Ole Thomsen om ‘forfærdelig’ amputationssag: »Principielt er det bare mit ansvar«

Koncerndirektøren i Region Midtjylland påtager sig ansvaret for, at mere end 90 midtjyske patienterne kunne have beholdt et eller begge ben, hvis de tidligere havde modtaget amputationsforebyggende behandlinger i form af bypass-operation eller ballonudvidelse. Han påpeger, at selvom karkirurgien i Viborg og Aarhus har lavere aktivitet i forhold til særligt Kolding, afviger regionen ikke fra landsgennemsnittet.

*|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

Annonce

*|END:INTERESTED|*

Økonomisk straf rammer udbudsklinik i Tønder

For stor udskiftning i lægebemandingen fik sidste år Region Syddanmark til ad to omgange at opkræve en bod af det firma, som driver regionens udbudsklinik i Tønder. Og sådan vil det formentlig fortsætte indtil udgangen af 2023.

Annonce

Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet

På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.

Psykologer: Psykiatrien er under massivt pres

Der er stor mangel på ressourcer og behandlingskapacitet i psykiatrien, og det har store konsekvenser for både patienter og pårørende. Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt psykologer ansat i psykiatrien.

Annonce

Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys

Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.

Annonce

Annonce

Psykiatrifondens stifter, psykiater Jes Gerlach, er død

Et meget betydningsfuldt menneske for psykiatrien i Danmark og for udbredelsen af forståelse og viden om psykisk sygdom er gået bort. Speciallæge i psykiatri Jes Gerlach blev 83 år. Jes Gerlach stiftede Psykiatrifonden i 1996, i dag en støt voksende organisation, der arbejder for at forebygge psykisk sygdom og nedbryde de mange fordomme, mennesker med psykisk sygdom stadig møder.

Ny professor i molekylær onkologi på SDU

Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet udnævner Morten Gjerstorff til professor i molekylær onkologi. Med professoratet vil han forske i immunterapi som behandling til kræftpatienter.

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan

Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde i Danmark indtil vor ti år siden vi et unikt godt system for lægevagten. Godt nok gammeldags it-mæssigt og med triste lokaler. Det har vi ikke mere, skriver direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, Jonatan Schloss. 

Se flere jobs