*|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

*|END:INTERESTED|*
Annonce

Annonce

Norsk højesteretsdom: Læger kan ikke gardere sig mod omtale på internettet

Vejer lægens ret til privatliv tungere end hensynet til forbrugeren? Nej, mener Norges Højesteret, som i december afsagde dom i en principiel sag om personlig omtale af sundhedspersoner på internettet. Nils Kristian Klev, formand for praktiserende læger i Norge, er bekymret for dommens konsekvenser. 

Kulturen er virus­detektivens frirum

Virusdetektiv Thea Kølsen Fischer er storforbruger af bøger, musik og podcasts. Det beriger hendes liv, og hun oplever små glimt af lykkerus, når hun genkender den følelse eller det indtryk, en kunstner beskriver.

Danmark får sin første professor i hyperbar medicin 

I mere end 20 år har Ole Hyldegaard, der er overlæge på Rigshospitalet, været en stor drivkraft bag udviklingen og udbredelsen af iltbehandling. Den 1. februar 2022 tiltrådte han, som den første nogensinde et professorat på området. 

Annonce

Ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden 

33-årige Sanne Marie Thysen, der er postdoc på Frederiksberg Hospital ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, er ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden.

Dokumentation og data er fundamentet for bedre kvalitet i psykiatrien

Alle er enige om, at kvaliteten i psykiatrien skal løftes, men det forudsætter, at psykiatrien dokumenterer patienternes behandling. I dag lider området af svingende kvalitet i indberetningerne til de centrale registre. Hvis vi ikke har valide data fra hele landet, kan vi ikke følge og udvikle kvaliteten for patienterne i psykiatrien.

Pukkelafvikling: Ingen take the money and run-projekter, tak

Patienterne skal have den samme kvalitet i behandlingen, uanset om de havner i ventelisteprojekter på de offentlige hospitaler, eller om de havner på privathospitaler betalt af det offentlige, skriver otte medlemmer af Dansk Ortopædkirurgisk Selskab.

Se flere jobs