Mangel på psykiatere skaber ukollegial lønspiral

Efterspørgslen på speciallæger i psykiatri er nu så stor, at vikarbureauer lokker med op mod en million kroner mere om året oven i lægernes eksisterende løn. Manglen på psykiatere betyder, at regionerne nu konkurrerer sig selv i sænk, siger sundhedsøkonom.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*

Topforsker om årets ERS: »Vi glæder os først og fremmest til at mødes«

Professor, overlæge og chef for Lungemedicinsk Forskningsenhed på Hvidovre Hospital Charlotte Suppli Ulrik glæder sig til igen at møde sine internationale kollegaer på den årlige lungekongres for European Respiratory Society, der snart begynder. Hun forventer også, at der vil blive præsenteret interessante resultater med medicin til forskellige lungesygdomme, som i dag er svære at behandle.

Annonce

Porsbergs forventninger til ERS: Fokus på de afledte effekter af at døje med svær astma

Svær astma påvirker ikke bare lungerne, men giver også kognitive problemer hos omkring halvdelen af patienterne. Måske kan man med nye behandlinger ikke bare gøre noget for at dæmme op for astmaen, men også gøre noget ved eventuel inflammation i hjernen og folks livskvalitet, siger professor og overlæge Celeste Porsberg, der ser frem mod årets ERS.

Ad

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Nu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H

For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.

Annonce

Ad

Ad

Akuttelefonen i Region Sjælland får nyt nummer

Når borgere i Region Sjælland fremover har akut brug for lægehjælp, skal der tastes 1818. Det nye telefonnummer er et fælles nummer til både lægevagt, skadestue og psykiatrisk akutmodtagelse.

Lotte Grams arbejdsliv balancerer mellem almen medicin og ayurveda

Almen medicin tiltrak Lotte Gram, fordi hun gerne vil arbejde med det hele menneske. Undervejs opdagede hun, at også sjælen måtte inddrages, og derfor arbejder hun både med konventionel og alternativ behandling. Men det er stadig en proces at forene de to.

Annonce

Giver Grønland glæde? Givetvis

I USA anslås det, at omkring 50 pct. af alle medicinstuderende og læger lider af ‘physician burnout’, udbrændthed. I 2020 vurderede KBU-læger arbejdsmiljøet på danske hospitaler til 6,4 ud af 10, mens over en tredjedel af danske overlæger er stressede. Hvordan forholder det sig i det grønlandske sundhedsvæsen?

En økonomisk dødsspiral

Regioner, foren jer, for den nuværende økonomiske dødsspiral på området for lægers vikarløn kan ikke fortsætte.

Lægeforeningen om finanslovsforslag: Nu skal det være psykiatriens tur

Med sit finanslovforslag lægger regeringen op til at ville investere i psykiatrien med penge fra en såkaldt forhandlingsreserve på cirka 600 mio. kr. ”Det er positivt, at regeringen ser behovet for at løfte psykiatrien, men indtil videre er midlerne fra forhandlingsreserven ikke øremærket psykiatrien. Det er afgørende, at det sker. Nu skal det være psykiatriens tur,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.

Se flere jobs