den bliver heldigvis ved med at udvikle sig. Men med de nye teknologiske muligheder følger også en lang række dilemmaer, som det er bydende nødvendigt, at vi forholder os til.

Se flere jobs