»Jeg var lige der, hvor jeg skulle være«

Voldsomme, uplanlagte og uønskede karriereskift behøver ikke skyldes dramatiske stridigheder, dårlig trivsel eller direkte fyringer. De kan forårsages af noget så basalt som ens helbred, som det skete for Anne Møller Nielsen, der måtte opgive en særdeles lovende karriere som anæstesiolog.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*

Hver tredje astmapatient bliver ikke korrekt udredt

Udredning af danske astmapatienter er mangelfuld og kun 69 pct. får de test, som er nødvendige for at fastslå, om patienten har astma eller en anden luftvejssygdom. Testene er helt afgørende for en effektiv behandling, siger speciallæger i lungemedicin.

Annonce

Ikke alle danske læger er lige gode til at yde kronikeromsorg

Ny dansk forskning viser, at de fleste patienter med flere kroniske sygdomme bliver tilbudt årskontroller hos deres praktiserende læge. Dog viser studiet også, at der er stor variation mellem de forskellige praksisser i forhold til, hvor gode de er til at tilbyde kronikerydelser.

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Medarbejderflugt presser børn- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark

Flere børn og unge udredes og behandles inden for psykiatrien i Region Syddanmark, men der bliver færre og færre speciallæger til at tage hånd om de unge mennesker. Det sætter både udredningsretten og behandlingskvaliteten under »stærkt pres« på området, og derfor går Region Syddanmark nu på jagt efter holdbare løsninger.

Annonce

Psykolog: Selvskade blandt unge kan nedbringes med nysgerrighed

I dag afholdes den første nationale konference om selvskade blandt unge. Her vil et af budskaberne være, at sundhedspersonale og andre voksne kan være med til at stoppe selvskadende unge ved at turde spørge ind til mistrivsel og selvskade. Det siger Lotte Rubæk, der er psykolog og leder af Team for selvskade i Region Hovedstaden.

Annonce

Alvorligt psykisk syge udvikler oftere diabetes-komplikationer

Ny dansk registerforskning viser, at hvis man både har type 2-diabetes og alvorlig psykisk sygdom, har man 15 til 40 pct. højere risiko for at udvikle komplikationer til type 2-diabetes. Personer med alvorlig psykisk sygdom udvikler også komplikationerne tidligere end personer uden psykisk sygdom.

*|END:INTERESTED|*

Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen

Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sidste uges sundhedsreform ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.

Annonce

Uenighed om innovative prisaftaler: »Det lyder jo godt, men …«

Den første del af sundhedsreformen har åbnet døren på klem for de såkaldte innovative prisaftaler. Næste år vil man søsætte en undersøgelse, der skal granske mulighederne for at inkorporere dem i tilskudssystemet. Mens tiltaget får ros af Lægemiddelindustrien, ser LVS skeptisk til.

Annonce

Heino Knudsen: Region Sjælland vil være en friregion

Administrativt arbejde og unødvendige registreringer skal væk. Region Sjælland håber at få lov til at blive en friregion. »Vi bør sætte fagligheden mere fri,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Mange kvinder vil gerne tale med praksispersonale om overgangsalder

Mange kvinder går rundt med symptomer på overgangsalder uden at sætte ord på det. Men der er faktisk meget, man kan gøre for at afhjælpe nogle af symptomerne, fortæller konsultationssygeplejerske Susanne Malmstrøm, der bakkes op af tidligere praktiserende læge Lotte Hvas, der har skrevet en bog om emnet.

En seriemisbrugers bekendelser

Birgitte Hysse Forchhammer er direktør i Hjernesagen og misbruger af tv-serier. Hun foretrækker serier, som giver indsigt i forskellige samfund og kulturer. Overordnet set har hun dog en bred smag og bruger kultur til at få nye ideer og se andre perspektiver end dem, der falder lige for.

En succes er født

ANMELDELSE TV2’s nye dramaserie ‘Dag & nat’ giver et troværdigt og realistisk indblik i døgnrytmen på en travl fødegang, skriver Morten Hedegaard, tidl. klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling.

Læge skriver børnebog, der foregår i kroppen

Om tre år er Maria Rytter efter planen speciallæge i almen medicin, og nu kan hun også skrive børnebogsforfatter på visitkortet. Den 36-årige læge har netop udgivet den første bog om ‘NullerBørge’, der bor i navlen, men må flygte, da han bliver fordrevet af feber og baktusser.

Anders Fomsgaard modtager Lægeforeningens Ærespris

Lægeforeningens Ærespris 2022 går til Anders Fomsgaard, overlæge og leder af Virus Forskning & Udviklingslaboratoriet på Statens Serum Institut, professor i Infektionsmedicin, Syddansk Universitet. Han tildeles prisen for at have løftet dansk virusforskning markant og for sin karrielange indsats for diagnosticering og bekæmpelse af vira, senest under COVID-19-pandemien.

Annonce

Osteoporoseforeningen har fået ny formand

Linda Garlov er valgt som formand for Osteoporoseforeningen for en 2-årig periode. Hun tager over fra Ulla Knappe, der er trådt af efter 23 år på posten.

Ombryd supersygehusene

STIKPILLEN: Problemet er, at de unge læger, sygeplejersker, jordemødre og andre personalegrupper samstemmende og i stor udstrækning taler om stress, angst for arbejdet og dårligt arbejdsmiljø, skriver Torben Mogensen, tidl. vicedirektør, Hvidovre Hospital.

Se flere jobs