ORLANDO – Det nordiske samarbejde om børnekræft i regi af Nordic Society of Paediatric Haematology and Oncology (NOPHO) laver rigtig megen god og spændende forskning på de protokoller, som samarbejdet driver i fællesskab. Men på ASH er de nordiske forskere inden for børnekræft generelt ikke så tilstedeværende, som de kunne være i kraft af kvaliteten af den forskning, der bliver lavet. Det fortæller Henrik Hasle, der er professor på børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital, og han ærgrer sig naturligvis over, at...

Ung Roskilde-læge præsenterede data på interferon og ruxolitinib Reservelæge Stine Ulrik Mikkelsen fortalte på ASH om en interimanalyse af det danske multicenterstudie COMBI, der som det første i verden har undersøgt effekten af behandling med interferon-alfa2 og ruxolitinib i Philadelphia-negative MPN-patienter.
Skriv en kommentar
ASH-debutanten: Det har været en fantastisk tur Christian Brieghel, der forsker i Leukæmilaboratoriet på Rigshospitalet, deltog på ASH for første gang, og det blev en god oplevelse på både den faglige og den sociale front.
Skriv en kommentar
Budskab fra Aalborg gik klart igennem Inger Lise Gade fra Aalborg Universitetshospital præsenterede data fra The Scandinavian Thrombosis and Cancer Cohort mandag på ASH, og den unge læge er godt tilfreds med reaktionen på hendes præsentation.
Skriv en kommentar
Patologen: »Vores samarbejder bliver funderet på ASH« Hæmatopatolog på Herlev Hospital Peter Nørgaard bruger ASH til at komme tættere på klinikerne og skaffe samarbejdspartnere til forskning i både indland og udland.
Skriv en kommentar
»Det er ikke det bedste lymfomår« Der blev ikke præsenteret nogle stor gennembrud inden for lymfomer på årets ASH, men det betyder bestemt ikke, at der mangler spændende forskning at bruge tiden på.
Skriv en kommentar
Højdosis kemoterapi bør være førstevalg mod leukæmi Hvis patienter med akut myeloid leukæmi og myelodysplastisk syndrom kan tåle det, giver højdosis kemoterapi de bedste chancer for overlevelse, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Ny behandling mod aggressiv kronisk lymfatisk leukæmi Abbvies venetoclax kan hjælpe kronisk lymfatisk leukæmi-patienter, som mangler del af kromosom 17. Over 75 pct. af patienter i fase II-forsøg reagerede positivt på behandling.
Skriv en kommentar
Bedre behandling til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi Idelalisib forbedrer markant standardbehandlingen af tilbagevendende eller genstridig kronisk lymfatisk leukæmi, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Gode resultater med T-celleterapi mod myelomatose Indledende studie med T-celleterapi mod myelomatose har vist lovende resultater. 2 ud af 11 patienter med et fremskredent sygdomsforløb blev fuldstændigt kureret.
Skriv en kommentar
Dansk granulocyt-forsker modtager ASH-pris Elisabeth Cramer fra Granulocytlaboratoriet på Rigshospitalet har fået en abstract achievement award for sin forskning i NGAL-proteinet, som hun præsenterede mundtligt på ASH.
Skriv en kommentar
Markør forudsiger tilbagefald hos AML-børn Ph.d.-studerende Kristian Løvvik Juul-Dam har vist, at overekspression af biomarkøren WT1 i en blodprøve kan bruges til at forudsige tilbagefald hos børn med AML. Han præsenterede i går sin forskning på ASH.
Skriv en kommentar