Speciallæge- afdeling for Hjertesygdomme En stilling som afdelingslæge ved Region Midtjylland med tjeneste ved Hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital er ledig til besættelse 1. marts 2022 eller efter aftale.
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i kardiologi.
Afdelingslægen skal i samarbejde med afdelingens øvrige speciallæger deltage i afdelingens kliniske funktion, udvikling og forskning, herunder særligt opgaver indenfor det elektrofysiologiske område. Erfaring inden for device-håndtering (interrogation/ programmering) forudsættes, herunder også hjemmemonitorering.
Afdelingslægen vil, efter aftale, blive tilbudt subspecialisering og oplæring indenfor avanceret devicebehandling og radiofrekvens ablation.
De første måneder må dog påregnes rene non-invasive arbejdsopgaver.
Arbejdsområdet dækker hele afdelingen, dog med hovedvægt på det elektrofysiologiske område.
Afdelingslægen skal, sammen med andre afdelingslæger i afdelingen, efter aftale dække et begrænset antal eftermiddagsstuegange og weekendstuegange.
Afdelingslægen kan desuden forvente at skulle deltage i visse administrative og ledelsesmæssige funktioner efter nærmere aftale med Afdelingsledelsen på Hjertesygdomme, AUH. Det forventes yderligere, at afdelingslægen deltager i uddannelsen af yngre læger og evt. andre faggrupper samt deltager aktivt i afdelingens forskning, kvalitetssikring og udvikling.
Ansøgers kvalifikationer vil blive bedømt ud fra de 7 lægeroller.
Medicinsk ekspert / lægefaglig
Lægens rolle som medicinsk ekspert/lægefaglig er at varetage diagnosti[1]ske/terapeutiske opgaver, som omfatter styring af situationer, hvor der skal foreta[1]ges lægefaglige prioriteringer og beslutninger. Et særkende er, at opgaverne i sundhedsvæsenet ofte er komplekse og uforudsigelige. I nogle tilfælde må priorite[1]ringer og beslutninger baseres på mangelfulde oplysninger og usikkerhed om evi[1]dens og bedste praksis. Der kræves kreative løsningsmodeller, som tager udgangs[1]punkt i sundhedsvidenskabelig viden, færdighed og evner.
Kommunikator
Lægens rolle som kommunikator er at formidle faglige problemstillinger og løsningsmodeller i en respektfuld dialog med relevante parter som patienter/pårørende, fagfæller og andre samarbejdspartnere. Dialogen foregår i såvel det talte, det skrevne som det visuelle medie. Lægens bidrag i dialogen er baseret på de involverede parters informationer og forståelser og den samlede erfaringsbaserede viden kombineret med den lægefaglige forskningsbaserede viden inden for området. Udgangspunktet for lægens kommunikation er evnen og viljen til at se, lytte til, forstå og respektere sine medmennesker.
Samarbejder
Lægens rolle som samarbejder er at tage initiativ til, deltage i og gennemføre fagligt og tværfagligt samarbejde/teamsamarbejde i varetagelse af kerneopgaven på individ- organisations- og samfundsniveau. Dette skal foregå med forståelse for og i respekt for de involveredes forskellighed.
Leder / administrator / organisator
Lægens rolle som leder/administrator/organisator omfatter personligt lederskab og ledelse af andre, organisering af arbejdet og prioritering af tilgængelige ressourcer (administrativ ledelse) samt faglig ledelse og strategisk ledelse – udført i den individuelle udøvelse af faget samt på organisations- og samfundsniveau.
Sundhedsfremmer
Lægens rolle som sundhedsfremmer er at motivere og yde indflydelse på det enkel[1]te individs og systemets sundhedsadfærd gennem vejledning og rådgivning, samt initiere og gennemføre relevante profylaktiske tiltag. Lægen skal i sit daglige ar[1]bejde opfange og agere på relevante problemstillinger og promovere sundheds[1]fremmende indsatser. Lægen skal medvirke til at skabe rammer, der gør det muligt for den enkelte at tage ansvar for egen og andres sundhed.
Akademiker / forsker og underviser
Lægens rolle som akademiker/forsker og underviser er at omsætte forskning til evidensbaseret klinik. Lægen skal forholde sig undrende og stille spørgsmål til egen og andres praksis samt anvende en videnskabelig tilgang i besvarelse af disse. Lægen skal bidrage aktivt til udvikling af faget gennem deltagelse i forsknings- og 23 udviklingsprojekter, og til enhver tid holde sig opdateret og formidle sin viden på alle niveauer. Lægen anvender relevante uddannelsesmetoder og forpligter sig til at bidrage til et positivt uddannelsesmiljø.
Professionel
Lægens rolle som professionel er at forvalte sin faglighed i overensstemmelse med lægeløftet, lovgivningen og egen personlige integritet. Udfordringen er nødvendigheden af, at udføre dette i erkendelse af de etiske dilemmaer samt den kompleksitet, uklarhed og usikkerhed, der opstår i daglig praksis. Lægen respekterer patienters integritet og autonomi og handler efter bedste skøn til gavn for patienten/samarbejdspartneren, organisationen og samfundet. Lægen er bevidst om at være rollemodel for andre, erkende grænse for egen formåen og opsøge fornøden assistance ved behov.
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til den mellem Danske Regioner og Yngre Læger indgåede overenskomst for afdelingslæger. Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende børneattest og en tilfredsstillende autorisation.
Er du interesseret, hører vi gerne fra dig. Nærmere oplysninger kan fås ved henvendelse til ledende overlæge, Jacob Thorsted Sørensen, jacosoer@rm.dk mobilnr. 4014 3563.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 9.
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.
Søg stillingen via “søg job”-knappen.