Praktiserende læge i opråb: Flere og flere borgere snyder sig til et handicapparkeringskort
På 10 år er antallet af handicapparkeringskort fordoblet i Danmark. Det får praktiserende læger til at kritisere Danske Handicaporganisationer, som udsteder kortene, for at føre for lidt kontrol med området. Danske Handicaporganisationer afviser kritikken.
utilsigtede hændelser
Cheflæge målløs over regeringens UTH-forslag: Vi lærer ikke noget i et system, hvor vi skal forsvare os
Danske Patienter og cheflæge for akutmodtagelsen i Odense Poul Henning Madsen er dybt bekymret over regeringens planer om at nedlægge indberetningspligten for utilsigtede hændelser.
personlig medicin
Personlig medicin skal forbedre fremtidens sundhedsvæsen: Datadeling er essentiel for alle parter
Den 5. september blev der afholdt høring på Christiansborg om personlig medicin og offentlige-private partnerskabers rolle i forhold til at få personlig medicin ud og leve i klinikker, hospitalsapoteker og industrien. Budskabet var klart. De vil have data centraliseret til gavn for fremtidens patienter.
ny overenskomst
PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene
Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
almen praksis
Jørgen Skadborg: Ny overenskomst giver arbejdsro i almen praksis
Med et løft af den økonomiske ramme i almen praksis, skal praktiserende læger ikke frygte en ny overskridelse af økonomiloftet lige foreløbig. Det understreger PLO’s formand. Samtidig gør han det klart, at den næste aftale skal være langt mere ambitiøs.
krimi
Bølge af indbrud relaterer sig til populær slankemedicin: Københavnske apoteker opruster mod kriminelle
Apotekere i udkanten af København udtrykker nu deres frustration over gentagne indbrud på deres apoteker – typisk rettet mod Ozempic og Wegovy. Som konsekvens har flere apoteker investeret hundredtusindvis af kroner i ekstra sikring for at beskytte deres butikker. Politiet holder øje med den mulige tendens.
patienter
I appen forstår de andre unge, hvordan det er at have kræft
Appen ‘UngeKræfter’ skal understøtte livskvaliteten hos unge kræftpatienter i hele landet. Den kan især bryde med ensomheden og skabe fællesskab mellem de unge, fortæller Helle Pappot, professor og medudvikler af appen.
kræft
Røntgen bruges stadig hyppigt forud for lungekræftdiagnoser: Behov for at informere praktiserende læger
40 pct. af danske lungekræftpatienter fik i 2022 foretaget en røntgenundersøgelse af thorax inden for et år før diagnosen, viser undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, som blev præsenteret på Danske Kræftforskningsdage. Det sker selvom det siden 2022 har været muligt at henvise til CT-scanning ved vage symptomer. Der kan være behov for at informere praktiserende læger bedre om muligheden for henvisning.
personlig medicin
Ny individualiseret kræftbehandling kan være begyndelsen på et paradigmeskifte
Moderna og MSD har udviklet en ny form for personlig cancerimmunterapi, der er skræddersyet til den enkelte patient. Terapien kan give et dybt og vedvarende immunrespons mod kræft, hvilket vil være et paradigmeskifte inden for kræftbehandling, siger forsker.
easd
Late breaking på EASD: Additiv nyrebeskyttende effekt af at kombinere semaglutid med aldosteron
FLOW-studiet har allerede slået fast, at tillæg af semaglutid til behandling med en SGLT2-hæmmer giver øget nyrebeskyttende effekt. Nu viser nye data fra FLOW-studiet, at tillæg af semaglutid til allerede eksisterende behandling med aldosteron-blokade også øger den nyrebeskyttende effekt. Vi kommer tættere på at skulle anbefale en kombination af fire lægemidler til personer med nyresygdom, siger forskningsleder Peter Rossing.
atmp
Overlæge: Vi har behov for et nationalt center for avancerede terapier
Fremtidens behandlinger bliver mere individualiserede og mere komplicerede. Det kan lede til tab af ressourcer og spild af tid, hvis vi ikke samler viden om klinisk forskning i avancerede terapier og behandling med avancerede terapier i et nationalt center, så vi kan indsamle information og videndele både nationalt og internationalt, siger overlæge Peter Born.
ledelse
Medledelse skal erstatte hierarkiet i sundhedsvæsenet
Mange organisationer er stadig bygget op omkring det traditionelle hierarki, der ikke kun er langsomt, men også risikerer at føre til mistrivsel. Hvis man gerne vil træffe hurtigere beslutninger og have medarbejdere, der tager ansvar, så er medledelse vejen frem, siger ekspert.
nyt job
Styrelsen for Patientklager ansætter ny lægefaglig kontorchef
Niels Holmark Andersen er tiltrådt som lægefaglig kontorchef i Styrelsen for Patientklager. Han kommer fra en stilling som cheflæge på hjerteafdelingen på Aalborg Universitetshospital.
navne
Direktør i Behandlingsrådet træder tilbage
Malene Møller Nielsen stopper som direktør i Behandlingsrådet. Hun er stolt af den forskel, rådet har gjort for sundhedsvæsenet.
navne
Minister har nu fundet medlemmerne til nyt Nævn for Sundhedsapps
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har fundet de otte medlemmer, der udgør Nævnet for Sundhedsapps.
stikpillen
Vi skal huske værdien af omsorg
Vi må have fokus på værdien af omsorgsarbejde, for lønnen og anerkendelsen er alt for lav, skriver praktiserende læge Maria Krüger.
debat
Vi er ved at smide en unik ordning på gaden
Den sanktionsfri rapporteringspligt bør bevares i lovgivningen, så vi kan bevare den grundlæggende tryghed for borgere og medarbejdere, skriver Inge Kristensen.
debat
Sundhedsmyndighederne bør hjælpe med kostanbefalinger
De ernæringsassistenter og sundhedsfaglige personer, der får budget, ernæring og smag til at gå op i en højere enhed, mangler retningslinjer og uddannelse til at håndtere veganere.
debat
22 lange ugers rejse mod en bedre behandling
Patienter med atopisk eksem venter i gennemsnit i 22 uger på at komme til en praktiserende hudlæge. Vejen til de effektive behandlinger for atopisk eksem er meget lang og besværlig, men det kan der sagtens gøres noget ved, skriver forperson for Eksemforeningen.
- Afdelingslæge eller uklassificeret læge søges til Bedøvelse og Intensiv, Esbjerg og Grindsted Sygehus.
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 19/01/2025 - Overenskomstansat overlæge til Respirationscenter Syd, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 19/01/2025 - Læge til introduktionsstilling, Øre-Næse-Hals, OUH
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 19/01/2025 - Uklassificeret reservelæge, Øre-Næse-Hals, OUH
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 19/01/2025 - Overlæge til det almen gynækologisk team OUH søges pr. 1. april 2025
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 19/01/2025 - Overlæge søges til afsnit for varetægtssurrogerede patienter , Psykiatrisk Afdeling Middelfart
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 20/01/2025 - Uklassificeret reservelæge ved Urinvejskirurgisk Afdeling, Vejle Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 20/01/2025 - Introduktionsstilling – Klinisk Biokemi, Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 20/01/2025 - Fire direktører til Aarhus Universitetshospital (AUH)
Aarhus Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 21/01/2025 - Vikar for afdelingslæge/overlæge til det almen gynækologisk team OUH søges pr. 1. april 2025
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 21/01/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen