Overleveren brugte sit sidste liv

Den nu forhenværende koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen har redet mange storme af gennem næsten 12 år som koncerndirektør. Amputationsskandalen blev én gang for meget for politikerne i regionsrådets forretningsudvalg, som i dag fyrede Ole Thomsen.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*
Annonce

COVID-19-vacciner blev ikke hastet igennem

Forskere har undersøgt, hvornår patenterne bag mRNA-vaccinerne mod coronavirus blev udtaget, og det peger på, at vaccinerne ikke blev hastet igennem, sådan som mange har frygtet.

*|END:INTERESTED|*

Hvad blev der af Peter?

Et af de meget store dyr på den internationale, sundhedsvidenskabelige savanne, dr.med. Peter Christian Gøtzsche, mistede for lidt over tre år siden alle officielle poster og job og blev katapulteret ind i en post-karriere tilværelse, som han hverken havde planlagt eller lyst til. Men noget otium er der ikke tale om.

Annonce

Asylcenterlæge i krigstid

Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone.

Annonce

Ad

Annonce

Mange midler, men uklare mål har skabt et forrykt sundhedsvæsen

Endnu en debatbog af en ældre læge med endnu et kritisk blik på det danske sygehusvæsen. Denne gang forfattet af pensioneret overlæge Gunnar Lose sammen med en yngre filosof. Den sidstes medvirken kan visse steder tydeligt læses, og det giver læseren god inspiration til nye overvejelser.

Dansende læge bruger skønlitteratur til at lære patienter bedre at kende

KULTURKANYLEN Andreas Pihl vil gerne skubbe til en kulturændring, hvor det er nemmere for sundhedssektoren at komme i gang med at anvende digitale løsninger. Skønlitteratur gør ham klogere på hans patienter, og så tager han gerne en dans i sin stue til R’n’B eller rap for fuld ud­blæsning mellem dagens digitale møder.

Amputeret ledelse

Det klinger hult, når koncerndirektøren vedkender sig, at ansvaret for amputationsskandalen ‘principielt er mit’, men i samme åndedrag siger, at han ‘ikke ved, hvordan jeg kunne have båret det ansvar bedre’.

Hjertekirurgiens historie gentager sig … åbenbart

Det er ikke korrekt, at Rigshospitalet er de første og eneste til at udføre en bestemt type bypass på bankende hjerte, som det fremgår af en artikel i Dagens Medicin nr. 7/22. Det har man gjort i Aalborg siden 2018, skriver en række hjertelæger fra Aalborg UH i denne kommentar.