|
Dansk klinisk forskning i verdensklasse
De blev udskammet af kolleger fra nær og fjern for at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’. De blev beskyldt for at slå folk ihjel og opfordret til at stoppe deres forskning. Men Jakob Stensballe og Pär Ingemar Johanssons fritænkning har reddet utallige patienter fra at dø af blodtab.
*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Problemer med teknikken i forhold til indberetninger fra almen praksis gør årsrapporten for især voksendiabetes fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) til mangelfuld læsning, siger styregruppe.
Forskning peger på, hvorfor så mange med forhøjet blodtryk også har type 2-diabetes.
Forekomsten af akutte komplikationer og senkomplikationer hos børn og unge er meget lav, viser data fra den seneste årsrapport fra Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes. Og så er der nye ambulatorier i front, når det kommer til Dagens Medicins årlige rangering af den bedste behandlingskvalitet på området.
*|END:INTERESTED|*
*|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Stamceller rummer et enormt potentiale i forhold til at reparere skader på hjertet efter blodprop i kranspulsåren. Først skal forskerne dog lære at modne stamcellerne, og det skal et dansk forskningsprojekt nu hjælpe med.
Forskning peger på, hvorfor så mange med forhøjet blodtryk også har type 2-diabetes.
*|END:INTERESTED|*
dbh 2022
Et tværfagligt fokus med ugentlige MDT’er hjælper Aarhus Universitetshospital til at give den rette og bedste behandling til kræftpatienterne i årets rangering af Danmarks Bedste Hospital efter en årrække med podieplaceringer. Ambitionen i behandlingen er i høj grad at tilpasse sig patienterne.
dbh
Dagens Medicin rangerer den kommende tid igen Danmarks Bedste Hospitaler indenfor mere end 60 behandlingsområder. Find alle artikler om årets rangering inden for kræftområdet her.
dbh
Hospitalsafdelingernes evne til at bruge viden om senfølger efter kræftbehandling skal på sigt indgå i vurderingen af kvaliteten af behandlingen af danske kræftpatienter.
dbh
Dagens Medicin rangerer den kommende tid igen Danmarks Bedste Hospitaler indenfor cirka 60 behandlingsområder. Find alle artikler om årets rangering inden for diabetes her.
dbh
Regionshospitalet Silkeborg scorer højest i behandlingskvalitet af voksne med diabetes på landsplan. De mange data i seneste årsrapport fra Dansk Voksen Diabetes Database gør det efterhånden muligt at sammenstykke et troværdigt billede af behandlingskvaliteten på landsplan. Indberetningerne fra almen praksis halter dog fortsat gevaldigt.
psykiatri
I den nye serie ‘Psykiatrien set indefra’ tager vi denne gang med Jesper Nørgaard Kjær ind i forskningens verden. Han arbejder i øjeblikket på at udvikle et redskab til at afdække selvskadende adfærd og ser forskning som nødvendig for bedre behandling og som en måde at holde sig ydmyg over for faget på.
kræft
Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
behandlingsansvar
En ny aftale mellem Region Hovedstaden, 29 kommuner og PLO flytter nu et større patientansvar over på regionens skuldre, når skrøbelige patienter udskrives fra hospitalet til midlertidige kommunale døgnpladser. Den nye aftale vækker glæde hos PLO og Københavns Kommune.
almen praksis
I 2018 kastede Behroz Firoozfard både goodwill, ydernummer og sin stabile lægeløn overbord og lukkede sin lægeklinik i Kastrup. I dag driver han lægeklinik i lufthavnen uden om sygesikringen med 25 ansatte og er blevet et af erhvervslivets foretrukne testcentre under pandemien.
karriere
De to medievirksomheder Dagens Medicin A/S og Netdoktor Media A/S fik 1. februar begge ny chefredaktør.
navne
Tine Schytte er netop blevet udnævnt som ny professor i onkologi ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet.
navne
Reimar Niels Wernich Thomsen tiltrådte 1. februar stillingen som ny professor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her skal han forske i, hvordan følgevirkningerne af metaboliske sygdomme kan mindskes.
navne
Overlæge og ph.d. Christian Fynbo Christiansen er netop blevet ansat som professor i nyresygdomme på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. Her skal han være med til at styrke forskningen i akut nyresvigt samt kronisk nyresygdom.
navne
Tidligere afdelingssygeplejerske Ann Fredborg tiltræder som oversygeplejerske i øre-, næse- og halskirurgi på Aarhus Universitetshospital 1. marts.
kronik
Alle kræftpatienter skal – på mindst ét tidspunkt i deres forløb – have tilbuddet om at indgå i et forskningsprojekt. Uanset kræfttype. Det er en målsætning, der løfter på mange fronter.
debat
Arbejdet med patientsikkerhed er en kontinuerlig proces, der løbende skal tilpasses sundhedsvæsenets virkelighed. På Bispebjerg Frederiksberg Hospital arbejder både ledelser og læger systematisk med at forbedre sikkerheden for patienterne, skriver hospitalets direktion og Region Hovedstadens enhed for kvalitet og patientsikkerhed i en kommentar til Beth Lilja og Torben Mogensens kronik ‘Vi har fejlet big time’.
Leder
I dag er vi blevet så dygtige til at behandle forskellige kræfttyper. Derfor handler det ikke længere kun om at redde liv. Det handler også om prisen for redningen og det liv, patienten får efterfølgende.
stikpillen
Man kan ikke tage folks oplevelser af pres og travlhed fra dem. Spørgsmålet er, hvad man som sundhedsprofessionel og leder kan gøre? Man kan selv vælge mellem at fokusere på det vigtigste og gå hjem fra arbejdet med en konstatering af, at man har gjort sit bedste. Eller man kan synge med på sangen fra TV-2 og skælde ud på politikerne, djøf’erne, ægtefællen, børnene og hunden, skriver Jonatan Schloss.
debat
Delegeretvalg til Lægernes Pension: Klimakrisen er en sundhedskrise, og du kan være med til at gøre en stor forskel ved at stemme for, at de 100 mia. pensionskroner i Lægernes Pension ikke investeres sort. Dermed kan du fremtidssikre dine pensionsinvesteringer og hjælpe klimaet og folkesundheden, skriver medlemmer af Læger for Klimaet.
kulturkanylen
Speciallæge, forfatter, foredragsholder og konsulent Imran Rashid brænder for at sætte fokus på den påvirkning, som digitalisering har af menneskers biologiske, psykologiske og sociale behov. Han ser kultur som noget, der kan få os til at føle samhørighed med andre mennesker.
|
|