‘Fri og lige adgang’ har altid været en dyd for det danske sundhedssystem. Derfor har det vakt opsigt, at sundhedsminister Nick Hækkerup har meldt ud, at regeringen vil bruge flere ressourcer på gruppen af lavtuddannede og derved mindre på gruppen af højtuddannede. Baggrunden er en massiv overrepræsentation af lavtuddannede med livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Sundhedspersonalet møder patienterne i øjenhøjde. Der er ingen tvivl om, at der i Danmark er ulighed på sundhedsområdet, og det skal der gøres noget ved....

Professor Sillesens annoncering må høre op ‘Ny metode’ kan ikke fjerne risikoen for blodpropper — og er derfor vildledende
Skriv en kommentarDu bygger din politik på forkerte oplysninger, Skaarup Byg i det mindste din politik og dine visioner for fremtidens sundhedsvæsen på viden om, hvad der rent faktisk er sket på sundhedsområdet de seneste syv år.
Skriv en kommentarSkaarup er ikke opdateret De lange ventelister til børne- og ungdomspsykiatrien er en saga blot efter en kæmpe indsats af medarbejderne.
Skriv en kommentarSvaret på lighed er individualisering og inddragelse Fokuserer man snævert på uddannelsesniveauet, risikerer man, at de gode intentioner i sundhedsministerens udmelding ender med at skabe dårligere behandling for både højt- og lavtuddannede.
Skriv en kommentar
Ansættelsesstop i Region Hovedstaden rammer drift og uddannelse: Tvang er ikke vejen frem DEBAT: Region Hovedstadens ansættelsesstop er et ineffektivt og kortsigtet greb. Hvis Region Sjælland skal tiltrække flere læger, må løsningen være bedre arbejdsvilkår, skriver to regionsrådsmedlemmer fra Hovedstaden.
1 kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
3 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
4 kommentarer
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar