*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

Børn og unge med type 1-diabetes kæmper ofte med metabolisk syndrom

Et nyt dansk forskningsresultat peger på, at forekomsten af metabolisk syndrom er dobbelt så høj blandt børn og unge med type 1-diabetes sammenlignet med et bredt udsnit af deres jævnaldrende. Vi skal være mere opmærksomme på at identificere og behandle metabolisk syndrom hos børn og unge med type 1-diabetes, siger forsker.

Ad

Ad

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Annonce

Den norske regering melder klart ud: Lægers honorering i almen praksis skal laves om

Der er stor forskel på patienter i almen praksis, og det skal praktiserende lægers honorering afspejle. Det mener den norskeregering, der næste år vil bruge 500 mio. norske kroner på at løfte basishonoraret de steder, hvor patienterne har de største behov. En forskelsbehandling, der også debatteres flittigt herhjemme.

Ad

Psykisk syge med kræft overses i almen praksis 

Et nyt dansk studie viser, at færre psykisk syge med kræft henvises til et kræftforløb ved egen læge sammenlignet med kræftpatienter uden en psykisk lidelse. Det kan være en af forklaringerne på, at overlevelsen blandt psykisk syge med kræft er lavere.

Annonce

Ad

Afdelingsledelse: Vi er nødt til at finde ud af, hvad de unge vil have

Selvom de ikke har rekrutteringsproblemer endnu, har ledelsen på Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet besluttet sig for at være proaktiv. Derfor tilbyder afdelingen allerede nu medarbejderne stor fleksibilitet og gode udviklingsmuligheder, ikke mindst for også at være attraktiv for fremtidige generationer.

Departementschefens velkomsttale til den nye sundhedsminister

Denne stikpille er skrevet før valgkampen er slut og er en fabulering over Sundhedsministeriets departementschef Svend Særkjærs velkomsttale til den nye sundhedsminister. Enhver lighed med virkeligheden er tilsigtet, selv om Svend ikke har godkendt talen.

Se flere jobs