Børn fødes med fødevareallergi Miljøpåvirkning under svangerskab påvirker risiko for fødevareallergi. Norske forskere finder de dele af allergenet, som udløser skaldyrallergi.

Risikoen for at udvikle fødevareallergier ‘indprogrammeres’ i det ufødte barn i perioder af svangerskabet, som er kritisk i forhold til udviklingen af immunforsvaret. Det viser en autralsk undersøgelse, som er præsenteret på den store astma-allergikongres i Milano. Forskerne beskriver en biokemisk proces kaldet dna-metylering, som spiller en central rolle for den normale udvikling af barnets immunforsvar under graviditeten. Dna-metylering er følsom over for miljømæssige forstyrrelser, og undersøgelsen viser, at ekstern miljøpåvirkning under graviditeten øger risikoen for fødevareallergi. Derfor kan livsbetingelserne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement