Klinisk assistent/PHD.studerende til Neurologisk Afdeling Sjællands Universitetshospital, Roskilde - quicknr. 21717
Den studerende får en central rolle i forskningen omkring epilepsi og klinisk monitorering. Projektet har fokus på at teste hypotesen ”at forekomsten af epileptiske anfald er stærkt underestimeret”, når patient og eller pårørende bliver bedt om at fortælle, hvordan det er gået siden sidst.
De senere år er der udviklet udstyr til at registrere bevægelser via epilepsi-ureeller andre enkeltelementer af anfald.
Dette projekt anvender multimodal registrering og er finansieret af en grand solutions bevilling fra forskningsrådet.
Funktioner
Hovedformålet med PhD-projektet er at belyse om patienter og pårørende registrerer alle de anfald, som patienter rent faktisk har, men sjældent selv er klar over. Viden om patientens reele anfaldsbyrde uden for hospitalet har stor betydning for at kunne optimere behandlingen heraf.
Der fokuseres på at sammenligne multimodale registrering in-the-wild med golden-standard-registreringer under indlæggelse i epilepsimonitoreringsenheden (EMU).
Den PhD-studerende bliver ansat i Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital og indgår som led i et samarbejde mellem tre sundhedsfaglige og tekniske institutioner samt et firma.
Som Ph.D.-studerende forventes du at spille en central rolle i ovenstående projekt, og du får mulighed for at arbejde med anden klinisk neurofysiologisk forskning. Bl.a. er to store projekter om henholdsvis limbisk encephalit og induktion af kortikal plasticitet ved at blive søsat. I forbindelse hermed er der mulighed for at arbejde med selvstændige projekter eller være en del af andres projekter.
Din rolle bliver central i gennemførelsen af projektet, herunder at skrive protokoller og fondsansøgninger samt publicere forskningsresultater i internationale peer-reviewed tidsskrifter.
Der stiles mod et udlandsophold hos en af vores samarbejdspartnere i USA eller Sverige.
Projektet er støttet af en fireårig bevilling fra Forskningsrådet. Der er garanteret løn til den PhD-studerende i tre år. Den studerende er en del af gruppen af PhD-studerende ved Neurologisk Afdeling, SUH og har kontorfaciliteter sammen med de øvrige i PhD-gruppen.
Kvalifikationer
Du har en kandidatuddannelse inden for sundhedsuddannelserne og er interesseret i at forske.
Uafhængigt af den uddannelsesmæssige baggrund forventes det, at du har både klinisk og teknisk interesse, og at du lader dig indskrive som PhD-studerende ved Københavns Universitet.
Projektet kræver gode samarbejdsevner, idet det involverer mange mennesker bl.a. patienter, pårørende, klinisk personale og samarbejdspartnere i ind- og udland.
Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital
Neurologisk Afdeling har gennem de senere år fokuseret på etablering og udbygning af forskningen. Afdelingen har en nyetableret Klinisk Forskningsenhed, hvortil der aktuelt er knytte
- Seks PhD-studerende, fem lægefaglige og en sygeplejefaglig
- Projektansatte sygeplejersker og neurofysiologiassistenter
- To sekretærer
- Tre forskningsaktive yngre læger
- Fire overlæger
- En professor
Afdelingen har en stigende forskningsaktivitet og en forskningsstrategi, der fokuserer på det neurofysiologiske område, samt de store neurologiske sygdomsområder apopleksi, demens og inflammation. Afdelingen er uddannelsesaktiv med fokus på fastholdelse af godt uddannelsesmiljø.
De medicinske studenters evalueringer af de kliniske ophold/uddannelsesforløb er meget positive, og afdelingen ligger år efter år som det bedst evaluerede uddannelsessted inden for neurofagene i Østdanmark.
Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en tre-årig tidsbegrænset fuldtidsstilling fra 1. februar 2017 eller efter nærmere aftale.
Løn- og øvrige ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ansættelsen er betinget af modtagelse af tilfredsstillende børneattest.
Du refererer fagligt til specialeansvarlig overlæge, professor Troels Wesenberg Kjær, og i personaleforhold til ledende overlæge Jesper Gyllenborg.
Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til professor, specialansvarlig overlæge Troels Wesenberg Kjær, twk@regionsjaelland.dk, 23 32 72 78.
Du kan læse mere om Sjællands Universitetshospital, Roskilde på www.regionsjaelland.dk
Motiveret ansøgning og cv hvoraf din kompetenceprofil fremgår sendes elektronisk til ledende lægesekretær Tanja Bo
via “Ansøg her!” knappen.
Mærket: Ansøgning PhD-studerende.
Ansøgningsfrist 13.12.16
Ansættelsessamtaler 19.12.16
Om Region Sjælland
Vi er regionens største arbejdsplads med mere end 17.000 medarbejdere og et budget på 17 mia. kroner. Vi løser opgaver inden for sundhed, psykiatri og regional udvikling og driver en række sociale institutioner. Klik ind på www.regionsjaelland.dk og læs mere om regionens opgaver, struktur og geografi. Du finder os også på Facebook, Twitter og LinkedIn.