Annonce

Annonce

Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner

Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.

Annonce

Læger mistrives længe, før de beder om hjælp

Forhenværende overlæge og speciallæge Grethe Harbo arbejder nu som lægefaglig coach. I sin konsultation, ‘Lægens Stol’, møder hun ofte kolleger, der er tæt på at bukke under for tårnhøje krav og stort arbejdspres.

Ad

Ad

Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant

Dagens Medicin har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.

Ad

5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS

Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.

Ad

Vogteren af DSAM’s arvesølv giver formandsstafetten videre

Gennem sine seks år som formand for Dansk Selskab for Almen Medicin har Anders Beich været en markant stemme i sundhedsdebatten. I den tid har han sat en faglig ære i at skære igennem det, han kalder en jungle af autoriseret sundheds-bullshit, og samtidig stå fast på, at rollen som praktiserende læge bygger på relationer og gensidig tillid læge og patient imellem. Her er hans afskedstale og velkomstord til DSAM’s nye formand.

Mere ulighed i sundhed, tak

Afdelingsledelserne sidder i det daglige krydspres fra patienter, personale, forvaltninger og politikere. Men når opgaverne er flere end ressourcerne, bør de også have retten og pligten til at gøre det, der gavner patienterne mest.

Se flere jobs