Ledende overlæge til Præhospitalets AMK-vagtcentral Rette hjælp i rette tid til alle patienter.
Brænder du for det akutte og for at skabe optimal visitation af rette hjælp til akut syge og tilskadekomne?
Kan du spille en central rolle i koordinationen af hele Region Midtjyllands samlede, sundhedsfaglige indsats, når det virkelig brænder på?
Har du ambitioner om ledelse på højt niveau, og har du vist talent for ledelse og lyst til at udvikle talentet?
Så har vi jobbet og udviklingsmulighederne til dig
AMK-vagtcentralen i Region Midtjylland har ansvaret for at visitere opkald fra ca. 600 borgere dagligt og yde den rette præhospitale hjælp. Det gælder såvel ambulancer, akutlægebiler og akutlægehelikopter som lokale 112-førstehjælpere og råd og vejledning, når den rette hjælp ikke er indlæggelse med ambulance. Som ledende overlæge i AMK-vagtcentralen bliver du leder for den første del af den akutte hjælp, som har afgørende betydning for at sikre alle patienter den rette hjælp i rette tid.
Sundhedsberedskabet aktiveres når der opstår behov, som overgår den daglige kapacitet, f.eks. større ulykker og katastrofer. Det er AMK-vagtcentralen, der aktiverer Beredskabs-AMK (B-AMK), som herefter har ansvaret for at iværksætte, koordinere og lede det regionale sundhedsberedskabs samlede indsats. Du får du en nøglerolle i Region Midtjylland i forbindelse med styring af patientstrømme og koordination af det samlede regionale sundhedsvæsen ved større ulykker og katastrofer.
Fra december 2021 hjemtager Præhospitalet det delegerende lægeansvar for hele ambulancetjenesten samt den årlige efteruddannelse af alle ambulancepersonaler i hele regionen. Dette sker med etableringen af en tværgående enhed for sundhedsfaglig kvalitet, hvor der bl.a. ansættes 2-3 delegerende læger.
Som ledende overlæge i AMK-vagtcentralen vil du få en overordnet, sammenbindende og koordinerende funktion i forhold til det lægefaglige samarbejde og aktiviteterne, som foregår i AMK-vagtcentralen, sundhedsberedskabet og den tværgående enhed for sundhedsfaglig kvalitet. Du vil få et nært samarbejde med især lægerne i disse tre områder, men også samarbejdsflader til lægerne i Præhospitalets øvrige afdelinger.
Den ledende overlæge indgår i den samlede afdelingsledelse af AMK-vagtcentralen, der pt. består af en ledende overlæge, en oversygeplejerske og en vagtcentralleder. Sidstnævnte forventes at fratræde stillingen fra årsskiftet. Der er herudover tre funktionsledere i afdelingen, og der bliver etableret en ny stilling som funktionsledende overlæge, som den ledende overlæge skal være med til at beskrive og ansætte.
Afdelingsledelsen har sammen ansvaret for alle funktioner og opgaver i AMK-vagtcentralen: sundhedsfaglig visitering og rådgivning af patienter, teknisk disponering og logistik af præhospitale beredskaber, sikring og koordinering af det præhospitale beredskab og sundhedsberedskabet i dagligdagen og ved større ulykker og katastrofer, samt modtagelse af bestillinger vedr. siddende befordring til og fra hospital.
Ledelse, udvikling og fokus på patientbehandling
Vi søger en erfaren speciallæge (i almen medicin, anæstesiologi, eller andet relevant speciale) med supplerende akutmedicinsk uddannelse, der brænder for at udvikle sig som leder og har ambitioner om ledelse på højt niveau på sigt.
AMK-vagtcentralen har AMK-læger tilknyttet kl. 8-20 på hverdage. Du vil sammen med den øvrige afdelingsledelse i afdelingen få ansvaret for at lede den faglige udvikling af denne funktion, hvor AMK-lægerne arbejder med direkte kontakt til borgerne ved visitation af 112-opkald, færdigbehandling af patienter på stedet og samarbejde med hospitalernes læger ved interhospitale transporter samt varetager beredskabs-funktionen ved større ulykker og katastrofer.
Stillingen kræver stærke samarbejdsevner, da du kommer til at sidde i centrum for et stort netværk med mange samarbejdspartnere, blandt andre akutlægebiler, akutlægehelikopter, ambulanceoperatører, almen praksis, alle hospitaler i regionen samt eksterne parter som f.eks. politi, brand og redning samt kommuner.
Vi kan tilbyde dig:
- en interessant og krævende lederstilling med mulighed for stor indflydelse
- mulighed for at indgå i regionale og nationale udviklingstiltag inden for akutmedicin og beredskab, hvor Præhospitalet spiller en meget aktiv rolle
- relevant efteruddannelse
- uddannelse i relevante akutmedicinske kurser, bl.a. ATLS, PHTLS, STAR, ISL-SUND og strategisk beredskabsledelse
- mulighed for at indgå i forskningsprojekter på det præhospitale og akutmedicinske område.
Den ledende overlæges ansvar og opgaver er:
- at varetage det ledelsesmæssige og lægefaglige ansvar for AMK-lægerne i AMK-vagtcentralen og beredskabs-AMK
- at sikre den faglige kvalitet i AMK-vagtcentralens ydelser over for borgerne
- at sikre det daglige operative sundhedsberedskab og koordination i hele regionen
- at deltage i planlægning og koordination af Sundhedsberedskabet, samt sikre det lægefaglige ansvar i udførelsen af planlagte opgaver og evaluering og opfølgning på øvelser
- at indgå i den lokale beredskabsstab (LBS) under ledelse af politiet ved hændelser, hvor der er behov for en tværfaglig indsats og koordinering mellem de involverede sektorer
- at sikre koordination og sammenhæng mellem det lægefaglige arbejde i AMK-vagtcentralen, sundhedsberedskabet og den tværgående enhed for sundhedsfaglig kvalitet
- at indgå i undervisning, uddannelse, træning og supervision af AMK-læger og andet personale på AMK-vagtcentralen i samarbejde med de øvrige i ledelsen og afdelingen
- at varetage det lægefaglige ansvar ift. kvalitetsudvikling og arbejdet med patientsikkerhed.
Vi forventer, at du:
- har en relevant uddannelse som speciallæge og kvalifikationer på overlægeniveau
- har vist lederkompetencer og interesse for ledelse i tidligere ansættelser
- kan rekruttere, inspirere, motivere og fastholde de bedste medarbejdere
- er dygtig til at skabe holdånd og gode samarbejdsrelationer
- tænker i helheder, relationer og sammenhænge
- har fremragende evner for samarbejde med forskellige faggrupper, kulturer og traditioner indenfor beredskab og det præhospitale område – også i akutte og pressede situationer
- har stærke, gode analytiske evner, strategisk overblik og evner at prioritere
- er en god kommunikator og kan videreformidle den komplekse faglige dialog til andre faggrupper og til lægmand
- har god organisationsforståelse og trives i en politisk styret organisation er innovativ og har erfaring med projekter inden for akutområdet.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker ved Region Midtjylland med tjeneste ved Præhospitalet. Den ledende overlæge refererer til hospitalsledelsen. Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger.
Aflønningen fastlægges i henhold til principperne om lokal løndannelse. Du får kontor i Århus i Præhospitalets lokaler på Olof Palmes Allé 34, 8200 Århus N.
Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for hver af speciallægens syv roller. Ansøgningen bør være udfærdiget under hensyntagen til Region Midtjyllands retningslinjer for faglig bedømmelse af ansøgere til speciallægestillinger, således at der sammen med ansøgningen indsendes udfyldt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer.
Begge dele kan findes på Region Midtjyllands hjemmeside www.regionmidtjylland.dk under Om os – Organisation – Koncern HR – Ansættelses- og lønforhold – Rekruttering og ansættelse – Ansættelse af speciallæger
Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du henvende dig til Præhospitalets lægefaglige direktør Per Sabro Nielsen på 78 41 49 00 / 21 34 98 87 eller på mail per.sabro@ph.rm.dk
Du kan læse mere om
Præhospitalet på: http://www.ph.rm.dk
Samtaler finder sted den 15. september og 28. september 2020 i Aarhus. Ansøgere der går videre til 2. samtalerunde må forvente at gennemgå et testforløb den 22. september 2020.
Sådan gør du
Du kan søge stillingen ved at klikke på ”Send ansøgning/Søg job” i stillingsopslaget. Vedhæft CV og relevante bilag.
Ansøgningsfrist er mandag den 10. september 2020 kl. 12.00