Der er ikke den organisation, der beskæftiger sig med en eller anden form for sundhed, der ikke taler om, at patienten skal i centrum. Det er blevet et mantra i sundhedsvæsenet, og nu sætter et nyt stort projekt fokus på, hvordan patientens oplevelser i sundhedsvæsenet kan bruges til at forbedre kvaliteten i behandlingen. Bag projektet står VibIS (Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet), Danske Patienter og Trygfonden og en stor gruppe af topfolk fra kommuner, regioner, hospitaler og almen praksis, som...
Den danske specialeplan indtager Norden Norge og Sverige føler sig så inspireret af den danske specialeplan, at de er i fuld gang med at lave deres egen version af den.
Skriv en kommentar»I fremtiden kan vi ikke længere redde de skrøbeligste præmature børn« Sundhedsstyrelsens planer om at centralisere behandling af præmature børn vil gå ud over de mest skrøbelige — dem, hvis forældre bor i Udkantsdanmark.
Skriv en kommentarBørneanæstesien skaber splid i specialeplanlægningen Revisionen af specialeplanen puster liv i en gammel strid om børneanæstesien. Mens Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin værner om Sundhedsstyrelsens øgede krav, kæmper regionerne for en lempelse af dem.
Skriv en kommentar
Hvad patienter dog gemmer på… Radiologer viser på hjemmeside nogle af de mest bizarre røntgenbilleder fra deres karriere.
Skriv en kommentarRegionerne afviser vidtgående samling af nyrekræftkirurgien Nyrekræftkirurgi skal fortsat være en regionsfunktion, mener den regionale baggrundsgruppe for specialeplanlægning. Sundhedsstyrelsen ønsker nyrekræftkirurgien som en højtspecialiseret funktion.
Skriv en kommentarKovending fra Sundhedsstyrelsen: Akut leukæmi bliver næppe centraliseret Behandlingen af akut leukæmi ser stik imod tidligere forventninger ikke ud til at blive centraliseret.
Skriv en kommentar
Kamp om pladserne i partikelkanonen Med valget af Varian Medical Systems som leverandør af partikelkanonen er et hårdt udskillelsesløb allerede skudt i gang – tre år før åbningen af landets første center for partikelterapi.
Skriv en kommentarMere omfattende kræftkirurgi kan redde liv Kirurger fra Nordsjællands Hospital Hillerød har som de første i verden dokumenteret færre tilbagefald ved en ny kirurgisk metode for operation af tyktarmskræft.
Skriv en kommentarNy teknologi til kræftdiagnostik får patentbeskyttelse i USA Aarhus Universitet har for nylig opnået patent i USA på en ny diagnostisk teknologi, som gør det muligt at opdage kræft og andre sygdomme tidligt ved hjælp af en blodprøve.
Skriv en kommentar