Nyt netværk for praktiserende læger i udsatte områder skal bekæmpe ulighed i sundhed

Det skal være mere attraktivt for praktiserende læger at nedsætte sig i udsatte områder. Det mener tre læger fra Grenaa, som vil samle 100 af landets mest patienttunge lægepraksisser i et nyt og stærkt netværk. Inspirationen er hentet i Skotland, hvor initiativet har kastet større arbejdsglæde, vidensdeling og mere indflydelse af sig.

*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

Annonce

Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg

De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Krisesamtaler i Region Syddanmark er populære blandt praksislæger

Siden 2019 har praktiserende læger i Region Syddanmark haft mulighed for at tage et særskilt honorar for krisesamtaler med deres patienter, som de eneste i landet. Det har været populært blandt lægerne, som ønsker ordningen udbredt til resten af landet. En manøvre der, ifølge PLO, vil koste regionerne ca. 36 mio. kr. årligt.

Årlig samtale med multisyge skaber overblik for både borgere og praktiserende læger

Manglende rutiner med multisyge patienter fik overblikket til at glippe for Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund. Men en årlig samtale om kroniske sygdomme bygget op om en ny digital platform har vist sig at give mening for både praktiserende læger og patienter. Gigtforeningen ser også et stort kvalitetsløft ved årlige samtaler.

Annonce

Opfordring til behandlere: Indberet hudreaktioner på diabetesteknologi som bivirkning

Dansk forskning peger på, at en betydelig del at børn og unge, som bruger insulinpumpe og sensor til at holde hånd i hanke med deres type 1-diabetes, døjer med eksem på grund af diabetesteknologien. Forsker opfordrer behandlere til at indberette hudreaktioner som bivirkninger og dermed give virksomhederne bag teknologien et incitament til at gøre noget ved det.

Annonce

Abekopper: Frygt for biologisk terror drev udviklingen af Bavarian Nordics vaccine

Stifter og tidligere bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Asger Aamund, fortæller historien om, hvordan virksomhedens koppevaccine blev til i de sene 90’ere og tidlige 00’er. Her endte en udbredt frygt for biologisk terror med at være årsag til finansiere den forskning, der ligger til grund for markedsføringen af virksomhedens koppevaccine.

En seriemisbrugers bekendelser

Birgitte Hysse Forchhammer er direktør i Hjernesagen og misbruger af tv-serier. Hun foretrækker serier, som giver indsigt i forskellige samfund og kulturer. Overordnet set har hun dog en bred smag og bruger kultur til at få nye ideer og se andre perspektiver end dem, der falder lige for.

Når et menneske rammes af psykisk sygdom, rammes hele familien

Menneskeliv er komplekse og ideen om, at vi kan reducere sindets problemer til mindre enheder, der kan adresseres hver for sig, er det problem, vi skal adressere. Det skriver Nina Tejs Jørring, forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, i en kommentar.

Ombryd supersygehusene

STIKPILLEN: Problemet er, at de unge læger, sygeplejersker, jordemødre og andre personalegrupper samstemmende og i stor udstrækning taler om stress, angst for arbejdet og dårligt arbejdsmiljø, skriver Torben Mogensen, tidl. vicedirektør, Hvidovre Hospital.

»Jeg var lige der, hvor jeg skulle være«

Voldsomme, uplanlagte og uønskede karriereskift behøver ikke skyldes dramatiske stridigheder, dårlig trivsel eller direkte fyringer. De kan forårsages af noget så basalt som ens helbred, som det skete for Anne Møller Nielsen, der måte opgive en særdeles lovende karriere som anæstesiolog.

Sydvestjysk Sygehus ansætter ny cheflæge

Fra 1. juni er Søren Hess fastansat som cheflæge for Røntgen, Skanning og Nuklearmedicin på Sydvestjysk Sygehus efter i en periode at have været konstitueret.

To koncerndirektører konstitueret i Region Midtjylland

Efter Ole Thomsens exit i kølvandet på amputationssagen har Region Midtjylland konstitueret to nye koncerndirektører. Der er tale om lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen og vicedirektør i Sundhedsplanlægning Rikke Skou Jensen.

Se flere jobs