*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*

Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA

Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.

Annonce

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Journalister uddeler pris til Sundhedsministeriet

Årets Lukkethedspris går til Sundhedsministeriet med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen. Prisen uddeles af journalistforbundet og tildeles på baggrund af de bekymrende lange sagsbehandlingstider på anmodninger om aktindsigter, som fandt sted under coronakrisen.

Annonce

Børne- og ungdomspsykiaters nødråb giver ekko

Ressourcerne mangler i psykiatrien i forhold til at tilbyde unge og deres familier den hjælp, de har brug for. Det er ingen nyhed. Men en kronik fra en læge har den seneste tid på tværs af platforme samlet mange stemmer under hashtagget #DetErOgsåMig. Forperson for BUP bakker op og håber, at politikerne lytter.

Ad

Annonce

Ad

Husk at spørge en kvinde – og alle de andre

Repræsentation i kliniske studier er et vigtigt emne at problematisere kontinuerligt. Inddragelse af overvejelser om risiko, sårbarhed og videnskabelig soliditet tilføjer en række vigtige nuancer, der må tages i betragtning sammen med overvejelser om køn.

Hvor blev de færre regler af?

Udspillet ‘Færre regler og mindre bureaukrati’ som blev lanceret af VLAK-regeringen for fire år siden, har ikke ændret på noget, tværtimod. Sådan ser det i hvert fald ud i praktiserende læge, Joachim Nørmarks verden, skriver han.

Se flere jobs