Endokrinologiske overlæger eller afdelingslæger til Hormon og Hjerteafdelingen (Medicin 2) på Slagelse og Næstved Sygehus

Dette job er udløbet

Vi søger en evt. flere endokrinologiske overlæger eller afdelingslæger, der gerne vil være en del af en af en aktiv, travl og velfungerende endokrinologisk afdeling på Slagelse og Næstved sygehuse.

Vi søger overlæger som har interesse indenfor hypofyse og hypothalamus sygdomme, hvor afdelingen varetager regionsfunktion i Region Sjælland. Der vil være mulighed for at få egne ansvarsområder indenfor forskellige områder afhængig af interesse: Uddannelsesansvarlig, afsnitsansvarlig for sengeafsnit for hormonsygdomme, ansvarlig for lægernes vagtskema, særlige fagområder, hvor du har særlig interesse mv.

Du vil have hovedarbejdssted i Slagelse, men du vil også skulle varetage ambulante funktioner i Næstved. Dine dagfunktioner vil være indenfor endokrinologi enten i form af stuegang på hormonafdelingen eller i form af ambulatoriefunktion. Du vil indgå i det fælles medicinske bagvagtslag. Den fælles medicinske bagvagt dækker alle medicinske speciale, og deles med den anden medicinske afdeling, hvor hver afdeling dækker halvdelen af vagterne. I øjeblikket er der to medicinske bagvagter på arbejde dagligt, – den ene i tilstedeværelsesvagt og den anden i rådighedsvagt fra bolig. Hormon og hjerteafdelingen skal dække enten en døgnvagt med tilstedeværelsesvagt eller en døgnvagt med rådighedsvagt hver dag. Vi er dog i gang med en omstrukturering af den medicinske bagvagt, og det forventes, at kardiologien skilles ud fra den medicinske bagvagt, således at der bliver en selvstændig kardiologisk bagvagt. Det betyder, at du formentlig fra efteråret 2017 vil skulle deltage i den medicinske bagvagt, der dækker alle specialer undtagen kardiologi. Det vil formentlig blive en døgnvagt med tilstedeværelse.

De endokrinologiske funktioner

Afdelingen har stor ambulant endokrinologisk aktivitet med i alt 14.500 besøg om året. Der er store ambulatorier på både Slagelse og Næstved sygehuse. De endokrinologiske hovedfunktioner som fx diabetes og thyreoidea sygdomme varetages både i Slagelse og Næstved og vi har egen Dexa skanner i Slagelse. Vi har flere endokrinologiske regionsfunktioner, og der kommer flere til med den nye specialeplan, der træder i kraft d. 1. juni 17. Vi har følgende regionsfunktioner: Hypofyse og hypothalamus sygdomme, TAO behandling, gravide med persisterende højt eller lavt stofskifte, hyperthyreose som ikke responderer på standardbehandlingen, gestationel diabetes og diagnostik af insulinomer og andre sjældne årsager til hypoglycæmi. Regionsfunktionerne varetages i Næstved.

Vi har et endokrinologisk sengeafsnit normeret til 22 senge i Slagelse. Der er dog aktuelt kun åbnet 10 senge. Medio maj forventes at der åbnes til 14 senge. Der er aktuelt 3-4 indlæggelser pr dag.

Afdelingen er meget forskningsaktiv indenfor diabetes, hvor vi har en forskningslektor og flere ph.d. studerende.

Vi deltager i hoveduddannelsen i endokrinologi og har hoveduddannelseslæger både i slutningen og starten af deres hoveduddannelsesforløb.

Vi forventer

  • At du vil være med til at præge afdelingen med høj faglighed og engagement
  • At du bidrager til godt tværfagligt samarbejde
  • At du indgår i supervision og undervisning af yngre læger, medicinstuderende og sygeplejersker

Vi tilbyder

  • Et udfordrende job på et højt fagligt niveau
  • Gode muligheder for forskning
  • Mulighed for at være med til at præge udviklingen i afdelingen
  • En foranderlig, udfordrende og afvekslende arbejdsdag i et tværfagligt samarbejdsmiljø, hvor åbenhed og respekt for hinanden værdsættes højt

Hjerte og Hormonafdelingen

Vi er en stor afdeling, der rummer specialerne kardiologi og endokrinologi. Der er ansat 10 speciallæger i kardiologi og 6 speciallæger i endokrinologi. Vi deltager i hoveduddannelsen både i endokrinologi og kardiologi, almen medicin samt i de nogle af de andre intern medicinske specialer. Derudover har vi både introduktionslæger og enkelte KBU læger. Der er i alt 16-18 reservelæger hvoraf de fire er 1. reservelæger.

Vi har i alt fem afsnit

  • Sengeafsnit for hormonsygdomme med normeret 22 senge i Slagelse
  • Sengeafsnit for hjertesygdomme med 48 senge i Slagelse
  • Ambulatorium for hjertesygdomme, hvor der er funktion både i Slagelse og Næstved
  • Ambulatorium for hormonsygdomme, hvor der er funktion både i Slagelse og Næstved
  • Enhed for tværfaglig udredning og behandling (Etub) i Næstved

Alle afsnit har egen afsnitsledelse bestående af en overlæge og en afdelingssygeplejerske, der alle refererer til afdelingsledelsen.

Afdelingen har ca. 250 medarbejdere og et årligt budget på 127 mio. kr.

Udover kerneopgaven med klinisk funktion har afdelingen en stor uddannelsesforpligtelse indenfor alle afdelingens faggrupper. Desuden prioriterer vi forskning højt og afdelingens forskning udvides i disse år, både lægefagligt og sygeplejefagligt.

Slagelse Sygehus er et af Region Sjællands fire akutsygehuse.

Har du lyst til at høre mere om stillingen og de muligheder, der ligger i jobbet, så kontakt ledende overlæge Susette Krohn Therkelsen, 22 32 57 85, skth@regionsjaelland.dk

Ansøgningen ønskes udfærdiget i henhold til de syv lægelige kompetencer og må gerne indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker.

Kontaktperson(er):
Navn: Susette Krohn Therkelsen
Email: skth@regionsjaelland.dk
Mobile: 22325785
Om Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse (NSR)
NSR sygehuse har en vision om at blive de bedste blandt sammenlignelige sygehuse. Det arbejder vi målrettet på ved at styrke vores faglighed med konstant fokus på at strukturere og forbedre vores patientforløb gennem sammenhæng og samarbejde. Alle elementer skal i spil for at sikre kvalitet i behandlingen af vores patienter.Vi har store ambitioner for vores sygehuse og udvikler styringen i sygehusvæsenet i nye retninger. Vi lægger vægt på datadrevet og synlig ledelse og tilsigter en uformel og uhøjtidelig omgangstone baseret på gensidig tillid mellem leder og medarbejder. Vi prioriterer uddannelse, forskning og udvikling, fordi vi mener, at faglighed er afgørende for at nå vores mål. På den måde kan vi sikre mest mulig sundhed for flest mulige patienter.