Kvindesygdomme har trange kår

Selvom kvinder udgør halvdelen af befolkningen, er kvindesygdomme kulturelt og sys­temisk et forskningsmæssigt underprioriteret område. Forskere oplever, at det er ualmindeligt svært at få finansiering til forskning i kvindesygdomme. Der er dog ved at ske små, positive ændringer, men det går langsomt.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*
Annonce

Bedre spørgsmål skal styrke rehabilitering af patienter med KOL

Et tyskudviklet spørgeskema til KOL-patienter er bedre til at opspore angst og undgåelsesadfærd end det nuværende HADS-skema, der typisk benyttes i almen praksis. Det mener en overlæge og en psykolog, som derfor har oversat skemaet til dansk og nu tester det i samarbejde med Rehabiliteringsklinikken i Vejle.

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Psykiatrisk akutmodtagelse har genfundet arbejdsglæden

Ny ledelse på den åbne akutmodtagelse på Psykiatrisk Center Nordsjælland har haft fokus på arbejdsmiljøet i deres første år. Det har de blandt andet gjort ved at sætte fokus på faglighed frem for logistik og gennem simple tiltag som faglige oplæg og et fælles nyhedsbrev.

Annonce

ADHD øger risikoen for at udvikle samlermani

Ny forskning viser, at personer med ADHD i langt højere grad end et bredt udsnit af befolkningen udvikler samlermani. Samlermani kan have alvorlig negativ effekt på livskvalitet, siger forsker.

Ad

Dokumentation og data er fundamentet for bedre kvalitet i psykiatrien

Alle er enige om, at kvaliteten i psykiatrien skal løftes, men det forudsætter, at psykiatrien dokumenterer patienternes behandling. I dag lider området af svingende kvalitet i indberetningerne til de centrale registre. Hvis vi ikke har valide data fra hele landet, kan vi ikke følge og udvikle kvaliteten for patienterne i psykiatrien.

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Dansk læge på vej til Ukraine for at hjælpe landets sundhedsvæsen

Mads Geisler tager fredag mod Ukraine for Læger uden Grænser. Den ustabile situation gør, at det stadig er uklart, hvad han præcis skal lave. I første omgang bliver det fra dag til dag at sortere i, hvordan han og andre udenlandske sundhedsfaglige bedst kan hjælpe deres ukrainske kolleger.

Annonce

AUH er blandt de 20 bedste hospitaler i verden

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek har i en vurdering af 2.200 hospitaler rangeret  Aarhus Universitetshospital (AUH) som det 19. bedste hospital i verden og nummer 9 i Europa.

Annonce

Etisk Råd: Sundhedsvæsenets ledelse skal fokusere mere på omsorg

Mange års fokus på produktion har haft konsekvenser for omsorgen for den enkelte patient og sat sundhedsvæsenets sjæl under pres, siger Etisk Råd i et nyt debatoplæg. Ledende kræftoverlæge fra Vejle Sygehus erkender, at patientomsorgen har stået i skyggen af kræftpakkernes enorme behandlingsmæssige succes.

Kultur er et begreb, som kan få Morten Sodemann til at trække seksløberen

Morten Sodemann har haft travlt under pandemien. Som professor og overlæge på Indvandrermedicinsk Klinik, OUH, har han flere gange udtalt sig i medierne omkring indvandrere og COVID-19. For ham er kultur et bredt og til en vis grad tomt begreb, som både kan misbruges til at skabe afstand mellem mennesker, bruges som forklaring på eksempelvis indvandreres adfærd, og som kan opleves på en træstub på hans naturgrund

Disse områder har brug for nye løsninger

Psykiatrien, almen praksis og den kommunale sektor er der, hvor der mest behov for at fokusere kræfterne i en kommende sundhedsreform, skriver Torben Mogensen.

Etisk Råd som ledelsesrådgiver

Sygeplejerskerne har i årevis haft fokus på ledelse som en ligeværdig karrierevej, man tidligt slår ind på. Hvis lægerne for alvor slår ind på samme kurs, har de to faggrupper muligheden for at sætte sig i spidsen for et moderne sundhedsvæsen, der tør tage de problemstillinger ved hornene, som politikerne har ladet ligge og ose de sidste årtier.

Se flere jobs