Fra Freud i folkeskolen til familieforskning

Mette Falkenberg Krantz er på vej til at blive børne- og ungdomspsykiater, samtidig med at hun forsker. De to områder befrugter gensidigt hinanden, og kombinationen giver hende stor arbejdsglæde, men også meget arbejde.

*|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Regionspsykiatrien Midt vil give læger et lift på arbejde

Psykiatribussen skal fragte læger fra Aarhus til Viborg og kører sin første tur 3. oktober som en del af en etårig forsøgsordning. Tanken er at forvandle pendlertid til arbejdstid, og forsøget skal både tjene som rekrutterings- og fastholdelsesværktøj, siger hospitalsdirektør.

Annonce

Ad

Ad

Endelig: Psykiatriforhandlinger begynder snart

Tidligere på sommeren åbnede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for at fremrykke de politiske forhandlinger om en 10-årsplan for psykiatrien. Nu er partierne indkaldt til 24. august.

*|END:INTERESTED|*

Koncerndirektør i Region Sjælland: »Dele af sundhedskæden er hoppet af«

Region Sjælland vil afdække årsagerne til, at færre patienter end i andre regioner når frem til karkirurgisk vurdering og dermed risikerer amputation. En tyndt bemandet almen praksis kan være en medvirkende årsag, mener koncerndirektør Jesper Gyllenborg. For tidligt at drage konklusioner, siger PLO.

Annonce

Flere nordjyder kan nu få hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospitalet

Region Nordjylland og PLO-Nordjylland har netop indgået en ny og udvidet lokalaftale om opfølgende hjemmebesøg. Aftalen betyder, at flere borgere nu vil være i målgruppen for at modtage hjemmebesøg efter udskrivelse fra en behandling på et hospital eller i forløb med behov for koordineret opfølgning.

Annonce

Ad

Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen

Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.

Ad

Ledende overlæge mener, berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win

Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.

Antidepressiv medicin: De uvidenskabelige retningslinjer og deres konsekvenser

Det er ikke unormalt for langtidspatienter, at udtrapning af antidepressiv medicin tager 1-2 år, men sådan beskrives abstinenserne ikke i de kliniske retningslinjer. Der er meget, vi endnu ikke ved om udtrapning af psykofarmaka, så ydmyghed og lydhørhed over for, hvad patienten siger er altafgørende.

Annonce

Det egentlige problem

Det er paradoksalt, at de områder af landet, hvor folk har det dårligste helbred, også er de områder, hvor det er sværest at få læger til at slå sig ned. Den problemstilling har ulmet i en årrække og er taget vedvarende til i styrke i de seneste år.

Tro ikke på det!

Den eneste måde, man kan løse problemerne, er at give sundhedsvæsenet fred. Folketinget kan kun lave ulykker. Men det er vist naivt at tro, at det sker, skriver Torben Mogensen.

Ad

Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så?

Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.

Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant

Det haster med at ­realisere Sundheds­styrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.

Ad

Mine kollegaer har misforstået to væsentlige pointer

Mine kollegaer fra DNO skriver, at migræne er en folkesygdom, der skal behandles i det nære sundhedsvæsen. Det er jeg helt enig i, og jeg takker DNO for at have taget emnet op. Men jeg undrer mig over misforståelsen af vigtige pointer, skriver Faisal Mohammad Amin, formand for Dansk Hovedpineselskab i et svar på et debatindlæg.

Hvad blev der af Anders?

Egentlig var det meningen, at børnelæge Anders Johansen kun skulle være et år på universitetssygehuset i Malmø som led i sin subspecialisering. Men han er der endnu. For han kan stadig ikke forlige sig med de to sjællandske regioners it-system, Sundhedsplatformen. Læs det sidste interview i serien om karrierekolbøtter.

Se flere jobs