Dagens Medicin holder sommerferie
Dagens Medicins nyhedsbrev går på sommerferie i dag og vender tilbage igen mandag 8. august. Den næste printavis udkommer fredag 19. august.
I løbet af sommeren vil der løbende udkomme ferielæsning på Dagens Medicins website, hvor vi vil genbesøge en række af årets mest populære og læseværdige artikler.
Hvis du har ideer eller tip til historier, som du mener kan være relevante at dække for Dagens Medicin, er du velkommen til at skrive til fagredaktør Asser Pelle: aspe@dagensmedicin.dk.
God sommer
Redaktionen


Karriereskift: Børnelæge skal lede akutafdelingen i Horsens

Efter sommeren skal speciallæge i pædiatri Klaus Birkelund Johansen stå i spidsen for Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens. Det er et valg, der både for hospitalsledelsen og den nye cheflæge handler om at fokusere på de ledelsesmæssige kompetencer frem for det lægefaglige speciale. For den kommende cheflæge er der fokus på samarbejde i løsningen af en kompleks opgave.

Annonce

Annonce

Akutmedicinske saloner skal samle og sprede de store tanker

I et speciale, der stadig er nyt i det danske sundhedsvæsen, vil tre akutmedicinere invitere fagfæller til løbende samtaler om fremtidens akutmedicin. Akutmedicinsk Salon kalder de det, og alle er inviteret til at deltage i samtalen.

Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne

Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.

Annonce

Annonce

Ny professor i psykiatri- og sundhedsret ved SDU

Søren Fryd Birkeland er ny professor i psykiatri- og sundhedsret på SDU. Her skal han forske i, hvordan der kan ydes god kvalitativ psykiatrisk behandling i dagens sundhedsvæsen. 

Annonce

Touren baner vejen for dansk eksporteventyr

Når verdens største cykelløb Tour de France kommer til Danmark på fredag, baner cyklerne vejen for en mindst lige så vigtig event med stort potentiale for dansk life science-eksport: Tour de Health. Danske sundhedsløsninger har for længst erobret den gule førertrøje, og det er en position, som vi skal sikre, at Danmark bevarer og styrker.

Yvonne og radiologien

LEDER: Et stigende antal radiologiske opgaver og et faldende antal uddannede radiologer betyder, at radiologien i det danske sundhedsvæsen mildest talt ikke har det ret godt. Der er brug for langsigtet planlægning og løsninger her og nu.

Se flere jobs