Kære læser,

Dagens Medicin og Netdoktor samler igen i år sundhedsdanmark til årets store sundhedskonference, ‘2 dage for sundheden‘, den 7.-8. november i København.

I år handler det bl.a. om ‘ledelse i mellemrummet’, dvs. samarbejdet ml. hospital, egen læge og kommune. Se hele det spændende program og tilmeld dig her.

*|INTERESTED:Temaer:Lunger|*
Annonce

*|END:INTERESTED|*

Cheflæge på akutafdeling i Gødstrup: »Sindssygt vigtigt med et positivt mindset«

Under vanskelige rammevilkår og stort arbejdspres insisterer cheflægen på akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup, Dea Kehler, på at finde veje til et godt arbejdsmiljø. Kapacitetsstyring, flad organisationsstruktur, plads til refleksion og dialogmøder samt individuelle hensyn i arbejdstilrettelæggelsen er nogle af redskaberne.

Annonce

Annonce

KBU-guiden vinter 2023

Er du klar til at søge KBU 13. oktober? Vi har samlet en guide over hospitalernes tilbud til dig.

Ad

Budgetforlig giver socialt udsatte en almen praksis

Over de næste fire år har Region Hovedstaden afsat 11 mio. kr. til at udvide den allerede eksisterende flexklinik på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital med en almenmedicinsk funktion. Tilbuddet er målrettet socialt udsatte borgere, der enten ikke har en praktiserende læge eller har brug for mere fleksible rammer i deres sundhedstilbud.

Ad

Almen praksis får nye muligheder for at henvise patienter til speciallæger

Fra 1. oktober kan praktiserende læger få vurderet visse patienttyper hos en speciallæge inden for 30 dage. De nye enkeltstående konsultationer skal hjælpe almen praksis hurtigere videre med patienten. Det vækker glæde i de faglige miljøer, hvor aftalen dog også kritiseres for at være for snæver.

EASD 2022: »Hvad betyder det for livet med diabetes?«

EASD giver god og opdateret viden, overblik over nye og væsentlige forskningsresultater og muligheder for at lære forskere at kende, som Diabetesforeningen måske bør samarbejde med, mener foreningens forskningschef, Tanja Thybo.

Camilla Noelle Rathcke lader op med kunst, ballet og arkitektur

Overlæge og formand for Lægeforeningen Camilla Noelle Rathcke holder af at gå på museum, se ballet og kigge på arkitektur. Hun kan godt lide at have kunst på væggene, og i sit hjem har hun værker af Michael Bundesen og Leif Sylvester hængende.

Annonce

Torben K. Hollmann stopper som sektorformand

Efter ni år i FOA stopper Torben K. Hollmann som sektorformand for Social og Sundhed. Han har fået job som centerchef for Center for sundhed og ældre i Næstved Kommune.

Nødvendigheden af innovation på hospitalerne, og hvad vi kan lære af Boston

Sandsynligheden for, at forskning munder ud i nye produkter og startups, er tre gange så stor i Bostons life science-økosystem som i det danske. En delegation fra Rigshospitalet og AUH var for nylig på besøg på den amerikanske østkyst for at udforske, hvorfor amerikanske hospitaler er så dygtige til sundhedsinnovation.

Kynisk slutspil om psykiatriplan

3 år, 3 måneder og 22 dage. Så lang tid tog det for regeringen at forhandle en fireårsplan for psykiatrien på plads. Nogen tiårsplan er det i hvert fald ikke, eftersom der kun er sikret finansiering til og med 2026.

Færre digitale indgange til sundhedsvæsenet, tak

Mange patienter ved ikke, hvortil de skal skrive for at komme i kontakt med deres behandlere. Der er for mange digitale døre ind til det offentlige sundhedsvæsen. Lad os arbejde på at samle tilbuddene og få patienten reelt i centrum.

Hæv ambitionsniveauet for life science-sektoren

Vi nævner ofte, at Danmark er en life science-nation, men vi har brug for en klar, ambitiøs og langsigtet strategi for at kunne realisere det store potentiale og dermed skabe yderligere økonomisk vækst, sundhed og velfærd.

Se flere jobs