Pharma Debat – eksklusivt debatforum for dig i pharmabranchenMøde #5: Overlæge og professor, Anders Perner: "Virker behandlingerne, som de skal, og hvem skal teste dem?"

26. februar 2020, 08:00 - 09:45

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dagens Pharma og Atrium er gået sammen om et eksklusivt debatforum for pharmabranchen: Pharma Debat.

PS: Abonnenter på Dagens Pharma får 20% rabat på deltagelse.

pharma debat anders perner

Onsdag d. 26/2 har vi besøg af professor og overlæge, Anders Perner, Intensiv Terapiklinik på Rigshospitalet, der har testet en række eksisterende behandlinger ud fra tesen, at de i virkeligheden ikke gavnede patienterne. Og han havde ret. Han vil gerne have tryktestet sygehussektorens mest gængse behandlinger og dermed etablere et alternativ til industriens kliniske forsøg, så væsenet selv kan teste det, der er relevant for patienter og samfund.

Kom med, hør indlægget og deltag i den efterfølgende debat.

TILMELD DIG HER

Bemærk: Pga. renovering af mødelokalerne hos Atrium/DLI, afholdes Pharma Debat denne gang hos Søhuset Konferencecenter, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm. Gratis parkering lige ved døren.


Om Pharma Debat:

Dagens Pharma (en selvstændig enhed under Dagens Medicin), Atrium og DLI Market Intelligence har indgået et samarbejde, der vil skabe plads til nye og nærgående debatter på lægemiddel- og sundhedsområdet.

Pharma Debat, som konceptet hedder, består af 8 årlige netværksmøder, hvor du som professionel inden for det farmaceutiske område, får en unik mulighed for at komme i direkte dialog med nogle af sundhedsvæsenets førende eksperter og beslutningstagere.

  • Ved at kombinere Dagens Pharmas journalistiske tilgang og Atriums og DLI Market Intelligences indsigt i sundhedssystemets opbygning, de eksisterende beslutningsprocesser og industriens udfordringer, bliver Pharma Debat stedet hvor relevante eksperter og beslutningstagere belyser aktuelle emner, og svarer på skarpe spørgsmål fra deltagerne og fra Anders Heissel, redaktionschef på Dagens Pharma, som modererer debatterne.
  • Pharma Debat er en kontinuerlig møderække, hvor du 8 gange årligt vil få mulighed for at få nye indsigter i det danske sundhedsvæsen og dets aktører. Konceptet er fleksibelt, og du kan tilvælge enkelte møder, eller købe adgang til alle de 8 planlagte møder. Din tilmelding er personlig og kan ikke overdrages til andre.

Hvem bør tilmelde sig Pharma Debat?
Pharma Debat er et debatforum for dig, der arbejder professionelt inden for det farmaceutiske område, f.eks. i ledelseslaget, inden for market access, marketing, regulatoriske/juridiske områder, produktudvikling, salg/PR, etc.

Gennem 8 årlige debatmøder – modereret af en journalist fra Dagens Pharma med bistand fra udvalgte eksperter fra Atrium og DLI Market Intelligence – får du en unik platform til løbende og uformelt at diskutere aktuelle problemer direkte med beslutningstagere, andre eksperter, samt med kolleger i branchen.

Møderne foregår hos Søhuset Konferencecenter, Venlighedsvej 10, 2970 Hørsholm, og afholdes den sidste onsdag i måneden kl. 8.00 – 9.45. Der serveres morgenmad, te og kaffe fra kl. 8.00. Indlæg og debat starter kl. 08.30 og slutter 09.45.

 

Hvad koster Pharma Debat?

Abonnent på Dagens Pharma:
1.200 kr. ekskl. moms for 1 møde
7.999 kr. ekskl. moms for 8 møder

Ikke abonnent på Dagens Pharma.
1.500 kr. ekskl. moms for 1 møde
9.999 kr. ekskl. moms for 8 møder

Begrænset antal pladser – vi opfordrer til hurtig tilmelding!
Alle priser er ex. moms. Medlemskab er personligt kan ikke overføres til andre. Medlemskab/deltagelse i 8 møder genfaktureres automatisk. Opsigelse skal ske senest netto 30 dage før genfaktureringsdato.

 

TILMELD DIG HER

 

Program:

Møde #5: 
Onsdag 26. februar 2020: Virker behandlingerne, som de skal, og hvem skal teste dem?
Mød professor og overlæge, Anders Perner, Intensiv Terapiklinik på Rigshospitalet, der har testet en række eksisterende behandlinger ud fra tesen, at de i virkeligheden ikke gavnede patienterne. Og han havde ret. Han vil gerne have tryktestet sygehussektorens mest gængse behandlinger og dermed etablere et alternativ til industriens kliniske forsøg, så væsenet selv kan teste det, der er relevant for patienter og samfund.
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #6: 
Onsdag 25. marts 2020: Regionernes syn på lægemiddelområdet – hvilken vej vil de?
Erik Jylling, sundhedsdirektør i Danske Regioner, giver sit bud på, hvilke udfordringer lægemiddelområdet står overfor. Hvad er regionernes fokusområder? Hvordan ser regionerne deres rolle når det gælder medicin? Hvad sker der – stikker økonomien virkelig af?
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #7: 
Onsdag 29. april 2020: Generiske og biosimilære lægemidler – en status
Peter Jørgensen er direktør i IGL – Industriforeningen for Generiske og Biosimilære Lægemidler. Han vil komme ind på en række aktuelle emner på lægemiddelområdet som fx priser, forsyningssikkerhed og medicinspild set fra den generiske industris synsvinkel. Han vil også give en vurdering af baggrunden for den helt exceptionelle succes med at introducere og anvende biosimilære lægemidler i Danmark.
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #8: 
Onsdag d. 27. maj 2020: Kvalitetsjusteret leveår – fra teori til praktisk anvendelse i Danmark
På godt og ondt – hvilke erfaringer har man på dansk grund med anvendelse af QALY ( Quality Adjusted Life Years)? Hvilken betydning har det i en dansk kontekst ? Hvilke fordele og mulige faldgruber er der ved anvendelse af kvalitetsjusteret leveår – og er det et bedre og mere konsistent grundlag for at vurdere om der er et rimeligt forhold mellem effekt og omkostninger? Formålet med QALY er at vise den indflydelse, en behandling har på levetiden, mens man overvejer ændringer i sundhedsrelateret livskvalitet. Hvordan spiller den ind i medicinrådsprocessen ? Lars Holger Ehlers lægger op til debat om hvordan QALY anvendes, forventninger og erfaringer i en dansk kontekst samt et perspektiv på den fremtidige anvendelse af QALY.
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #9: 
Onsdag d. 26. august 2020: Velfærd og vækst går hånd i hånd – Life Science kontorets vækstplan
Kom med ind bag dørene i life science kontorets arbejde – Kasper Lingaard, tidligere chef for Erhvervsministerets life science og i dag Head of Life Science i LIF, sætter på ord på life science kontorets strategiske plan, samt hvordan man arbejder med at sikre den danske styrkeposition indenfor life science. Hvad var vigtigt, da man startede life science kontoret og hvilke mål arbejdede man efter ? Hvad er mål og indsatser fremadrettet ? Hvordan kan kontoret bidrage til at sikre vækst i life science . Kasper har været en af de bærende kræfter i arbejdet med at implementere vækstplanen for life science.
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #10: 
Onsdag d. 30. september 2020: Implementering af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet

• Hvor langt er vi?
• Hvilke udfordringer har vi?
• Hvilke muligheder får vi?
• Hvordan kan Pharma industrien støtte op?

Jens Lundgren, professor i infektionssygdomme
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #11: 
Onsdag d. 28. oktober 2020: Prioriteringsanalyse
Hvad indgår økonomisk, når vi sammenligner med andre lande?
Jes Søgaard, professor, IST – Sundhedsøkonomi, Syddansk Universitet
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #12: 
Onsdag d. 25. november 2020: Erfaringer fra ny Fase 4 i Region Hovedstaden
Klinisk farmakologisk afdeling i Region Hovedstaden har i mange år arbejdet på, at sikre Rationel Farmakoterapi, så både patient, men også samfund får bedst mulig kvalitet i behandlingen, men også mest muligt ud af pengene til gavn for hele sundhedsvæsenet. Aktiviteterne er nu suppleret med en helt ny Fase 4 enhed i Region Hovedstaden, hvor vi kan afdække “Real Life” data mhp. bedre patientbehandling. Hvorfor er dette så vigtigt? Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge, ph.d., og Esben Jimenez Solem, overlæge, Klinisk Farmakologisk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #13: 
Onsdag d. 24. februar 2021: Behandlingsrådet og medicinrådet
Karin Friis Bach, Formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner og formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed
TILMELD DIG MØDET HER

Møde #14: 
Onsdag d. 31. marts 2021: TBA

Møde #15: 
Onsdag d. 28. april 2021: TBA

Møde #16: 
Onsdag d. 26. maj 2021: TBA

Møde #17: 
Onsdag d. 25. august 2021: TBA

Møde #18: 
Onsdag d. 29. september 2021: TBA

Møde #19: 
Onsdag d. 27. oktober 2021: TBA

Møde #20: 
Onsdag d. 24. november 2021: TBA

 

Har du spørgsmål til din tilmelding?
Kontakt Education & Network-koordinator, Tine Rasmussen: +45 7242 3468, tira@dagensmedicin.dk

Har du spørgsmål eller ønsker til Pharma Network-programmet?
Kontakt Education & Network Manager, Tina Ipsen: +45 2168 4920, tiip@dagensmedicin.dk

Om Dagens Pharma               
Dagens Pharma, en del af Dagens Medicin gruppen, er en online nyhedsservice til alle, der lever af at anvende, regulere, sælge eller købe medicin. Vi skriver bl.a. om beslutningsprocesserne i kommuner, regioner, Folketinget og på sygehusene.

Om Atrium
Atrium er en del af Lif (Lægemiddelindustriforeningen) og tilbyder kurser fra basis- til ekspertniveau for medicinalindustrien og andre life science-professionelle.

Om DLI Market Intelligence
DLI Market Intelligence leverer data om lægemiddelmarkedet, og tilbyder analyser og rådgivning på baggrund af sundhedsdata, Real World Evidence data og registerstudier på tværs af Norden.

Speakers

  • Anders Perner

  • Peter Jørgensen

  • Lars Holger Ehlers

  • Kasper Lindgaard

  • Jens Lundgren

  • Jes Søgaard

  • Hanne Rolighed

  • Karin Friis Bach

Pharma Debat - februar 2020

Stadig ledige pladser