Afdelingschef til Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse

Dette job er udløbet

Har du solid ledelseserfaring og bliver anset for at være en handlekraftig leder med blik for personaleledelse? Har du bred erfaring inden for overvågning og forebyggelse af infektionssygdomme? Trives du med at have ansvar for den overordnede faglige og strategiske udvikling af en afdeling? Så er du måske vores nye afdelingschef til Afdeling for Infektionsepidemiologi og forebyggelse på Statens Serum Institut.   

Om os
Afdeling for Infektionsepidemiologi og forebyggelse overvåger, analyserer og rådgiver om infektioner og deltager i det operationelle beredskab ved sygdomsudbrud. Vi rådgiver myndigheder og sundhedsvæsenet om infektionsforebyggelse og kontrol, og formidler viden gennem nyhedsbreve og hjemmesiden. Der foregår et kontinuerligt arbejde med at modernisere og konsolidere det digitale infektionsberedskab i fællesskab med andre medarbejdere i og uden for Statens Serum Institut.

Afdelingen arbejder desuden med One Health, og forskning inden for sit virkefelt, og fungerer som uddannelsesafdeling for læger under speciallægeuddannelse i samfundsmedicin og mikrobiologi samt i ECDCs uddannelse i feltepidemiologi (EPIET programmet). Vi indgår i tæt internationalt samarbejde med både ECDC og WHO.

De seneste år har afdelingen været stærkt involveret i bekæmpelsen af covid-19-pandemien i tæt samarbejde med Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsdatastyrelsen m.fl.

Afdelingen består aktuelt af 68 medarbejdere med sundhedsfaglig, akademisk og administrativ baggrund.

Din hverdag hos os

Du vil være en vigtig spiller i overvågning og forebyggelse af infektionssygdomme i Danmark, herunder covid-19. Du indgår i ledelsesgruppen sammen med afdelingens sektionsledere, og i chefgruppen sammen med instituttets øvrige afdelingschefer og direktører.

Du har ansvaret for afdelingens overordnede faglige og strategiske udvikling og langtidsplanlægning. Du har direkte personaleledelse en række medarbejdere og ledere og skal desuden sikre et godt og trygt arbejdsmiljø for hele afdelingen. Covid-19-pandemien har betydet store ændringer i afdelingen, både i forhold til omfanget af opgaver og måden at arbejde på, samtidigt med at antallet af medarbejdere er fordoblet. Der vil derfor blive behov for at gentænke organisation og struktur for samarbejde og kommunikation.

Du har desuden en væsentlig opgave i at skabe relationer til andre myndigheder, samarbejdspartnere og faglige miljøer, nationalt som internationalt, og du skal repræsentere afdelingen og instituttet i en række sammenhænge, samt bidrage til at koordinere øvrige medarbejderes repræsentation udadtil.

Du refererer til den faglige direktør for Epidemiologisk Infektionsberedskab.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer

Du er uddannet som speciallæge i samfundsmedicin, infektionsmedicin, almen medicin, pædiatri eller lignende, og har forskningskvalifikationer på mindst ph.d. niveau.

Du har organisatorisk erfaring og forståelse for politiske processer, og gerne teoretisk og praktisk kendskab til epidemiologi overvågning og forebyggelse af smitsomme sygdomme. Det er en fordel, hvis du også har erfaring fra internationalt arbejde.

Derudover lægger vi vægt på følgende kvalifikationer:

  • at du har en stærk lægefaglighed i relevant speciale
  • at du har ledelseserfaring, og flair for både faglig ledelse og personaleledelse
  • at du er en handlekraftig, synlig og troværdig leder
  • at du er en stærk kommunikator både mundtligt og skriftligt
  • at du har gode relationelle kompetencer
  • at du kan lede både opad og nedad, og kan balancere hensyn i begge retninger
  • at du går op i transparens og vidensdeling, både i afdelingen, i organisationen og udadtil

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker i henhold til Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i gruppe 1 (lønramme 37). Ansættelse sker enten som varig ansættelse eller på åremål.

Ansættelsen som afdelingschef, overlæge forudsætter speciallægeanerkendelse.

Vil du vide mere?

Du kan få mere at vide om stillingen ved at kontakte faglig direktør Tyra Grove Krause, tlf. 50925932 eller adm. direktør Henrik Ullum, tlf. 32683733.

Er du interesseret?

Så send os din ansøgning med CV og eksamensbevis elektronisk via jobsiden på www.ssi.dk. Vi forventer at afholde samtaler i uge 11-12. Der indgår et testforløb mellem 1. og 2. samtale.

Statens Serum Institut har røgfri arbejdstid og en røgfri campus.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.