Kong Søren den første

Efter flere års tilløb som nummer to på listen over de mest magtfulde personer i den danske sundhedssektor er Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm strøget forbi statsminister Mette Frederiksen, og er i år nummer ét på listen.

*|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Lunger|*

Overlæge om årets ERS: Positive oplevelser og bekymrende tendenser

Årets store lungekongres for European Respiratory Society bød på især interessant forskning inden for brugen af kunstig intelligens til diagnosticering af patienter med lungesygdom. Men der blev også talt om mange af de problemer, som verden står overfor, herunder fortæller overlæge og professor Christian B. Laursen fra kongressen i Barcelona.

Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Mikkel Rasmussen har forladt hospitalspsykiatrien til fordel for mere tid

Mikkel Rasmussen ville gerne bruge sin tid bedre, da han forlod jobbet som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling i Vejle. Nu ser han familien mere samtidig med, at han har langt bedre tid til at se patienter, til arbejdet i Dansk Psykiatrisk Selskab og til foredrag, debatter og jobbet som jobcenterkonsulent.

Annonce

Ad

Udvalgsformand afviser fælles front mod vikarbureauer: »Det er ikke en overvejelse, vi har haft«

Formanden for Danske Regioners psykiatriudvalg mener ikke, at det er en farbar vej helt at droppe samarbejdet med de dyre vikarbureauer. I stedet kræver det et langt sejt træk at rette op på arbejdsforholdene i psykiatrien, og det indebærer bl.a. aflastning af fastansatte psykiatere for at frigive mere tid til det kliniske arbejde og udvikling af faget. I sidste ende vil det være med til at mindske den stigende brug af lægevikarer. 

*|END:INTERESTED|*

»Jeg er stolt af det, jeg har opnået i min karriere«

Som 37-årig troede Susanne Axelsen, at hun skulle dø af kræft. Mere end to årtier senere forsøger hun stadig at nå det hele på den halve tid. Det er en drivkraft, der har været med til at gøre den 60-årige urogynækolog til en af sundheds­væsenets markante skikkelser, men som også til tider har gjort det svært at sige stop og selv ‘vælge klogt’.

Annonce

Formanden, der kæmper for den nære relation

Selvom det lå i kortene, at Jørgen Skadborg ­skulle være formand for PLO, blev formandsskiftet mere hektisk end planlagt. Timingen var elendig, men det var hans tur. I forhandlingsrummet kæmper han for at ­bevare retten til den nære patientkontakt.

Annonce

Polyfarmaciklinik vinder Patientsikkerhedsprisen 

Polyfarmaciklinikken på Nordsjællands Hospital formår at inddrage patienter, reducere overforbug og sikre korrekt medicinering af ældre, multisyge patienter. Derfor får de Patientsikkerhedsprisen 2022.

Ad

Der findes flere unikke undertyper af svær overvægt

Svær overvægt kan opdeles i forskellige grupper alt efter det genetiske udtryk. Samtidig kommer de forskellige former for overvægt med hver deres fysiologiske og molekylære træk, hvilket gør én type overvægt mere usund og farlig end en anden.

Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet

Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparrer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.

Danske højdepunkter fra årets ESMO: Immunterapi i fokus

En snes danske forskere præsenterede deres nyeste forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Vi bringer her et overblik over de mest opsigtsvækkende danske studier, hvor især forsøg med immunterapier fyldte meget.

Ad

Her er de største internationale højdepunkter fra årets ESMO

Den årlige kongres for European Society for Medical Oncology væltede i forskningsresultater med både nye og i forvejen kendte lægemidler. Vi har samlet en håndfuld af de mest spændende internationale præsentationer.

Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet

Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.

Annonce

Magtliste afspejler nye tendenser

Den massive mangel på arbejdskraft i sundhedssektoren betyder, at de tektoniske magtplader under sundhedsvæsenet er ved at forskyde sig i en retning, der potentielt kan give de forskellige faggrupper meget mere magt, end de har i dag. Hvis det medfører, at ledelserne rundt omkring i sundhedsvæsenet får øjnene endnu mere op for, at der skal investeres i et ordentligt arbejdsmiljø, så er det en pris, der er værd at betale.

Magten og æren

Med magtlisten må vi tænke på, at en stor del af disse indflydelsesrige personer netop sidder med magten og ansvaret for, at vi får et sundhedsvæsen i balance. Der er ikke nemme løsninger, og dogmer og privilegier kan blive udfordret.

Se flere jobs