Hjerterytme er den mest præcise parameter for kroppens respons på motion. På den baggrund har italienske forskere udviklet, hvad de kalder Personal Activity Intelligence (PAI), der er den første aktivitets tracker, som bruger hjerterytmen til at hjælpe folk med at opnå den optimale træning og det optimale helbred i forhold til at undgå hjerte-kar-sygdomme. Videnskaben bag PAI er netop blevet præsenteret på en kongres for European Society of Cardiology i Rom. »Helbredsfordelene ved regelmæssig motion er veldokumenterede, men folk ved sjældent,...

Pilotstudie understreger behov for screening for hjertekarsygdomme Forskere fra OUH har på ESC præsenteret data fra pilotstudie fra det såkaldte DanCavas studie, som finder mange ældre, især mandlige danskere med aneurismer og relativt svær kranspulsåreforkalkning.
Skriv en kommentar
Visitation øger overlevelsen for hjertestoppatienter Hurtig adgang til invasivt hjertecenter med dygtige operatører er forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter, der får hjertestop udenfor hospital, viser undersøgelse, som Tinne Tranberg præsenterer på ESC.
Skriv en kommentarFiltrering af blod kan gavne angina-patienter En behandling, der normalt bruges til patienter med familiær hyperkolesterolæmi, viser lovende takter hos patienter med refraktær angina.
Skriv en kommentar
Ticagrelor er mere effektiv end clopidogrel til AKS-patienter Hidtil største ‘real-life’-studie af patienter med akut koronart syndrom er præsenteret på ESC af afdelingslæge, klinisk lektor Erik Grove.
Skriv en kommentar
Traumer årsag til mange hjerneblødninger blandt patienter med atrieflimmer Høj andel af traumer blandt patienter med atrieflimren, der får intrakraniel blødning, viser observationsstudie fra Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Kræftsygdom påvirker ikke overlevelsen ved hjertestop Beslutningen om at forsøge genoplivning af en person med hjertestop bør ikke påvirkes af, om denne tidligere har haft kræft. Overlevelsen er den samme som i den øvrige befolkning, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC.
Skriv en kommentarForekomst af hjertesvigt hos ældre vil være tredoblet i 2060 Den øgede andel af ældre i befolkningen vil kraftigt øge forekomsten af hjertesvigt, forudser islandske forskere.
Skriv en kommentarBetablokker mindsker risiko for hjerteforgiftning Behandling med nebivolol kan mindske risiko for hjertesvigt hos kvinder med brystkræft, der er i kemoterapi.
Skriv en kommentar
Dansk succes med lokale akuthjælpere præsenteret i Rom Frivillige langelandske akuthjælperes indsats for at redde hjertepatienters liv kan være så overbevisende, at arrangørerne af verdens største hjertekongres mener, at arbejdet og resultaterne fortjener at blive delt med et internationalt publikum.
Skriv en kommentar
Stor jævnbyrdighed mellem to stenttyper Overlæge Evald Høj Christensen har på ESC præsenteret langtidsdata som viser, at stenttyperne Cypher og Nobori er jævnbyrdige i forhold til patienternes risiko for hjertedød, blodprop eller stenttrombose.
Skriv en kommentar
Ældre blodproppatienters blodpladefunktion kræver ikke tæt monitorering ANTARCTIC-undersøgelsen føjer sig ind i rækken af studier, som entydigt peger på, at der ikke er gevinst i form af reduceret dødelighed, risiko for blodpropper eller komplikationer, når ældres behandling med blodpladehæmmende medicin følges tæt.
Skriv en kommentar