danmarks bedste hospitaler 2022
Her er de dygtigste inden for 61 behandlinger
Overblik: Se de bedste inden for de 61 behandlings- og diagnoseområder.
Vinder: »Resultaterne kan afspejle, at vi har en forholdsvis høj andel af patienter med komplekse behandlingsforløb«
Christian Lildal Carranza, overlæge i hjertekirurgi og sektionsleder for voksen hjertekirurgi på Afdeling for Hjerte- og Lungekirurgi på Rigshospitalet.
GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere kan redde hjerteliv
Nyt studie fra England viser, at GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere hver for sig sænker risikoen for hjerteproblemer og stroke. Kombinationen af lægemidlerne giver endnu større effekt.
Vinder: »Går vi fire-fem år tilbage, så klarede vi os ikke ret godt«
Camilla Thorvig, overlæge, Afdelingen for Børn og Unge, Regionshospital Nordjylland, Hjørring. Afdelingen har forbedret sig meget de senere år.
GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere kan redde hjerteliv
Nyt studie fra England viser, at GLP 1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere hver for sig sænker risikoen for hjerteproblemer og stroke. Kombinationen af lægemidlerne giver endnu større effekt.
dbh 2022
Vinder: »Det er fantastisk, at det lykkes at blive nummer et«
Villads Bønding Jacobsen, lungemedicinsk specialeansvarlig overlæge, Medicinsk Afdeling, Nykøbing F. sygehus.
dbh 2022
Vinder: »Det er en saltvandsindsprøjtning i en hårdt presset tid«
Anja Toft, overlæge og teamleder af nyreteamet, Urinvejskirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital. Afdelingen er ny vinder på området.
forskning
Danske forskere i front: Store ændringer for kliniske forsøg i EU træder i kraft
Industri og offentlige forskere kan nu ansøge om godkendelse til deres kliniske forsøg gennem EU’s nye portal, der skal forenkle processen markant. Både Lif og de videnskabsetiske medicinske komiteer opfordrer til, at firmaerne gør brug af de nye processer.
patientsikkerhed
Datatilsynet i hård kritik af Sundhedsplatformen: Fejl i tusindvis af medicinkort
Over 3.400 patienter i hovedstaden og på Sjælland har i 2020 og 2021 fået vist enten dobbeltordinationer eller forkerte doseringer i Det Fælles Medicinkort, som sundhedspersonalet bruger i behandlingen. Fejlene og håndteringen af dem udløser alvorlig kritik fra Datatilsynet.
almen praksis
Norsk højesteretsdom: Læger kan ikke gardere sig mod omtale på internettet
Vejer lægens ret til privatliv tungere end hensynet til forbrugeren? Nej, mener Norges Højesteret, som i december afsagde dom i en principiel sag om personlig omtale af sundhedspersoner på internettet. Nils Kristian Klev, formand for praktiserende læger i Norge, er bekymret for dommens konsekvenser.
KULTURKANYLEN
Kulturen er virusdetektivens frirum
Virusdetektiv Thea Kølsen Fischer er storforbruger af bøger, musik og podcasts. Det beriger hendes liv, og hun oplever små glimt af lykkerus, når hun genkender den følelse eller det indtryk, en kunstner beskriver.
navne
Danmark får sin første professor i hyperbar medicin
I mere end 20 år har Ole Hyldegaard, der er overlæge på Rigshospitalet, været en stor drivkraft bag udviklingen og udbredelsen af iltbehandling. Den 1. februar 2022 tiltrådte han, som den første nogensinde et professorat på området.
navne
Dansk forsker modtager prestigefyldt international pris
Børge Nordestgaard, der er professor ved Herlev og Gentofte hospital, er blevet tildelt Anitschkow-prisen 2022. Han tildeles prisen for sin mangeårige forskning i åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.
navne
Ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden
33-årige Sanne Marie Thysen, der er postdoc på Frederiksberg Hospital ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, er ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden.
Kronik
Dokumentation og data er fundamentet for bedre kvalitet i psykiatrien
Alle er enige om, at kvaliteten i psykiatrien skal løftes, men det forudsætter, at psykiatrien dokumenterer patienternes behandling. I dag lider området af svingende kvalitet i indberetningerne til de centrale registre. Hvis vi ikke har valide data fra hele landet, kan vi ikke følge og udvikle kvaliteten for patienterne i psykiatrien.
stikpillen
Kan betalt orlov forebygge udbrændthed?
debat
Pukkelafvikling: Ingen take the money and run-projekter, tak
Patienterne skal have den samme kvalitet i behandlingen, uanset om de havner i ventelisteprojekter på de offentlige hospitaler, eller om de havner på privathospitaler betalt af det offentlige, skriver otte medlemmer af Dansk Ortopædkirurgisk Selskab.
- Introduktionsstillinger Onkologisk Afdeling R, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 10/09/2024 - 1-årig introduktionsreservelægestilling i radiologi, Sygehus Sønderjylland, Røntgen og Skanning
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Yngre læge til velfungerende team på OUHs fertilitetsklinik
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/09/2024 - Barselsvikariat for obstetrisk speciallæge til Kvindesygdomme og fødsler, Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - 1-årig stilling som introduktionslæge til Radiologisk Afdeling, OUH Odense
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 12/09/2024 - Afdelingslæge inden for onkologi eller hæmatologi til Lægemiddelstyrelsen
Lægemiddelstyrelsen | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Introduktionsstillinger
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Afdelingslæge søges til Ortopædkirurgisk afdeling, Kolding sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 13/09/2024 - Overlæge i Sektor for Alloplastikkirurgi
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 14/09/2024 - Læge til Forsvarets Dag i Aalborg
Forsvaret | Ansøgningsfrist: 15/09/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg