konsekvenser
Regionerne advarer: Ny struktur vil sætte velfungerende sundhedsvæsen over styr
For markante ændringer i den nuværende regionsstruktur vil give for store konsekvenser, og spille hasard med kvaliteten af behandlingerne på hospitalerne, mener regionerne.
almen praksis
Lægeforeninger: Forhøjede patienttal kan få læger til at opgive deres praksis
Sundhedsstrukturkommissionens forslag om, at praktiserende læger med mange syge patienter skal have færre patienter end deres kolleger, møder bred opbakning i sundhedsvæsenet. Men hvordan det skal ske, er der dog stor uenighed om, viser høringssvar til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
struktur
KL-direktør: Sundhedsstrukturkommissionen er ikke lykkedes med opgaven
Mens Ældre Sagen ønsker sig en sammenlægning af sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres, siger direktør Christian Harsløf.
hjerte-kar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin
I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
ledelse
240 hospitalsledere skal rustes bedre til den digitale udvikling
Nordsjællands Hospital vil efteruddanne ledende læger og sygeplejersker med hjælp fra digitaliseringseksperter fra Roskilde Universitet. Uddannelsen vil især fokusere på det organisatoriske, og hvordan man fører digitale forandringer ud i livet.
bæredygtighed
Region Midtjyllands klimaregnskab siger ikke ret meget om sundhedsvæsenets klimaaftryk
Region Midtjyllands klimaregnskab for 2023 viser, at man har reduceret sundhedsvæsenets klimaaftryk med 20 pct., eller gør det nu også det? Det nuværende klimaregnskab bygger nemlig kun på økonomi og afspejler derfor ikke de grønne indsatser for at mindske sygehusenes udledninger af CO2. »Det er frustrerende,« siger vicedirektør.
politik
Region Hovedstaden nedsætter udvalg for kvindesygdomme
I Region Hovedstaden sætter et nyt politisk borgerudvalg fokus på sygdomme, der rammer kvinder. Udvalget skal udarbejde en række anbefalinger, som regionsrådet skal tage stilling til i foråret.
navne
Rigshospitalets diagnostiske center får ny direktør
Randi Brinckmann bliver ny direktør for Diagnostisk Center på Rigshospitalet. Hun skal samtidig varetage stillingen som vicedirektør i Rigshospitalets direktion.
nyt job
Ny cheflæge på Bisbebjerg Hospital glæder sig til at inspirere og udvikle sine kolleger
Marie Norsker Folke er ny cheflæge på Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital. Hun ved, at det kræver øvelse at være leder.
navne
Danish Diabetes and Endocrine Academy udpeger ny forperson
Troels Krarup Hansen er blevet udpeget som ny forperson for Danish Diabetes and Endocrine Academy. Han ser gerne, at akademiet udvider sin globale tilstedeværelse.
nyt job
Regionshospitalet Gødstrup får ny cheflæge
Morten Stilund er et kendt ansigt på Fysio- og Ergoterapi på Regionshospitalet Gødstrup, hvor han fra 1. september bliver cheflæge.
navne
Regionspsykiatrien Horsens har fået nyt ledelsesteam på plads
Regionspsykiatrien i Horsens får et nyt ledelsesteam bestående af Lene Høgh som cheflæge og Louise Brix Sønderup som chefsygeplejerske. Begge chefer prioriterer et godt arbejdsmiljø højt.
stikpillen
Frygten for at ændre ved status quo kvæler modet til forandringer i sundhedsvæsenet
Adfærdsøkonomi og teorien om status quo bias kan være med til at forklare, hvorfor mange politikere, ledere og beslutningstagere tøver og tror, at optimeringer af det eksisterende er nok til at skabe udvikling og innovation i sundhedsvæsenet.
debat
Hvor mange oplever abstinenser efter antidepressiv medicin? Nyt studie viser vej – eller gør det?
Når jeg indleder kronikken her med, at ’forskerne i resultatafsnittet konkluderede…’, er det altså fordi, at hele pointen er, at resultatafsnit og metodeafsnit fortæller to helt forskellige historier. Undersøgelsen skal minde os om vigtigheden af at læse forskningsartikler – læse dem – før man ukritisk videreformidler resultaterne ud til verden og praksis med et ’forskning viser’, skriver cand.psych., ph.d. Anders Sørensen.
- Psykolog til VISO-arbejde og undervisning
Centre | Ansøgningsfrist: 09/09/2024 - Introduktionsstillinger Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 10/09/2024 - 1-årig introduktionsreservelægestilling i radiologi, Sygehus Sønderjylland, Røntgen og Skanning
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Yngre læge til velfungerende team på OUHs fertilitetsklinik
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Barselsvikariat for obstetrisk speciallæge til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - 1-årig stilling som introduktionslæge til Radiologisk Afdeling, OUH Odense
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - Afdelingslæge inden for onkologi eller hæmatologi til Lægemiddelstyrelsen
Lægemiddelstyrelsen | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Introduktionsstillinger
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Afdelingslæge søges til Ortopædkirurgisk afdeling, Kolding sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Overlæge i Sektor for Alloplastikkirurgi
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 14/09/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen