»Det bedste, du kan gøre for menneskeheden, er at holde op«

De blev udskammet af kolleger fra nær og fjern for at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’. De blev beskyldt for at slå folk ihjel og opfordret til at stoppe deres forskning. Men Jakob Stensballe og Pär Ingemar Johanssons fritænkning har reddet utallige patienter fra at dø af blodtab.

*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

Ad

Lav forekomst af akutte ­komplikationer og senkomplikationer hos børn og unge

Forekomsten af akutte komplikationer og senkomplikationer hos børn og unge er meget lav, viser data fra den seneste årsrapport fra Dansk Register for Børne- og Ungdomsdiabetes. Og så er der nye ambulatorier i front, når det kommer til Dagens Medicins årlige rangering af den bedste behandlingskvalitet på området.

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|*

Aarhus kravler op på førstepladsen i kræftbehandling

Et tværfagligt fokus med ugentlige MDT’er hjælper Aarhus Universitetshospital til at give den rette og bedste behandling til kræftpatienterne i årets rangering af Danmarks Bedste Hospital efter en årrække med podieplaceringer. Ambitionen i behandlingen er i høj grad at tilpasse sig patienterne.

Voksendiabetes: Regionshospitalet ­Silkeborg fuldender hattricket

Regionshospitalet Silkeborg scorer højest i behandlingskvalitet af voksne med diabetes på landsplan. De mange data i seneste årsrapport fra Dansk Voksen Diabetes Database gør det efterhånden muligt at sammenstykke et troværdigt billede af behandlingskvaliteten på landsplan. Indberetningerne fra almen praksis halter dog fortsat gevaldigt.

Forskning var altid drømmen

I den nye serie ‘Psykiatrien set indefra’ tager vi denne gang med Jesper Nørgaard Kjær ind i forskningens verden. Han arbejder i øjeblikket på at udvikle et redskab til at afdække selvskadende adfærd og ser forskning som nødvendig for bedre behandling og som en måde at holde sig ydmyg over for faget på.

Annonce

Annonce

Praksislæge har skabt tocifret millionforretning i Københavns Lufthavn

I 2018 kastede Behroz Firoozfard både goodwill, ydernummer og sin stabile lægeløn overbord og lukkede sin lægeklinik i Kastrup. I dag driver han lægeklinik i lufthavnen uden om sygesikringen med 25 ansatte og er blevet et af erhvervslivets foretrukne testcentre under pandemien. 

Annonce

Patientsikkerhed er som rengøring – det skal gøres igen og igen

Arbejdet med patientsikkerhed er en kontinuerlig proces, der løbende skal tilpasses sundhedsvæsenets virkelighed. På Bispebjerg Frederiksberg Hospital arbejder både ledelser og læger systematisk med at forbedre sikkerheden for patienterne, skriver hospitalets direktion og Region Hovedstadens enhed for kvalitet og patientsikkerhed i en kommentar til Beth Lilja og Torben Mogensens kronik ‘Vi har fejlet big time’.

Det er ikke nok blot at redde ­patientens liv

I dag er vi blevet så dygtige til at behandle forskellige kræfttyper. Derfor handler det ikke længere kun om at redde liv. Det handler også om prisen for redningen og det liv, patienten får efterfølgende.

Kom lad os brokke os

Man kan ikke tage folks oplevelser af pres og travlhed fra dem. Spørgsmålet er, hvad man som sundhedsprofessionel og leder kan gøre? Man kan selv vælge mellem at fokusere på det vigtigste og gå hjem fra arbejdet med en konstatering af, at man har gjort sit bedste. Eller man kan synge med på sangen fra TV-2 og skælde ud på politikerne, djøf’erne, ægtefællen, børnene og hunden, skriver Jonatan Schloss.

Er der en læge til stede? Kloden har brug for din hjælp

Delegeretvalg til Lægernes Pension: Klimakrisen er en sundhedskrise, og du kan være med til at gøre en stor forskel ved at stemme for, at de 100 mia. pensionskroner i Lægernes Pension ikke investeres sort. Dermed kan du fremtidssikre dine pensionsinvesteringer og hjælpe klimaet og folkesundheden, skriver medlemmer af Læger for Klimaet.

Se flere jobs