10-årsplan for psykiatrien
Mens vi venter på en psykiatriplan: »Det er et spændende felt at være i, både nu og i de kommende år«
I årevis har psykiatrien været underprioriteret, men med udsigt til en 10-årsplan håber mange, at det nu er fortid. Den 33-årige læge Jesper Nørgaard Kjær er en af dem, der skal få psykiatrien til at fungere, både nu og her og i det langsigtede løft, som planen lægger op til. I en ny serie følger Dagens Medicin ham i hans hverdag i psykiatrien.
Akutte lungebetændelser danner også biofilm
Ny dansk forskning markerer et paradigmeskifte i forståelsen af forskellen mellem akutte og kroniske lungebetændelser. Forskningsresultat kan bruges til blandt andet at forstå, hvordan man bedst behandler patienter med cystisk fibrose.
Bred indsats for lungerehabilitering gavnede både patienter og fagpersoner
En tværsektoriel faggruppe har udviklet et bud på et KOL-rehabiliteringsforløb, som skulle skabe samarbejde om patienterne fra start til slut og tage udgangspunkt i patienternes behov. Resultater fra pilotprojektet viser nu, at patienterne lærte at mestre egen sygdom, og at forløbet skabte nye samarbejder på tværs af fag og sektorer.
Steno Diabetes centrene går sammen om at etablere et diabetesfødselsregister
Diabetesfødselsregister med data på mor, barn og far skal gøre forskere klogere på blandt andet effekten af nye behandlinger på både moren og barnets risiko for komplikationer relateret til mors diabetes.
CDC-studie: Infektion med COVID-19 øger risiko for diabetes blandt børn
Stort studie fra CDC viser, at hvis børn har været smittet med coronavirus, har de 2,5 gange højere risiko for senere at få en diagnose med diabetes. Vicepræsident for Juvenile Diabetes Research Foundation efterlyser mere forskning, før man kan konkludere dette.
Novo Nordisk Fonden støtter forskning i søvnapnø med 4,9 mio. kr.
To forskere fra Sjællands Universitetshospital modtager støtte til et forskningsprojekt, der skal undersøger søvnapnø blandt diabetespatienter.
Eksperter om behandling af blodpropper i hjertet: Danmark gør det godt
To danske eksperter gør status over, hvor langt vi er kommet i forhold til at forebygge og behandle blodpropper i hjertet. Det går godt, er den samstemmige udmelding, men der er stadig rum til forbedringer.
Færre dør af stroke – men tallet skal længere ned
Danmark er internationalt i førertrøjen, når det kommer til både forebyggelse og behandling af stroke. Alligevel kan vi gøre det bedre, mener leder af Dansk Stroke Center.
Få overblikket: Danmarks Bedste Hospitaler til hjerte-kar-behandlinger 2022
Med udgangspunkt i kvalitetsdata fra årsrapporter på hjerte-kar-området har Dagens Medicin netop rangeret Danmarks Bedste Hospitaler til hjerte-kar-behandling inden for 10 områder og på tværs af alle områderne. Få overblikket her.
Kontinuerlig adgang til data skal løfte dansk hjertebehandling yderligere
En årrække med datatørke på hjerteområdet er slut. Nyeste data bekræfter, at dansk hjertebehandling fortsat er en succeshistorie, som der skal værnes om, mener formanden for Dansk Hjerteregister, professor Jens Flensted Lassen.
Atrieflimren: For få kommer hurtigt i AK-behandling
Der er for mange patienter med atrieflimren, der ikke kommer i blodfortyndende behandling inden for 14 dage efter, at de har fået stillet diagnosen
DBH: hjerte-kar
Aalborg vinder igen: Kvalitetsdata bruges aktivt til at løfte behandlingskvaliteten
Aalborg Universitetshospital vinder igen i år delkåringen som bedst inden for hjerte-kar-området i Dagens Medicins vurdering af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Hospitalet klarer sig godt på tværs af alle bedømte behandlinger inden for hjerte-kar-området.
DBH
Få overblikket: Danmarks Bedste Hospitaler til hjerte-kar-behandlinger 2022
Med udgangspunkt i kvalitetsdata fra årsrapporter på hjerte-kar-området har Dagens Medicin netop rangeret Danmarks Bedste Hospitaler til hjerte-kar-behandling inden for 10 områder og på tværs af alle områderne. Få overblikket her.
endokrinologi
Stor bevilling til dansk forskning, der skal kortlægge den bedste osteoporosebehandling
Det halter med viden om, hvordan man bedst behandler osteoporose. 25 mio. kr. skal udfylde hullet i lægernes viden og sikre personer med osteoporose færre brækkede knogler.
almen praksis
På Lolland lukker lægehusene på stribe: »Det er trist at se ens livsværk smuldre bort«
I 2016 blev Lisbeth Errebo-Knudsen og Kim Kristensens lægehus i Horslunde på Lolland omdannet til Region Sjællands første udbudsklinik. Nu forlader udbudsklinikken også byen. Dagens Medicin har mødt ægteparret til en snak om de seneste årtiers udvikling for praktiserende læger, og hvad det er for et sundhedsvæsen, vi er i gang med at skabe.
kræft
Dansk kræftvaccine imponerer igen – går nu i fase 3
Forskere fra Nationalt Center for Cancer Immun Terapi fremlægger særdeles overbevisende resultater med kræftvaccine mod modermærkekræft.
Lunger
Læger jubler: Behandling mod cystisk fibrose er nu godkendt til børn i EU
Kaftrio er i kombination med Kalydeco blevet godkendt af EU-kommissionen til børn i alderen 6 til 11 år med cystisk fibrose. Danske overlæger jubler over de gode udsigter for børnene.
navne
Nyt professorat sætter fokus på forebyggelse og behandling af astma og allergi
Bo Chawes, der er afdelingslæge på Herlev og Gentofte Hospital, er netop tiltrådt som professor i pædiatri ved Københavns Universitet. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af astma og allergi blandt børn.
navne
Sydvestjysk Sygehus ansætter ny ledende overlæge til Afdelingen for Klinisk Diagnostik
Claudia Stahlberg Bode tiltræder 1. april 2022 stillingen som ny ledende overlæge ved Klinisk Diagnostisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus.
navne
Amgros ansætter ny direktør
Anna Skat Nielsen har takket ja tak til stillingen som ny direktør i Amgros og tiltræder 1. marts. Her får hun ansvaret for Forretningsudvikling og Rådgivning.
navne
Lægeforeningen Syddanmark har valgt velkendt kvinde til posten som formand
37-årige Josephine Duevang Rathenborg er blevet genvalgt som formand for Lægeforeningen Syddanmark
kronik
Vi har fejlet big time
For 20 år siden var Danmark foregangsland, når det handlede om patientsikkerhed. Det er vi ikke længere. Det er på tide, at landets sygehusledelser stopper op og redefinerer arbejdet med patientsikkerhed, så det igen kommer højt på dagsordenen. Ellers bliver vi bare ved med at fejle.
- 1-årig introduktionsreservelægestilling i radiologi, Sygehus Sønderjylland, Røntgen og Skanning
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Yngre læge til velfungerende team på OUHs fertilitetsklinik
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Barselsvikariat for obstetrisk speciallæge til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - 1-årig stilling som introduktionslæge til Radiologisk Afdeling, OUH Odense
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - Afdelingslæge inden for onkologi eller hæmatologi til Lægemiddelstyrelsen
Lægemiddelstyrelsen | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Introduktionsstillinger
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Afdelingslæge søges til Ortopædkirurgisk afdeling, Kolding sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Overlæge i Sektor for Alloplastikkirurgi
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 14/09/2024 - Læge til Forsvarets Dag i Aalborg
Forsvaret | Ansøgningsfrist: 15/09/2024 - Ledende overlæge til ældre ambulatoriet og sengeafsnit, Psykiatrisk Afdeling Aabenraa
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 15/09/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg