Han vil stadig se patienterne i øjnene, men nu helliger han sig at være en dygtig leder
Chefen må nogle gange spise frokost alene. Det er én af de mange ting, Martin Schultz har lært i sit første halve år som cheflæge i krydsfeltet mellem at være leder og kliniker. Og oppe fra helikopteren har han fået et nyt blik på de idéer og løsninger, han selv råbte på som medarbejder.
videnskab
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft
Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
psoriasis
En række faktorer kan reducere effekten af biologisk behandling
Biologiske behandlinger virker ekstremt effektivt for de fleste med psoriasis, men nogle har alligevel ikke gavn af de nye vidundermidler. Nyt dansk studie peger på, hvad der kan stå i vejen for at have god effekt på behandling af psoriasis med biologiske lægemidler.
personlig medicin
Ny checkliste skal forbedre forskningen i præcisionsmedicin
Nogle af verdens førende forskere inden for præcisionsmedicin har udviklet en checkliste, som skal strømline og løfte forskningen inden for området. Med bedre data og bedre muligheder for at samle og sammenligne data kan vi mere præcist medicinere patienter med en lang række sygdomme, siger forsker.
almen praksis
Region Midtjylland i kovending: Læge skal alligevel ikke overtage 1.600 patienter
Først meldte Region Midtjylland ud, at 1.600 borgere i Skjern får ny læge 1. oktober. Nu viser det sig, at lægen slet ikke har ret til at praktisere inden for overenskomsten. »Vi er ærgerlige over forløbet,« lyder det fra Region Midtjylland.
iranske sygeplejersker
Efter mere end 100 ansøgninger var der endelig bid
Iranske Faezeh Ahmarmaher er en af de heldige, der er sluppet igennem nåleøjet og har fået den evalueringsansættelse, der skal til for at få autorisation til at arbejde som sygeplejerske i Danmark. Men det har krævet over 100 ansøgninger.
indkøring
Hospitaler har sat integration af iranske sygeplejersker på formel
På Herlev og Gentofte Hospital og Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har man valgt at formalisere indkøringen af udenlandske sygeplejersker, som i stort omfang er iranske. Indkøringen koster kræfter, og hospitalerne efterlyser ressourcer. Til gengæld kommer der nogle dygtige kolleger ud i den anden ende.
REKRUTTEING
Region Hovedstaden er klar med fælles jobbank til iranske sygeplejersker
I Region Hovedstaden har man fået øjnene op for potentialet ved at uddanne iranske sygeplejersker til danske forhold. Og det bør både regeringen og andre regioner også få, hvis man ikke skal miste dem igen, mener regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).
personlig medicin
Oplagt med præcisionsmedicin ved særlig diabetes – Dansk forskning skal finde ud af hvordan
MODY er en særlig form for diabetes, der er bestemt af fejl i ét enkelt gen. Der er dog store huller i viden om, hvordan man bedst behandler den enkelte patient med MODY, viser gennemgang af forskningen inden for området. De danske Steno Diabetes-centre har fået millionbevilling til at lukke de huller.
ALZHERIMERS
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig«
Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
politik
Bliver speciallægerne sat fri resten af året? Historisk aftale nærmer sig i Region Syddanmark
En opsigtsvækkende aftale i Region Syddanmark er snublende tæt på at blive en realitet. Sker det, vil aktiviteten i regionens speciallægepraksis blive sat fri resten af året. Både når det kommer til den samlede økonomiske ramme og den såkaldte knækgrænse.
kulturkanylen
Cheflæge for dansk parasport: »Jeg læser helst bøger med det, jeg kalder for omtanke«
Naturen er kulturtilbud nummer ét for Morten Blomgren Andersen. Men parasporten får snart hans fulde fokus, når han som cheflæge for den danske delegation skal følge de danske para-atleter og medaljekampen tæt ved De Paralympiske Lege i Paris.
interview
Rigets første forskningsdirektør vil skabe et bæredygtigt sundhedsvæsen
Malene Fischer skal som forskningsdirektør på Rigshospitalet sætte den strategiske retning for forskning, uddannelse og innovation. Hun har et mål om at skubbe på for at sikre, at Rigshospitalet både er til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen.
navne
Lægelig direktør kommer med i styregruppen hos Vælg Klogt
Lægelig direktør Charlotte B. Rotbøl er det nyeste navn i styregruppen hos Vælg Klogt. »Vi har gjort mange ting af et godt hjerte, og nu skal vi lade være med at gøre nogle af tingene – også af et godt hjerte,« siger hun.
nyt job
Erfaren hjertemediciner er ny professor på Aarhus Universitet
Iskæmisk hjertesygdom er det primære fokus i hjertemedicineren Evald Høj Christiansens nye professorat ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
navne
Aarhus Universitet styrker kræftforskningen med ny professor i hæmatologi
Tarec Christoffer El-Galaly er ny professor i hæmatologi på Aarhus Universitet. I sin forskning har Tarec Christoffer El-Galaly fokus på ‘real-world data’ inden for hæmatologi, mens han også fokuserer på hæmatologiske kræftsygdomme som lymfekræft.
hæder
Per Fink modtager international pris
Professor Per Fink modtager international pris for sit mangeårige arbejde med at sætte funktionelle lidelser.
kronik
Ny strukturreform kræver opdatering af kvalitetsprogrammet
Der lægges i sundhedsstrukturkommissionens rapport op til et paradigmeskift i måden at tænke kvalitet og styring på i det danske sundhedsvæsen. Kommissionens rapport skaber en god ramme for kvalitetsudvikling og kvalitetssikring i det danske sundhedsvæsen. Der er dog yderligere udfordringer, der bør adresseres.
stikpillen
Hvad skulle der til for at lokke mig tilbage til det offentlige?
Jeg er fuld af beundring over alle de kolleger, der formår at kombinere en hoveduddannelse med familielivet. For det er ikke for de sarte, skriver Andreas Pihl.
- Psykolog til VISO-arbejde og undervisning
Centre | Ansøgningsfrist: 09/09/2024 - Introduktionsstillinger Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 10/09/2024 - 1-årig introduktionsreservelægestilling i radiologi, Sygehus Sønderjylland, Røntgen og Skanning
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Yngre læge til velfungerende team på OUHs fertilitetsklinik
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Barselsvikariat for obstetrisk speciallæge til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - 1-årig stilling som introduktionslæge til Radiologisk Afdeling, OUH Odense
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - Afdelingslæge inden for onkologi eller hæmatologi til Lægemiddelstyrelsen
Lægemiddelstyrelsen | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Introduktionsstillinger
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Afdelingslæge søges til Ortopædkirurgisk afdeling, Kolding sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Overlæge i Sektor for Alloplastikkirurgi
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 14/09/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen