*|INTERESTED:Temaer:Hjerter|*
Annonce

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Lunger|*
Annonce

Sundhedsplejersker vinder pris for at opspore astma hos børn

En tidlig opsporing for astmatisk bronkitis i Randers Kommune skal sikre, at børn med diagnosen får det bedre. Sundhedsplejerske bag indsats guider forældre til at sikre den rette behandling af børnene, og for initiativet har hun lige modtaget en pris.

Ad

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Diabetes|*
Annonce

Ad

*|END:INTERESTED|* *|INTERESTED:Temaer:Psykiatri|*

Fagprofessionelle kommer med bud på prisen for fremtidens psykiatri: »Alternativet er langt dyrere«

Få uger før det faglige oplæg til den længe ventede psykiatriplan er klar, vurderer en gruppe af fagprofessionelle nu, at de nødvendige forbedringer af området samlet kommer til at koste minimum 4,5 mia. kr. i drift årligt. Dertil foreslår de en engangsinvestering på 3,5 mia. kr. til kapacitetsudvidelser. Forslaget skal bøje behovet for ambitiøse investeringer på området i neon over for politikerne, fastslår folkene bag.

Annonce

Ad

Ad

*|END:INTERESTED|*

Kære {{ first_name,fallback= }} {{ last_name,fallback= }} 

Hjælp os med at kåre Danmarks Bedste Hospitaler 2022

Det er ved at være sidste mulighed, hvis du vil være med til at påvirke kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2022. Dit bidrag som speciallæge er vigtigt, når Dagens Medicin i begyndelsen af det nye år igen rangordner landets sygehusafdelinger inden for mere end 60 behandlings- og undersøgelsesområder.

Som tak for hjælpen sætter vi et ophold på Hindsgavl Slot på højkant. Ved lodtrækning findes vinderen af et weekendophold for to personer i smukke omgivelser til en værdi af 3.598 kr. Opholdet inkluderer bl.a. middag, overnatning og morgenmad. Læs mere om Hindsgavl Slot her.

Vi håber på din hjælp til at vægte indikatorerne, når vi i den kommende tid trækker tal ud af alle tilgængelige databaser over den kliniske kvalitet i Danmark. Sidste år fik vi hjælp fra flere 1.100 speciallæger.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Rikke Esbjerg
Chefredaktør

Psykiatriplan: Speciallæger revser fejlslagen kultur

Den kommende psykiatriplans slagkraft afhænger af om det lykkes at tage et opgør med den herskende tankegang, der siger, at psykiatriske indlæggelser er et onde, der så vidt muligt skal undgås. Det mener to psykiatere fra henholdsvis det offentlige og det private.

Annonce

Ny formand for Danske Regioner: »Vi har fået samlet for meget på hospitalerne«

Specialiseringen af sygehusvæsenet er et mesterværk, men arbejdspresset på hospitalerne er højt, og samtidig er for mange opgaver rykket væk fra det nære sundhedsvæsen. Det første er Anders Kühnau (S) stolt af, fortæller han i dette interview, mens han vil arbejde for at ændre de to sidste ting, når han tiltræder som formand for Danske Regioner.

Annonce

Danskerne: Lægers troværdighed er i top

Analyse af forskellige faggruppers troværdighed i 2021 placerer lægerne på en solid andenplads blandt 26 udvalgte faggrupper, hvor politikerne skraber bunden. Lægerne opnår den højeste karakter i den tid, undersøgelsen er gennemført.

Ad

Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik

Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt.

Jeg har fået nok: En beretning fra gulvet på Holbæk Sygehus

Ærgrelserne er for mange, og frustrationerne for store, så derfor har jeg sagt min stilling op. Flere års dårlige politiske beslutninger har sammen med lokale ledelser, der ikke tager medarbejdernes manglende tillid alvorligt, skabt et dysfunktionelt sygehusvæsen, som de ansatte flygter fra.

Livsvigtige sundhedsdata må ikke samle støv

Hvis man vil holde fast i at prioritere patientsikkerhed og dermed tillid højt, er vores registre et godt sted at starte. Her kan man relativt billigt og let plukke lavthængende frugter med en enorm impact.

Læger: Væk med unødigt bureaukrati for udenlandske kolleger

Regeringen og Folketinget må sætte turbo på at løse problemet med årelange ventetider for udenlandske læger, der ønsker at arbejde i Danmark, skriver Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen, forud for dagens samråd i Sundhedsudvalget.

Annonce

Nyt professorat i akutmedicin på vej til OUH

Mikkel Brabrand, klinisk professor i akutmedicin, skifter i det nye år Esbjerg ud med Odense. Han flytter sit professorat i akutmedicin fra Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital. 

Ung sclerose-forsker fra AU modtager europæisk pris 

Fysisk træning har positiv effekt på patienter med multipel sclerose. Det viser forskning fra postdoc på Aarhus Universitet, Morten Riemenschneider, der er dette års modtager af The Young Investigator Award. 

Se flere jobs