genterapi
Mirakelkurens pris er også lavere krav til evidens
Medicinrådet må acceptere en større usikkerhed om evidens, hvis danske patienter ikke skal gå glip af avancerede medicinske behandlinger såsom genterapier, mener sundhedsøkonom Jakob Kjellberg, der taler for oprettelse af en fond til formålet.
Algoritme kan forudsige forværring i komplikationer til type 1-diabetes
Forsker fra Steno Diabetes Center Copenhagen har udviklet en algoritme, der med høj præcision kan forudsige, om personer med komplikationer til type 1-diabetes vil opleve forværring af deres komplikationer inden for fem år.
Amerikansk studie: Vin til maden reducerer måske risiko for type 2-diabetes
Et studie med flere end 300.000 personer viser, at indtag af alkohol til maden er associeret med signifikant lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes.
Kræftpatienters mistanke rummer mulighed for at øge kvaliteten i udredning
Dansk studie viser, at når patient og læge er enige om, at der kan være mistanke om kræft ved første lægekonsultation, så kommer patienten hurtigt til specialiseret udredning. Men i de tilfælde, hvor ingen eller kun patienten har mistanken, går der markant længere tid, før diagnosen stilles.
Debat: Klinisk arbejde rækker langt ud over mødet med patienten
Et sundhedsvæsen med et stigende fokus på løsning af dagens udfordring er ved at miste grebet om løsningen af morgendagens opgaver. Der er således et akut behov for i ledelseslagene at skabe de nødvendige vilkår til det påtrængende kvalitetsarbejde i forhold til såvel DMCG- og databasearbejdet samt den kliniske forskning og udvikling, skriver formanden og næstformanden for DMCG og formanden for DBCG.
Krigen i ukraine
Ledende overlæge efter at have hentet 58 ukrainske flygtninge: Jeg har aldrig oplevet noget så følelsesmæssigt udfordrende
Søndag kom ledende overlæge Mette Marklund hjem fra en tur til Krakow, hvor hun og ni andre bragte 58 ukrainske flygtninge til Danmark. Selvom hun stadig fordøjer oplevelsen, er hun klar på en tur mere.
Folkesundhed
Danskernes sundhed går i den forkerte retning
Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Kvindesygdomme
Opgør med mandlig bias: Millioner på vej til forskning og udvikling i kvindesygdomme
Forskning i kvindesygdomme og udvikling af nye teknologier og behandlinger er i fokus hos BioInnovation Institute. Via et nyt samarbejde med Bill & Melissa Gates Foundation er næste skridt at styrke fødekæden og sikre bedre behandlingsmuligheder inden for et traditionelt underfinansieret område.
Almen praksis
Statistiknørderi giver tilfredse patienter på Østerbro
I Frederik Teberings lægeklinik skal patienterne kunne komme igennem på telefonen på under fem minutter, og alle patienter, som har ringet inden kl. 10, skal have tilbudt en tid samme dag. Der er fokus på egen arbejdsglæde og serviceniveauet over for patienterne.
arbejdsmiljø
Aarhus Universitet: Hver fjerde kvinde har oplevet forskelsbehandling på Institut for Klinisk Medicin
Knap hver fjerde kvinde har oplevet forskelsbehandling på baggrund af køn på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, viser svar fra ny undersøgelse. Hver femte kvinde har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed. »Nu skal vi i gang med at sikre, at vi har transparente processer,« lyder det fra instituttets leder.
anerkendelse
Vær med til at kåre Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger
En lang række organisationer er gået sammen om at hylde kliniske forsøgs betydning for sundhedssystemet og udviklingen af nye produkter med en række nye priser, der inden for syv kategorier kårer årets bedste kliniske forsøg.
arbejdsmiljø
Hver sjette nyuddannede læge har været udsat for uønsket seksuel opmærksomhed
Det er de yngste og nyuddannede læger, der er mest udsatte for at opleve uønsket seksuel opmærksomhed på deres arbejdsplads, viser en undersøgelse fra Yngre Læger.
navne
Ny doktor ved Aarhus Universitet undersøger konsekvensen af multisygdom hos hjertepatienter
Multisygdom og den medicinske behandling heraf kan have stor betydning for både risikoen for og udfaldet af hjertesygdomme. Det viser forskning fra Læge, ph.d. og dr. med, Morten Schmidt, der netop har forsvaret sin doktordisputats ved Aarhus Universitet.
Pris
Her er de seks nominerede til Region Syddanmarks frivillighedspris 2022
Svømning for folk med handicap, aktiviteter for kronisk syge børn og besøgshunde på regionens psykiatriske afdelinger, det er nogle af de indsatser, der er nomineret til Region Syddanmarks frivillighedspris 2022.
Debat
Lægeforeningen svarer på opfordring: Vi skal hjælpe krigsramte ukrainere
Tak for opfordringen til aktivt og synligt at gå ind i indsatsen for at hjælpe Ukraine. Vi er i gang med forskellige initiativer, skriver lægeformand Camilla Noelle Rathcke i et svar til Overlægeforsamlingen i Viborg.
Debat
Karin Friis Bach: Vi skal finde balancen mellem databeskyttelse og sundhedsforskning
Befolkningen har med stor tydelighed markeret deres velvilje, og vi har alle en fælles interesse i at styrke forskningen, så vi på sigt kan bidrage til udviklingen af fremtidens sundhedsløsninger, skriver Karin Friis Bach (R), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg..
Debat
Pukkelafvikling: Who takes the money?
På trods af at privathospitalerne aktivt bidrager til afhjælpe den nuværende operationspukkel, er der undertoner af generel mistillid til privathospitalerne i et fælles nyligt debatindlæg fra formanden og syv medlemmer af Dansk Ortopædisk Selskab, skriver Michel Boeckstyns, overlæge, Capio Privathospital Hellerup.
kvindesygdomme
Kvindesygdomme har trange kår
Selvom kvinder udgør halvdelen af befolkningen, er kvindesygdomme kulturelt og systemisk et forskningsmæssigt underprioriteret område. Forskere oplever, at det er ualmindeligt svært at få finansiering til forskning i kvindesygdomme. Der er dog ved at ske små, positive ændringer, men det går langsomt.
- Uklassificeret deltidsstilling, 1. reservelæge 20 timer/uge på psykoseafsnit på Psykiatrisk Afdeling, Vejle
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 14/10/2024 - Ledende overlæge på det intensive område i Anæstesiologisk Intensiv Afd. V, OUH Svendborg Sygehus
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 15/10/2024 - Uklassificeret reservelæge ved Urinvejskirurgisk Afdeling på Vejle Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 18/10/2024 - Specialpsykolog Psykiatrisk afdeling Esbjerg
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 20/10/2024 - Overlæge Psykiatrisk afdeling Esbjerg – integreret sengeafsnit
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 20/10/2024 - Introduktionsstilling ved Afdeling for Hjertesygdomme, Aabenraa
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 20/10/2024 - Afdelingslæge til Rygmedicin, Rygcenter Syddanmark – en del af Sygehus Lillebælt
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 20/10/2024 - Overlæge i Rygkirurgi, Rygcenter Syddanmark
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 20/10/2024 - Det Nære Sundhedsvæsen søger en lægefaglig chefkonsulent til eHospitalets og lægevagtens kliniske områder
Region Sjælland | Ansøgningsfrist: 21/10/2024 - Det Nære Sundhedsvæsen søger en ledende overlæge til eHospitalets og lægevagtens kliniske områder
Region Sjælland | Ansøgningsfrist: 21/10/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg