På Lolland lukker lægehusene på stribe: »Det er trist at se ens livsværk smuldre bort«

I 2016 blev Lisbeth Errebo-Knudsen og Kim Kristensens lægehus i Horslunde på Lolland omdannet til Region Sjællands første udbudsklinik. Nu forlader udbudsklinikken også byen. Dagens Medicin har mødt ægteparret til en snak om de seneste årtiers udvikling for praktiserende læger, og hvad det er for et sundhedsvæsen, vi er i gang med at skabe.

Annonce

Annonce

Annonce

Helene Probst: 200 siders fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien indeholder kun det mest nødvendige

I dag, torsdag 13. januar, har Sundhedsstyrelsen offentliggjort det længe ventede faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien. Et oplæg, som fagfolk håber, vil danne grundlag for regeringens politiske udspil. På trods af at det er et omfattende oplæg, er der kun blevet plads til det mest nødvendige, og intet i oplægget kan vælges fra, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Ad

Fagligt oplæg til 10-årsplan for psykiatrien prioriterer børn og unge

Sundhedsstyrelsen præsenterer i dag det faglige oplæg for den 10-årsplan for psykiatrien, Socialdemokratiet gik til valg på i 2018. Hvis politikerne lytter til fagfolkene, står personer med de sværeste psykiske lidelser og børn og unge med psykisk mistrivsel i første række til at få bedre behandling. Børne- og ungdomspsykiatrisk formand glæder sig ved udsigten til tidligere diagnosticering.

Lægeforeningen: Folketinget skal sætte gang i psykiatriplan, som forbedrer patienternes forhold fra dag 1

Det længe ventede faglige oplæg for den kommende 10-årsplan for psykiatrien er et godt fagligt grundlag for det nødvendige løft af indsatsen til mennesker med psykiske lidelser, som både borgere, patienter og fagfolk i den grad efterlyser. Nu er det op til Folketinget at forhandle en plan på plads med tårnhøje ambitioner, så vi reelt får løftet indsatserne. Det kræver bindende mål og delmål, og at de næste 10 år ikke bliver en sovepude, skriver Lægeforeningens formand.

Ad

Ingen ældrelov uden sundhed

Når regeringen lancerer et ønske om at starte forfra på ældreområdet, er det afgørende, at man med det samme tager højde for de mange sundhedsopgaver, der løses i ældreplejen, skriver KL’s formand Jacob Bundsgaard (S). 

Færre patienter til flere læger er ikke løsningen

Flere læger er det samme som at øge portoen eller sætte mere politi på gaden. Færre patienter er at gøre chokoladebaren mindre eller lægge færre gram kød i bakken. Det er set før, og det virker nu og her, men i længden går problemet ikke væk. Der skal nytænkning til, skriver konsulent og ekstern lektor på CBS, Mikael Elkan. 

Se flere jobs