Fælles stillingsopslag for afdelingslæger, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC), Region Midtjylland

Dette job er udløbet

Stillingsopslaget omfatter i alt fem ledige stillinger:

  1. Spæd- og småbørnspsykiatrisk afsnit, Risskov/Herning (2 stillinger)
  2. Alment skolebørnsafsnit, afsnit D, Risskov
  3. Ungdomspsykiatrisk ambulatorium, Risskov, Viborg og Herning
  4. Ungdomspsykiatrisk sengeafsnit, Risskov og Herning

i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC) i Region Midtjylland. Alle stillinger er fuldtidsstillinger og er til besættelse fra 1. september 2018 eller snarest derefter.

Kvalifikationer
Stillingerne kan søges af speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri/psykiatri eller yngre læger under videreuddannelse, som forventes at opnå speciallægeautorisation senest tre måneder efter forventet ansættelsestidspunkt. Ansøger vil blive bedømt indenfor hvert at de 7 kompetenceområder jf. målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Stillingen til Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium kan søges af speciallæger i både børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri.

Vi tilbyder:

  • Et godt arbejdsmiljø
  • Fagligt kompetente, engagerede medarbejdere og høj grad af videndeling
  • Tværfagligt samarbejde med ansvar for fagsupervision
  • Mulighed for individuel- og gruppesupervision
  • Mulighed for deltagelse i faglige kurser/aktiviteter
  • God mulighed for at indgå i forskning.

I de følgende kan du læse om de enkelte opslag:

1. Spæd- og småbørnspsykiatrisk afsnit, Risskov/Herning
Afsnittet varetager udredning og behandling af børn i alderen 0-7 år med vanskeligheder i form af bl.a. opmærksomhedsforstyrrelse, autismespektrumforstyrrelser, andre neuropsykiatriske tilstande, kognitive vanskeligheder, adfærds- og følelsesmæssige forstyrrelser, angst samt relationsforstyrrelser. I afsnittet udredes og behandles børn på alle specialiseringsniveauer. I Risskov findes desuden et spædbørnsafsnit, der modtager gravide med psykisk lidelse, samt børn 0-2 år inkl. med egne vanskeligheder og/eller med forældre med svær psykiatrisk lidelse.

Vi søger to afdelingslæger med interesse i spæd- og småbørnspsykiatri og med lyst til at deltage i og udvikle de udrednings- og behandlingsmæssige opgaver i afsnittet. Man vil som afdelingslæge, udover at have egne udrednings- og behandlingsopgaver, være konferenceleder samt indgå i uddannelses- og undervisningsmæssige opgaver i og evt. uden for afsnittet.

Vi arbejder tværfagligt i teams bestående af pædagoger, psykologer, sygeplejersker og læger i tæt samarbejde med sekretærer. Vi har tradition for et godt og respektfuldt tværfagligt samarbejde og vægter det psykiske arbejdsmiljø højt.

Afsnittet ligger på to matrikler, hhv. Risskov og Herning. Vi arbejder i flere ambulante teams, og i Risskov findes ét dagafsnit med 8-9 pladser.
Speciallægerne i afsnittet deltager i forskelligt omfang i lægearbejdet i både Risskov og Herning. Der kan derfor ugentligt være faste planlagte arbejdsdag/-e i Herning knyttet til én eller begge stillinger.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos afdelingssygeplejerske Anne Dalsbirk, annedal@rm.dk, tlf. 21694779 eller overlæge Karin Lassen Schmidt, karischm@rm.dk, tlf. 21694788

2. Alment skolebørnsafsnit Herning og afsnit D, Risskov
Afsnit D Risskov- Herning består af flere ambulatorier med særskilte funktioner. Afsnittet er placeret på to matrikler, henholdsvis Risskov og Herning, med fælles afsnitsledelse.

ADHD-Ambulatoriet udreder børn i alderen 7-13 år med primært opmærksomhedsforstyrrelser, adfærdsforstyrrelser, specifikke vanskeligheder, ligesom flere har komorbiditet med autisme, angst, Tourettes Syndrom, mental retardering, somatiske sygdomme mm.

Der udføres nonfarmakologisk og farmakologisk behandling i forhold til disse lidelser.

Tourette Ambulatoriet udreder børn og unge 7-18 (20) år med primær Tourettes Syndrom og samarbejder med de andre ambulatorier i forhold til komorbiditet. I ambulatoriet behandles med Habit Reversel Training (HRT) og Exposure Response Prevention (ERP) og hvis nødvendigt med medicin.

Der er et specialiseret OCD-ambulatorium tilknyttet, hvor børn og unge op til 18(20) år med OCD udredes og behandles. Den primære behandling er Kognitiv Adfærds Terapi(KAT), ligesom der behandles med medicin, hvis det er nødvendigt.

Der er tilknyttet en stor ADHD-klinik (7-20 år), som varetager efterbehandlingen, primært medicinsk af patienter med hyperkinetiske forstyrrelser fra hele BUC Risskov, som ikke kan udskrives fra udredningsafsnittene. Disse patienter har ofte komplekse problemstillinger. De har komorbiditet og ofte problemstillinger der primært ses i ungdommen som misbrug, kriminalitet mm.
Herning skolebørns ambulatorie udreder og behandler børn i alderen 7-13 år indenfor de fleste diagnosegrupper på hovedfunktionsniveau, og der udføres farmakologisk og nonfarmakologisk behandling i afsnittet.

Afsnit D udreder og behandler på hoved- region- og højt specialiseret funktionsniveau.
Der er løbende tilknyttet kliniske forskningsprojekter til Afsnit D-Herning, dette sker i samarbejde med forskningsafsnittet på BUC. I afsnittet er der ansat en overlæge med særlig funktion omkring forskning i afsnit D.

Stillingen vil primært være knyttet til enheden i Herning. Der er endvidere en overlægestilling i opslag. Såfremt overlægestillingen besættes vil afdelingslægestillingen ikke blive besat.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos afdelingssygeplejerske Anna-Marie Madsen, annammad@rm.dk, tlf. 7847 3162 eller overlæge Helle Rasmussen, heramu@rm.dk, tlf. 7847 3185.

3. Ungdomspsykiatrisk ambulatorium, Risskov, Viborg og Herning
Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium varetager primært undersøgelse og behandling af unge i alderen 14-18 år (21 år) med ungdomspsykiatriske lidelser. Ambulatoriet består af tre matrikler (Herning, Viborg og Risskov) med en fælles afsnitsledelse.

Målgruppen er unge med bl.a. neuropsykiatriske-, affektive-, psykotiske- eller svære angstlidelser. Der udredes og behandles unge på alle specialiseringsniveauer, men ikke på alle 3 matrikler. Der er et stort henvisningsantal og deraf et stort afgrænsningsarbejde ud fra hele det diagnostiske spektrum i forhold til, om der er indikation for udredning/behandling i hospitalsregi. Afdelingslægen indgår i omfattende konferenceafholdelse og deltager endvidere i udrednings-, behandlings- og vejledningsopgaver. Som speciallæge inddrages man naturligt i U-amb.s udvikling og organisering. Ligeledes har man et tæt samarbejde med afsnittets andre speciallæger for at sikre den faglige standard, udvikling og ambulatoriets arbejdsgange.

Det tværfaglige samarbejde sikres primært ved tværfaglige konferencer, og speciallægen samarbejder bredt med de øvrige faggrupper (psykologer, sygeplejersker, socialrådgivere, læger i uddannelsesstilling og sekretærer) om patientforløbene. Speciallægen fungerer ofte som “konsulent” i et patientforløb, hvor der er behov for speciallægevurdering, og er således sjældent den primære behandler. Speciallægen er fortrinsvis på Risskov-matriklen, speciallægegruppen aftaler hvem der i en periode har fremmøde i Herning ca. 1 dag i ugen.

Ambulatoriet varetager også den ambulante opfølgning af patienter med dom til psykiatrisk behandling.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos overlæge i afsnitsledelsen Susanne Tangelev på tlf. 7847 3211, susanne.tangelev@ps.rm.dk eller afdelingssygeplejerske Iben Laursen på tlf. 7847 3476, Iben.Laursen@ps.rm.dk.

4. Ungdomspsykiatrisk sengeafsnit, Risskov og Herning
Ungdomspsykiatrisk sengeafsnit varetager den hospitalsbaserede psykiatriske behandling af unge i alderen 14 til 18/21 år i hele Region Midtjylland. Afsnittet er fordelt på to matrikler i hhv. Risskov og i Herning og har en fælles afsnitsledelse.

Afsnittets består af et sengeafsnit med 11 senge i Risskov og 6 senge i Herning. Dertil har afsnittet specialiseret ambulant funktion også i forhold til unge med skizofreniforme sindslidelser (OPUS) og er aktuelt i gang med at starte en specialiseret ambulant funktion i forhold til unge med personlighedsforstyrrelser, herunder udredning og terapeutisk behandling (MBT). Endelig varetager afsnittet udarbejdelse af 30-35 retspsykiatriske erklæringer årligt (mentalobservationer).

Sengeafsnittet modtager såvel akutte indlæggelser som planlagte indlæggelser i et samarbejde med BUC´s øvrige afsnit. Afsnittet har en landsdelsfunktion vedr. unge, som er idømt retspsykiatriske foranstaltninger, når der er et indlæggelsesbehov. Dette kan vedrøre varetægtsfængslede i surrogat, påbegyndt behandlingsdom under indlæggelse samt dom til anbringelse.

Patientgruppen omfatter hele det diagnostiske spektrum. Ofte vil indlagt unge have komplekse problemstillinger, som involverer behovet for tværfagligt samarbejde.

Vi er et afsnit, der vægter høj faglighed i arbejdet. Vi arbejder tværfagligt, ud fra miljøterapeutiske principper og med kontaktpersonordning. Aktuelt arbejder vi struktureret med nedbringelse af tvang, med implementering af sanseintegration og NADA, og med patientinvolvering.

Vi lægger vægt på åbenhed i kommunikation samt et udviklende og stimulerende arbejdsmiljø.

Vi er ligeledes et afsnit med meget fokus på tværsektorielt samarbejde, både socialt og somatisk og har i den forbindelse konsulentfunktion på Holmstrupgård. Vi har det sammenhængende patientforløb i fokus og arbejder aktivt på, at god behandling forebygger tvang.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos afsnitsledende overlæge Linda Bramsen, 29270201, lindbram@rm.dk, afdelingssygeplejerske Dorte Brandt, 21694243, dortehan@rm.dk eller afdelingssygeplejerske Susanne Straadt, 20331081, Susanne.Straadt@ps.rm.dk.

Alle stillinger:
Hvis der ansøges til mere end en enkelt stilling, skal en prioritering mellem afsnittene fremgå af ansøgningen.

Yderligere oplysninger om stillingerne kan også fås ved henvendelse til:
Ledende centeroverlæge Jens Buchhave tlf. 4010 9833, jens.buchhave@ps.rm.dk.

Ansøgningsfrist: 22.5.2018
Ansættelsessamtaler: I løbet af ugerne 23 og 24, 2018.

Løn- og ansættelsesvilkår
I henhold til overenskomsten indgået mellem Danske Regioner i Danmark og Foreningen af Yngre læger. Der er mulighed for forhandling vedr. evt. kvalifikationstillæg.

Afsnittene i Risskov har et selvstændig bagvagtslag og afdelingslægerne indgår heri (vagt udenfor tjenestestedet).

Ledelsen ved BUC har besluttet, at lægerne på BUC, Risskov fremover kan indgå i dagtjeneste på hverdage på BUC, Herning.

Ansættelse er betinget af tilfredsstillende autorisation.

Du kan alene søge jobbet ved at klikke på ”Send ansøgning” eller lign. link. Vedhæft din ansøgning med oplysninger om uddannelse, tidligere beskæftigelse (CV). De vedhæftede filer skal være i pdf– eller word-format.

Om Børne og Ungdomspsykiatrisk Center
BUC er en afdeling under Psykiatri og Social i Region Midt. Vi varetager tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse samt voksne med spiseforstyrrelser. I udredning og behandling inddrager vi også patientens familie, netværk, evt. andre hospitalsafdelinger og kommuner i regionen. 
BUC består af 7 kliniske afsnit fordelt i Risskov, Viborg og Herning samt en forskningsenhed og et sekretariat i Risskov. Den overvejende del af behandling sker ambulant. BUC dækker fire hovedområde er: Småbørn, skolebørn, unge samt Center for Spiseforstyrrelser. Personalet udgøres af læger, sygeplejersker, psykologer, pædagoger, socialrådgivere med flere. Centeret modtager årligt 4944 eksterne henvisninger og der er kontakt med 7999 unikke cpr.nr.(2017) Centeret har et nettobudget på 278,1 mio. kr. og ca. 557 medarbejdere.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G_mFJTCUgKI]