ældre
Manglende forskning i de skrøbelige ældre patienter koster dyrt
Sundhedsvæsenet er nødt til at blive bedre til at forstå og behandle skrøbelige ældre patienter, mener en ny tværfaglig forskergruppe, som Charlotte Suetta er primus motor for. Gruppen efterlyser en national strategi på området, ellers kan det blive rigtigt dyrt, lyder advarslen.
psykiatri
Advokat: Ventetiden på tvangsindlagte patienters klager er et brud på menneskerettighederne
Tvangsindlagte patienter må i gennemsnit vente 246 på at få deres klage behandlet. Det er på kant med grundloven samt et brud på menneskerettighederne, vurderer advokat.
astma
Nyt COPSAC-studie: Forskellige vira og bakterier påvirker astmalignende episoder
Nyt viden om associationer mellem mikrobielle triggere og længde og sværhedsgrad af astmaanfald åbner op for mere individualiserede prognoser og behandlingsstrategier. Det nye danske studie blev præsenteret på årets EAACI.
allergi
EAACI-kampagne har fokus på lægemiddelallergier
EAACI bruger årets kongres til at lancere en kampagne, som skal sætte fokus på, at de europæiske læger skal blive bedre til at vælge den rette type antibiotika til deres patienter. Den danske professor Lene Heise Garvey leder lanceringen af kampagnen.
hjerte-kar
Behandling efter guidelines øger overlevelsen hos danskere med hjertesvigt
En stor gennemgang af behandlingen af hjertesvigt i Danmark viser, at det kan betale sig at behandle patienter med alle fire guideline-anbefalede lægemidler. Det er både forbundet med øget overlevelse og nedsætter risikoen for hospitalsindlæggelser.
hæmatologi
Dansk EHA-topstudie viser lovende behandling til arvelig blodsygdom: Kan mitapivat erstatte fjernelse af milten?
Patienter med hereditær sfærocytose har formentlig gavn af behandling med mitapivat, viser nyt dansk studie. Det ser lovende ud, og på sigt vil vi gerne undersøge muligheden for at benytte det til børn med sygdommen, så de kan undgå at få fjernet milten, siger overlæge og leder af Dansk Center for Røde Blodceller Andreas Glenthøj.
debat
Integration af psykiatri og somatik handler om meget mere end organisering
Fusionen af psykiatri og somatik skal ikke kun udleves i organisationsdiagrammer. Den skal leve i praksis, hvor patienterne er, skriver Andreas Rudkjøbing og Jesper Gyllenborg.
stikpillen
Hvis vi skal lykkes med sundhedsreformen, skal cheferne købe vandresko
Små grupper af tværgående direktører med tydeligt mandat vil være et godt sted at starte, hvis vi virkelig skal lykkes med synergi på tværs. Så snør vandreskoene og ‘walk the talk’, opfordrer Mette Marklund.
debat
Udnyt ventetiden: Gør præhabilitering til en del af kræftbehandlingen nu
Vi skal turde prioritere tid og ressourcer på at optimere patientens fysiske og mentale tilstand, før kræftbehandlingen starter. Vi har fagligheden, evidensen og med Kræftplan V også den politiske opbakning. Det er tid til at sætte patientens bedste først, skriver forskere.
rekruttering
Ny landsdækkende undersøgelse: Sådan oplever cheflæger rekrutteringskrisen
En ny undersøgelse fra Overlægeforeningen viser, at fire ud af ti cheflæger har betydelige udfordringer med at rekruttere speciallæger. Rekrutteringsarbejdet hæmmes især af geografiske forhold, økonomiske begrænsninger og langsommelige HR-processer. Formand Susanne Wammen vil have fokus på de ting, der kan gøres noget ved.
almen medicin
Region Sjællands svar på bekymringsbrev efterlader flere uforstående: »Vi fortjener allesammen en forklaring på beslutningen«
Efter Region Sjællands svar har DSAM stadig svært ved at forstå, hvorfor regionen vil nedlægge regionens eneste klinisk professorat i almen medicin. Praktiserende læge Christian Freitag og professor Karsten Juhl Jørgensen forstår heller ikke Region Sjællands beslutning.
amr
Ny handlingsplan for AMR: Fyldt med gode takter, men forskningen mangler
Den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens indeholder masser af gode initiativer. Dog glimrer det manglende budget til forskning og udvikling af ny antibiotika ved sit fravær, lyder vurderingen fra Lars Østergaard, professor i infektionsmedicin.
- Introduktionslæge til Neurologisk Afdeling, OUH
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 13/07/2025 - Introduktionsstilling i Øre, Næse og Halskirurgisk afdeling på Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 15/07/2025 - Speciallæge eller overlæge til ældrepsykiatrisk ambulatorium, Psykiatrisk Afdeling Aabenraa
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 16/07/2025 - Speciallæge/afdelingslæge i psykiatri søges til tværfagligt behandlingsteam
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Introduktionsstilling i intern medicin ved De Fælles Medicinske Afdelinger på Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Ledende overlæge i urogynækologi til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 17/07/2025 - Læge søges til 7 mdr. vikariat i Gynækologisk Obstetrisk Afdeling
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 18/07/2025 - Læge i Introduktionsstilling, Klinisk Mikrobiologi, Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 20/07/2025 - Uklassificeret et årig reservelægestilling med ved Infektionsmedicinsk Afdeling Q, OUH ledig pr. 1 september 2025
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 24/07/2025 - Reservelæge søges til spændende kombinationsstilling i Indvandrermedicinsk Klinik og Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 24/07/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen