neurologi
En femtedel af alle dødsfald hos unge med epilepsi er uventede og uforklarlige
Forskere har kortlagt, hvad unge danskere med epilepsi dør af. De fleste dør som direkte eller indirekte konsekvens af deres sygdom eller epileptiske anfald. Mere fokus på at være velbehandlet for epilepsi kan redde liv, siger en af forskerne bag studiet.
Patientrapporterede data skal bruges til at forebygge senfølger efter kræftbehandling
Hospitalsafdelingernes evne til at bruge viden om senfølger efter kræftbehandling skal på sigt indgå i vurderingen af kvaliteten af behandlingen af danske kræftpatienter.
Kræftens Bekæmpelse: Vi kan forebygge 40 kræfttilfælde hver dag
Ny dansk undersøgelse viser, at 14.235 danskere årligt får konstateret en kræftsygdom, der skyldes livsstil eller miljø. Kræftens Bekæmpelse ønsker, at forebyggelse prioriteres højere af politikerne.
Novo i hidsigt brev til Medicinrådet: Et stort tilbageskridt for diabetesbehandlingen
Den øverste ledelse i Novo Nordisks danske afdeling mener, at Medicinrådets nye behandlingsvejledning for type 2-diabetes bygger på en yderst tvivlsom metode. Firmaet frygter nu, at den vil føre til en dårligere behandling af patienterne og flere udgifter til sundhedsvæsenet.
Peter Rossing om diabetes-debat: Behandlingsvejledning flugter med guidelines
Novo Nordisk er særdeles kritisk over for Medicinrådets nye behandlingsvejledning for type 2-diabetes. Men selvom rådets metode kan diskuteres, afviger den ikke nævneværdigt fra internationale og danske guidelines, vurderer en af landets mest vidende diabetesforskere.
Titusindvis af danskere kan gå rundt med ikke-erkendt diabetes
Siden 2012 har mange tusinde danskere formentlig ikke fået stillet den diagnose med type 2-diabetes, som de burde have fået stillet, viser nyt studie. Globalt drejer det sig formentlig om millioner af mennesker.
Graviditetsdiabetes øger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom
Stor befolkningsundersøgelse viser, at diabetes i forbindelse med graviditet kan have langvarige konsekvenser for hjerte-kar-helbredet.
Dansk forsker modtager prestigefyldt international pris
Børge Nordestgaard, der er professor ved Herlev og Gentofte hospital, er blevet tildelt Anitschkow-prisen 2022. Han tildeles prisen for sin mangeårige forskning i åreforkalkning og hjerte-kar-sygdomme.
Graviditetsdiabetes øger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom
Stor befolkningsundersøgelse viser, at diabetes i forbindelse med graviditet kan have langvarige konsekvenser for hjerte-kar-helbredet.
GLP-1 kobler diabetes og forhøjet blodtryk sammen
Forskning peger på, hvorfor så mange med forhøjet blodtryk også har type 2-diabetes.
politik
Regeringens krigskasse betaler regningen for operationspuklen
Regeringen og Danske Regioner har lavet aftale for afvikling af behandlingsefterslæbet. Målet er at afviklen puklen i løbet af 2022. Regionerne laver planerne for arbejdet, mens regeringen finansierer arbejdet med penge fra krigskassen.
hjerte-kar
Hyppig brug af paracetamol kobles til højere blodtryk
Studie antyder, at langvarig brug af paracetamol kan lede til højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom og stroke hos personer med forhøjet blodtryk.
covid-19
Ledende kirurgisk overlæge: Vi er slet ikke begyndt at afvikle operationspuklen endnu
Regeringen og Danske Regioner skal sammen drøfte en løsning på at afvikle behandlingsefterslæbet. COVID-smittet personale og manglende motivation til ekstra arbejde står i vejen for at få ventetiden ned, siger ledende overlæge fra kirurgisk afdeling i Køge.
demens
Nyt studie: Demens og antipsykotisk medicin kan være en dødbringende cocktail
Ny dansk forskning viser, at risikoen for at dø stiger med 35 pct., hvis personer med demens behandles med antipsykotisk medicin. Professor opfordrer til fornyelse af demenshandlingsplanen.
psykiatri
Mere forskning er nøglen til bedre forhold for alle i psykiatrien
Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan fremhæver forskning og udvikling som én af fem særligt prioriterede indsatser. Psykiatriprofessor Poul Videbech er en af dem, der har store ambitioner på området og blik for de lavthængende frugter.
navne
Ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden
33-årige Sanne Marie Thysen, der er postdoc på Frederiksberg Hospital ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, er ny formand for Lægeforeningen Hovedstaden.
navne
Europæisk forskningsprojekt med dansk forsker i spidsen modtager stor bevilling til forskning i COVID-19
Europæisk forskningsprojekt, der skal besvare nogle af coronapandemiens store spørgsmål, modtager bevilling på 50 mio. kr. I spidsen for projektet står Trine Hyrup Mogensen, der er professor ved Aarhus Universitet.
navne
Vestdansk Center for Rygmarvsskade får ny klinikchef
Fra 1. maj er det Jette Møller Ahrensberg, der har det lægefaglige ansvar for det specialiserede center for neurorehabilitering af rygmarvsskadede patienter fra Jylland og Fyn.
navne
Herlev Hospital ansætter ny ledende oversygeplejerske
Afdeling for bedøvelse, operation og intensiv behandling på Herlev Hospital får ny ledende oversygeplejerske. Heidi Brønnum tiltræder stillingen 1. marts i år.
debat
MDT-konferencen: En uudnyttet kvalitetssikring af kræftområdet
At multidisciplinære teamkonferencer (MDT) har en effekt er indiskutabel, men aktuelt anvendes MDT’er generelt ikke optimalt. Derfor bør det fra centralt hold overvejes at opstille minimumkrav til afholdelse af MDT, skriver tre medlemmer af DMCG’s forretningsudvalg.
debat
Apotekerformand: Borgernes sundhedsmæssige udfordringer skal løses dér, hvor det giver mening og passer ind i borgernes dagligdag
Opgaver i sundhedsvæsenet skal løses, hvor det giver mest mening i forhold til kompetencer, kapacitet og borgernes behov. Derfor giver det god mening, at apotekernes behandlerfarmaceuter skal kunne opstarte behandling mod klamydia og børneorm, skriver Jesper Gulev Larsen, formand for Apotekerforeningen.
- Lægefaglig Vicedirektør til Psykiatrien i Region Sjælland
Psykiatrien i Region Sjælland | Ansøgningsfrist: 06/11/2024 - Vi søger en afdelingslæge eller overlæge til Øre-næse-halskirurgi i Sønderborg
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 06/11/2024 - Ledende overlæge i pædiatri med speciale i neonatologi ved Børn og Unge, Esbjerg Sygehus
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 06/11/2024 - Ledende Overlæge til Klinisk Patologisk Anatomi, Klinisk Diagnostisk Afdeling, Esbjerg Sygehus, Syddansk Universitetshospital
Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus Syddansk Universitetshospital | Ansøgningsfrist: 06/11/2024 - Vi har to stillinger som geriater ledige i Kolding
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 10/11/2024 - Speciallæge i gastroenterologi med mulighed for fagansvar til Medicinske Sygdomme, Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 10/11/2024 - Overlæge med interesse for uddannelse søges til det åbne retspsykiatriske afsnit P5 i Middelfart
Psykiatrisk Afdeling | Ansøgningsfrist: 10/11/2024 - Reservelæge søges til spændende kombinationsstilling i Indvandrermedicinsk Klinik og Infektionsmedicinsk Afdeling, Odense Universitetshospital
OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 11/11/2024 - Introduktionsstilling i kombination mellem Hjertesygdomme og Medicinske Sygdomme til Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland | Ansøgningsfrist: 11/11/2024 - Introduktionsstilling i anæstesiologi, Vejle Sygehus
Sygehus Lillebælt | Ansøgningsfrist: 12/11/2024
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Medicin
E-mail: dm@dagensmedicin.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Rikke Esbjerg