Forskningsleder ved Universitetsklinik for Innovative Patientforløb, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt Er du optaget af funktionen af det samlede sundhedsvæsen, interesseret i sundhedstjenesteforskningens mange aspekter og fascineret af, hvordan man løser opgaven i et sammenhængende, moderne sundhedsvæsen?

Dette job er udløbet

Ved Universitetsklinik for Innovative Patientforløb, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt, er en ny 5-årig stilling som forskningsleder ledig til besættelse 1. marts 2018 eller snarest derefter.

Om stillingen
Universitetsklinik for Innovative Patientforløb er en forskningsenhed på Diagnostisk Center (DC), Regionshospitalet i Silkeborg, der bedriver forskning i patientforløb på hospital og mellem sektorer. Forskningsenheden er finansieret af Region Midt (RM), Hospitalsenhed Midt (HEM) og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet (IKM).

Forskningslederen skal være daglig leder og koordinator af den forskningsmæssige indsats herunder løbende vejledning, bidrage til at sikre rammer, der understøtter forskningen og kunne formidle akademisk og populært på et højt niveau. Det vil ske i interaktion med det videnskabelige personale. Der er ansat en deltidsprofessor, som bidrager med løbende sparring.

Universitetsklinik for Innovative Patientforløb har en projektportefølje, der baserer sig på en række større og mindre projekter, der udgår fra daglig klinisk praksis. De mindre projekter omfatter typisk evaluering af innovative omlægninger af patientforløb og de større er ph.d.-studier af organisatoriske forandringer. Der er således basis for en forskningsleder til at sikre løbende fremdrift, udvikling og konsolidering af klinikkens forskning. Forskningslederen vil desuden få vide muligheder for at byde ind med sin egen portefølje.

Som forskningsleder indgår man i et team, der satser på at producere forskning, der umiddelbart bidrager til udviklingen af det danske sundhedsvæsen inden for en række store områder. Gruppen består af en professor, et antal ph.d.-studerende, postdoc’er og videnskabelige assistenter.

Forskningslederen får ansvar for den daglige forskningsledelse herunder udvikling og gennemførelse af projekter, ansættelser, budgetter, analyser, skrivefaser mv. Forskningslederen skal samarbejde bredt med kvalitetsudvikling og centerledelsen og være bindeled til det samlede forskningsmiljø på Silkeborg Regionshospital.

Det forudsættes, at forskningslederen:

  • Har en sundhedsfaglig ph.d. og forskningsmæssige kvalifikationer svarende til mindst lektorniveau med en videnskabelig produktion på internationalt niveau
  • Har dokumenteret videnskabelig vejledningskompetence på ph.d.-niveau
  • Har erfaring inden for tværfaglig sundhedsvidenskabelig forskning
  • Har erfaring med sundhedstjenesteforskning og lignende
  • Kan præsentere visioner for egen forskning relateret til forskningsstrategierne for Universitetsklinikken.

Der kan rekvireres en stillingsbeskrivelse her.

Om Diagnostisk Center
Regionshospitalet Silkeborg er udnævnt til et udviklingshospital, der skal udvikle ”fremtidens og de praktiserende lægers hospital” med fokus på hensigtsmæssige patientforløb på tværs af faggrænser og sektorer samt konvertere akutte indlæggelser til ambulante forløb. Dette gør, at der er et konstant fokus på nytænkning omkring patientforløb, involvering af patienter og involvering af primærsektoren, ligesom der er fokus på at deltage i og initiere forskning.

Regionshospitalet består af 2 centre: Center for Planlagt kirurgi (anæstesiologi og ortopædkirurgi) og Diagnostisk Center (medicin og radiologi).

Diagnostisk Center er bygget på fusion af det medicinske og det radiologiske speciale, og det overordnede fokus for centrets arbejde er at skabe hurtige og effektive patientforløb af høj kvalitet.

Overordnet er Diagnostisk Center karakteriseret ved:

  • Godt kollegialt miljø
  • Samling af alle 9 medicinske specialer og radiologi under samme ledelse
  • Gode interne og eksterne samarbejdsrelationer
  • Høj (tvær)faglighed
  • Prioriteret forskningsmiljø (fortrinsvis) omkring kliniske problemstillinger
  • Fokus på tværfagligt samarbejde og forskning på tværs af specialer

Diagnostisk Center har landets bedste kvalitet og den næsthøjeste patienttilfredshed inden for alle 38 hospitaler i Dagens Medicins vurderinger og har 5 år i træk vundet titlen, som Danmarks Bedste Mindre Hospital. Dagens Medicin har tildelt Diagnostisk Center Den Gyldne Skalpel, Sundhedsstyrelsen har kåret Diagnostisk Centre til landets bedste uddannelsessted.

Herudover arbejder vi meget med tilgængelighed, både for de hospitalsansatte læger, praktiserende læger og for patienterne, samt mod en større kontakt til og medinddragelse af patienterne i deres behandling og undersøgelser.

Om Hospitalsenhed Midt
Hospitalsenhed Midt omfatter Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive og har ca. 4.200 ansatte samt et budget på ca. 2,4 mia. kr. årligt.

De fire regionshospitaler danner tilsammen en hospitalsenhed, der har en stærk faglig profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Om løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst på området.

Ansættelsen sker ved Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed Midt, Diagnostisk Center.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til professor Peter Vedsted på 2083 8259 evt. SMS.

Din ansøgning
Din ansøgning indeholdende autorisationsID (gælder kun sundhedspersonale), oplysninger om uddannelse og hidtidig erfaring skal være os i hænde elektronisk senest onsdag den 14. februar 2018.

Ansættelsessamtaler finder sted tirsdag den 27. februar 2018.