Overlæge/ afdelingslæge i gastroenterologi og hepatologi til Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge Ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge er to stillinger som overenskomstansat afdelingslæge/overlæge (afhængig af kvalifikationer og anciennitet) i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi ledige fra 01.07.18 eller snarest derefter.

Dette job er udløbet

Kvalifikationer

Har du lyst til at være med til at forme fremtidens universitetshospital på Sjælland? Vil du være med til at sætte kursen indenfor medicinsk gastroenterologi og hepatologi i regionen, så er det dig, vi søger.

Vi søger to speciallæger i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi, som med sine faglige, videnskabelige og personlige kvalifikationer kan være med til at videreudvikle det gastroenterologiske og hepatologiske speciale på Sjællands Universitetshospital.

Medicinsk Afdeling

Medicinsk Afdeling har fire sengeafsnit med i alt 87 senge og driver endvidere en betydelig ambulant virksomhed. Afdelingsledelsen består af den ledende overlæge og den ledende oversygeplejerske. Lægestaben består aktuelt af 18 overlæger, otte 1. reservelæger og 12 reservelæger.

Der er etableret en klinisk forskningsenhed, som er den samlende enhed for al forskning i afdelingen.

Enhedens gastroenterologiske forskningsaktivitet falder hovedsagelig inden for mavesyrerelaterede lidelser, colon irritable, inflammatoriske tarmsygdomme, galdesyre malabsorption, cirrose og kronisk hepatitis.

Den gastroenterologiske/hepatologiske funktion

Afdelingen er klassificeret som højt specialiseret enhed (HSE) i videreuddannelsen i intern medicin: gastroenterologi/hepatologi.

Afdelingen har alle regionsfunktionerne i gastroenterologi/hepatologi inklusiv regionsfunktion for behandling af viral hepatitis i samarbejde med infektionsmedicinsk afdeling i Roskilde.

Afdelingen har lang tradition for type tre tarmsvigt og har højt specialiseret funktion i samarbejdsaftale med Rigshospitalet.

Det gastroenterologiske/hepatologiske område består af to sengeafsnit med tilsammen 42 sengepladser.

I den ambulante funktion er alle læger aktuelt inddelt i teams. Et team varetager primært patienter med inflammatorisk tarmsygdom og korttarmssyndrom, et andet team har patienter med lever- og pancreas sygdom, mens det sidste team varetager øvre gastroenterologi inklusiv etableret oesofaguslaboratorium med udstyr til manometri- impedans- og pH-målinger i oesophagus.

Den endoskopiske aktivitet foregår i regi af kirurgisk afdeling, der har et af Danmarks største endoskopiafsnit inklusiv regionsfunktion for avanceret endoskopi og hvor medicinske gastroenterologer udfører gastroskopier, sigmoideoskopier, koloskopier, ERCP-procedurer samt dobbeltballon enteroskopier alt efter kompetencer. Der fortages NAPS endoskopi.

Afdelingens gastroenterologiske speciallæger varetager den centrale visitation af alle gastroenterologiske henvisninger i hele region Sjælland.

Undervisning

I et samarbejde med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet deltager hospitalet og afdelingen i den kliniske uddannelse af medicinstuderende.

Medicinsk Afdeling varetager klinisk og teoretisk undervisning af medicinstuderende på 2. og 5. kandidatsemester og har pt. 7 undervisningslektorater. Til afdelingen er knyttet et lærestolsprofessorat ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet i gastroenterologi og hepatologi.

Afdelingens lægelige arbejdstilrettelæggelse

Der planlægges med en reservelæger i bunden vagt med toholdsdrift. Den medicinske bagvagt fordeles på overenskomstansatte overlæger, afdelingslæger og 1. reservelæger og er p.t. 20-skiftet. Bagvagten er med tilkaldevagt fra hjemmet fra kl. 21.

De gastroenterologiske speciallæger har på skift regionsvagt i gastroenterologi for region Sjællands øvrige hospitaler og som sparringspartner for vagthavende kollegaer i egen afdeling. Dette med telefonvagt fra hjemmet.

Sjællands Universitetshospital

Sjællands Universitetshospital vil være pioner i det danske sundhedsvæsen og definere en ny, bedre og anderledes måde at drive et sundhedsvæsen på. Med overskriften ”Patienten er alt” implementerer hospitalet en ambitiøs strategi, som vil sætte en ny retning for fremtiden. Missionen er patienten, og visionen er suveræn kvalitet.

Sjællands Universitetshospital er etableret som en organisatorisk enhed. Vi er således allerede nu i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Når bygningerne i Køge står færdige i 2022, vil regionens specialiserede behandlings-, forsknings- og undervisningsaktiviteter være samlet her.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Inddragelse af repræsentanter fra patientforum

Som led i strategien inddrages medlemmer af hospitalets patientforum i lederrekrutteringer. Det må derfor forventes, at der deltager en patient eller pårørende i samtaleudvalget.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til konst. ledende overlæge, Sanne Dam-Larsen, 40 91 75 50, sanda@regionsjaelland.dk eller til specialeansvarlig overlæge Lone Madsen, 47 32 24 19, logm@regionsjaelland.dk.

Ansøgningsfrist 25.06.18

Ansættelsessamtaler i uge 26

 

Kontaktperson(er):
Navn: Sanne Dam-Larsen
Stilling: Konstitueret ledende overlæge
Email: sanda@regionsjaelland.dk
Telefon: 47322401
Mobile: 40917550

Navn: Lone Galmstrup Madsen
Stilling: Specialeansvarlig overlæge
Email: logm@regionsjaelland.dk
Telefon: 47322419

 

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh