En halv million danskere med kronisk hudsygdom har krav på et værdigt liv
Det er på tide at tage hudpatienterne alvorligt. Samfundsmæssigt er det dyrt at lade stå til, og patienterne invalideres fysisk, psykisk og socialt.
Ca. 500.000 voksne danskere lever med en kronisk hudsygdom, og kronisk hudsygdom udgør en betydelig byrde for det danske sundhedsvæsen. Det anslås, at ca. to millioner lægekonsultationer årligt i Danmark vedrører hudsygdomme.
I regeringens udspil til en ny sundhedsreform anbefales det, at den specialiserede behandling flyttes ud af hospitalernes specialafdelinger og tættere på patienterne.
Men hvordan gør vi så det? Hvordan sikrer vi bedre udredning og effektiv behandling af patienter med kronisk hudsygdom fremover? Hvordan sikrer vi, at et stadigt mere presset sundhedsvæsen kan indfri disse patienters behov for behandling og pleje?
Det er nogle af de spørgsmål, der sættes til debat ved Dagens Medicins politiske høring torsdag 28. november, 09:00-12:30 i Fællessalen, Christiansborg.
Dagens Medicin vil gerne invitere dig til at deltage og være med til at diskutere, hvordan vi sikrer en bedre opsporing og behandling af patienter med kronisk hudsygdom.
Det er gratis at deltage for sundhedsprofessionelle, behandlere, beslutningstagere, myndigheder og fagfolk i sundhedsvæsenet, forskere, patienter og patientforeninger.
På høringen vil der være oplæg og debat med deltagelse af behandlere, patienter og patientforeninger og politikere. Du kan blandt andet høre Monika Rubin (M), politisk ordfører, Per Larsen (K), sundhedsordfører, Karin Friis Bach (R), formand, sundhedsudvalget, Danske Regioner, Simon Francis Thomsen, overlæge, Bispebjerg Hospital, Jørgen Schøler Kristensen, formand, Medicinrådet, og repræsentanter og patienter fra Psoriasisforeningen, Eksemforeningen og HS-Danmark.
Se hele programmet og tilmeld dig her.
Bedste hilsner og god weekend
Jesper Bernstorf Jensen,
ansv. chefredaktør
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber
Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
politik
Sophie Løhde: Vi står på tærsklen til den største sundhedsreform i Danmark i de seneste 15-20 år
Forhandlingerne om den kommende sundhedsreform er langt fra på plads. Nyskabelsen med 17 sundhedsråd, og hvor godt de kommer til at fungere, kan få stor betydning for reformens succes, fremgik det af debatten på Danske Regioners stormøde.
obesity week
Nyt om semaglutid og tirzepatide: Her er alt det bedste fra årets Obesity Week
På Obesity Week var der især fokus på resultater fra forsøg med alle de lægemidler, der kan blive fremtidens behandlinger til personer med svær overvægt. Der blev også præsenteret resultater fra forsøg med nogle af de lægemidler, som allerede er på markedet, og som kan lede til flere helbredsfordele end bare et vægttab.
kirurgi
Sjællands Universitetshospital runder 4000 robotkirurgiske operationer
Særligt robotassisterede brokkirurgi har ført til, at Sjællands Universitetshospital kan fejre at have udført 4.000 robotkirurgiske operationer.
optakt
Lægedage midt i et reformår
Lægedage løber i år af stablen på et tidspunkt, hvor sundhedsvæsenet står på tærsklen til den største reform i mere end ét årti. Almen praksis er tiltænkt en nøglerolle med flere opgaver og mere økonomi. Det afspejler sig i årets tema.
bæredygtighed
Nyt forskningscenter skal vise vejen til mere bæredygtig medicin
Rationel brug af medicin er en vigtig del af løsningen, hvis sundhedsvæsenets klimabelastning skal mindskes. Centerleder Sidsel Arnspang Pedersen og klimaprofessor Sebastian Mernild fortæller her om arbejdet i Region Syddanmarks nye tværfaglige forskningscenter, der officielt slår dørene op 12. november.
atmp
Svenskerne bader i succes med et nationalt ATMP-center
De spæde skridt mod etableringen af et ATMP-center i Stockholm for næsten 30 år siden har gjort Sverige til et førende land inden for udvikling og afprøvning af avancerede medicinske terapier. Nationale ATMP-centre kommer til at være en nødvendighed i de fleste europæiske lande, siger centrets tidligere agerende direktør.
psykiatri
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab: Timingen for at fusionere psykiatrien og somatikken er problematisk
Forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab støtter en ligeværdig sammenlægning mellem psykiatrien og somatikken. Men lige nu er der for få til at løfte opgaven.
life science
Ny life science-strategi skal gøre Danmark førende i Europa
En ny life science-strategi, som er blevet præsenteret fredag, skal gøre Danmark til en førende life science-nation i Europa i 2030.
almen praksis
Christian Freitag er rystet over, at PLO vil dele hans patientjournaler med andre
Blot få uger inden, at den nye overenskomst for almen praksis skal til afstemning blandt PLO’s medlemmer, advarer organisationens tidligere formand nu mod ét af aftalens mest opsigtsvækkende punkter. »Det er en kæmpe beslutning, som er puttet ind i en meget kortvarig aftale.«
sundhedsreform
Lars Løkke Rasmussen: Sundhedsreformen kan være på plads om få uger
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) gav tirsdag en status på sundhedsreformen, da han gæstede Dagens Medicins konference.
misbrug
I Norge betaler unge mænd den højeste pris for højpotente opioider
En alarmerende stigning i dødsfald blandt unge mænd i Norge får nu flere sundhedsaktører til at advare mod stofgruppen nitazener.
kræft
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft
Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
2 dage for sundheden
Jonas Egebart: Husk, at det handler om mennesket
Det handlede om mennesket, fordi strukturerne endnu ikke er på plads, da Jonas Egebart holdt åbningstale på Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden’.
svær overvægt
Kamp om sproget: Hvad skal vi kalde lægemidler til behandling af svær overvægt?
På årets Obesity Week diskuterer læger og forskere lige nu, hvad vi skal kalde lægemidler til behandling af personer, der lever med svær overvægt. Mange læger, forskere og patienter bryder sig ikke om den nuværende betegnelse.
nyt job
Region Sjælland henter ny koncerndirektør fra Rigshospitalet
Martin Magelund Rasmussen bliver ny koncerndirektør i Region Sjælland. Han mener, at Region Sjælland bliver det mest spændende sted at være i forbindelse med den nye sundhedsreform.
navne
Regionspsykiatrien Midt fastansætter nuværende konstitueret cheflæge
Susanne Fabricius er nu fastansat i stillingen som cheflæge i Regionspsykiatrien Midt.
priser
Yngre forskere modtager prestigefulde priser
Seks yngre sundhedsvidenskabelige forskere har fået tildelt de årlige talentpriser og Young Investigator-prisen fra Lundbeckfonden.
navne
SDU og OUH udnævner to nye ny kliniske professorer i hæmatologi
Henrik Frederiksen og Thomas Stauffer Larsen er udnævnt til kliniske professorer i hæmatologi på SDU og OUH.
stikpillen
Hårde arbejdsforhold skræmmer læger væk fra det offentlige sundhedsvæsen
Flere og flere læger forlader det offentlige til fordel for private hospitaler, industrien eller alternative karriereveje. Hvad ligger bag udviklingen, og hvordan stopper vi den, spørger Milan Mohammad.
stikpillen
På vej til Ukraine: Selv for lægerne er sundhedshjælpen sekundær
En tur til Ukraine gav Martin Vesterby anledning til refleksion: Er det muligt at støtte ‘sundheden’, når det, de primært ønsker, er støtte til selve krigen?
debat
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå
Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
- Speciallæge eller overlæge til ældrepsykiatrisk ambulatorium, Psykiatrisk Afdeling Aabenraa
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 16/07/2025 - Uklassificeret reservelæge til Urinvejskirugisk Afdeling
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Speciallæge/afdelingslæge i psykiatri søges til tværfagligt behandlingsteam
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Introduktionsstilling i intern medicin ved De Fælles Medicinske Afdelinger på Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Ledende overlæge i urogynækologi til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Læge søges til 7 mdr. vikariat i Gynækologisk Obstetrisk Afdeling
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 18/07/2025 - Læge i Introduktionsstilling, Klinisk Mikrobiologi, Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 20/07/2025 - Uklassificeret et årig reservelægestilling med ved Infektionsmedicinsk Afdeling Q, OUH ledig pr. 1 september 2025
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 24/07/2025 - Reservelæge søges til spændende kombinationsstilling i Indvandrermedicinsk Klinik og Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 24/07/2025 - Speciallæge med funktion som forskningsleder
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 28/07/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen